Starší dorost Spartě marně konkuroval

Střetnutí staršího dorostu Písku se Spartou dopadlo dle předkokladů. Pražané si na jihu Čech vyprodukovali více než sedmdesát střeleckých pokusů a připsali si naprosto zaslouženou výhru v poměru 7:1.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 27. kolo, pá 5.12.2014
Písek
Sparta Praha
1:7
0:2, 1:2, 0:3
Branky a nahrávky: 38. Pokorný – 8. Eliáš (Michnáč), 18. Seniov (Zeleňák), 29. Maršoun (Bureš), 32. Kulda (Zídek, Procházka), 44. Kulda (Janda, Zídek), 44. Maršoun (Duben), 45. Pšenička (T. Jandus). Rozhodčí: Talpa – Jindra, Zíka. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 20:72. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7.
Písek: Hauser (45. Kříž) – Hora, Rákosník, Novotný, Kozák – Marek, Schwamberger, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Tejko, Hadrava, Polanský, Klas, Pixa.
Sparta Praha: Chour – Duben, Eliáš, Jeřábek, Zeleňák, Janda, Pacovský, Bureš, Sedliský – Maršoun, M. Jandus, Kulda, Zídek, T. Jandus, MIchnáč, Pšenička, Chlouba, Seniov, Komárek, Dubský, Procházka.

První část utkání nepřinesla nikterak vyjímečnou podívanou. I přesto, že se v úvodních dvacet minutách dvakrát vylučovalo na obou stranách, příliš mnoho ofenzivně laděných akcí zápas nepřinášel. Přesto hrstka diváků viděla dvě branky – úvodní trefu zápasu přinesla 8. minuta klání, kdy se hostě šťastnější trefou dostali do brankového vedení, když dezorientovaného Hausera zblízka překonával Filip Eliáš.

Sparta si na píseckém ledě udržovala mírnou herní převahu, zatímco šance Písku nepřinášely obraně soupeře zas takovou hrozbu. V samotném závěru úvodního dějství Pražané přidali druhou branku, když dokonale využili výhody jednoho hráče a po minutě přesilovou hru ukončila rána nepokrytého Denise Seniova – 0:2.

Zatímco v první třetině Sparta působila poměrně nevýrazným dojmem, v prostředním dějství svěřenci trenéra Žemličky zabrali a dá se říct, že na ledě byl pouze jeden tým. Jihočechy výrazně držel brankář Hauser, za jehož záda propadly pouze dva kotouče, což bylo v porovnání s počtem vyložených šancí Sparty velmi málo.

Poprvé ve druhé třetině tahal puk z branky po povedené akci Sparty, kdy Bureš dlouhou přihrávkou z obrany vyslal Petra Maršouna do nájezdu a útočník Sparty se ranou k poravé tyči nemýlil. Na 0:4 dále upravil skóre zápasu vzápětí ve 32. minutě Vojtěch Kulda, který dobyl píseckou branku po pěkné kombinační akci Pražanů. Písečtí v závěru třetiny alespoň mírně vylepšili hrozivě narůstající náskok Sparty, když v nařízeném trestném střílení uspěl kličkou do bekhendu David Pokorný – 1:4.

Brankově nejpovedenější byla pro Pražany závěrečná třetina. V rozmězí minuty a patnácti vteřin se hosté prosadili hned třikrát a ve 45. minutě sedmým gólem vyhnali z branky domácího Hausera. Nejprve se ujala dorážka zblízka v podání Vojtěcha Kuldy, krátce po něj skóroval ranou na vyrážečku Petr Maršoun a sedmou branku svého týmu přidal vzápětí Tomáš Pšenička, který v souboji s Hauserem uspěl bekhendovou kličkou.

Také v dalším průběhu hry bylo rušněji před brankou domácího Písku a po ráně Kuldy dokonce zazvonila tyč za střídajícím Křížem, k brankovým změnám ale již nedošlo. Písek tak na vlastním ledě podlehl Spartě poměrem 1:7.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy