Předposlední kolo definitivně rozhodlo o pádu starších dorostenců

Páteční utkání bylo v sezóně vůbec předposlením. Staršímu dorostu se nevydařil úvod zápasu, kdy si soupeř vyprodukoval bohatý náskok a po první části bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Stejné kolo zároveň definitivně rozhodlo o tom, že starší dorost po letech opouští elitní českou soutěž své kategorie.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 15. kolo, pá 27.2.2015
Písek
Letňany
1:6
0:4, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 32. Klas – 2. Burda (Chalupa, Brabec), 4. Burda (Chalupa, Horák), 15. Horák (Antoš), 16. Chvála (Kučera, Řepík), 25. Burda, 57. Kučera (Babčuk, Antoš). Rozhodčí: Pražák – Šperl, M. Jílek. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 38:47. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6.
Písek: Hauser (16. Kříž) – Stodolovský, Koc, Turek, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Schwamberger, Javůrek, Pokorný, Vostarek, Torba, Pecka, Branský, Polanský, Klas, Strnad, Bednařík
Letňany: Nahodil (11. Vlas) – Pařík, Antoš, Brabec, Kubát, Chvála, Babčuk – Pražienka, Burda, Chalupa, Urban, Řepík, Horák, Mařík, Kučera

Hostující celek v Písku dominoval od samého záčátku utkání. Před píseckou brankou bylo krušno hned v prvních vteřinách hry, první vážnější šanci soupeře ale domácí ustáli. Druhá akce však první změny na průběžném stavu již přinesla. Zakončení z Chlaupovy hole Hauser vyrazil před sebe a z druhé vlny dojíždějící Václav Burda dorazil puk za záda ležícího gólmana Písku – 0:1.

Ani na druhý gól nemusely Letňany čekat přiliš dlouho – na konci 4. minuty se v přesilovce prosadil stejný střelec hostujícího celku – Václav Burda a Pražané tak velmi rychle odskočili na rozdíl dvou branek – 0:2. Hostům se přesilovky dařily a v první části se jim povedlo přetavit v branku rovnou dvě z nich – v 15. minutě se po Horákově přihrávce prosadil ranou zblízka Jiří Horák a za dalších 17 vteřin přidal čtvrou branku Tomáš Chvála, přičemž vyhnal Hausera z písecké brány – 0:4.

Prostřední část utkání byla na počet branek přece jenom skromnější, ačkoliv to podle samotného začátku vůbec tak nevypadalo. Poměrně rychlou brankou totiž svůj hattrick v utkání završil Václav Burda, který z pravého kruhu namířil puk mezi betony domácího náhradníka Kříže a hostující náskok se tak zvýraznil na pět branek.

Domácí tým se první branky zápasu dočkal překvapivě ve vlastním oslabení, kdy krátce po polovině utkání vypíchl přihrávku hostujícím bekům Tomáš Klas a tvaří v tvář brankáři Letňan uspěl povedenou kličkou do bekhenu, přičemž upravil průběžný stav zápasu na 1:5. Další průběh druhé části přinesl vyrovnanou hru se šancemi na obou stranách, žádná další akce se ale již neujala.

Třetí třetina byla provázáva častějším vyloučením, přičemž hosté z Letňan už je spíše kontrolovali svůj solidní náskok, který si v Písku vystříleli v prvních dvou třetinách. Necelé čtyři minuty před koncem se konaly vůbec poslední gólové změny v utkání. Od modré čáry střílel Babčuk a jeho pokus ztečoval k levé tyči Jan Kučera, čímž Letňanští brankově zúžitkovali svou přesilovou hru v utkání.

Společně se závěrečnou sirénou se na ledě spustila bitka dvou dvojic, to však již nezměnilo nic na tom, že Písek na vlastním ledě podlehl Letňanům poměrem 1:6 a jeho poslední šance na záchranu v extralize staršího dorostu tak definitivně pohasly.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy