Starší dorost se loučí s extraligou po prohře s Litvínovem

Osud staršího dorostu byl jasný již den předem po prohře s týmem HC Letňany, tedy utkání s Litvínovem mělo spíše exhibiční raz. Přesto hosté nešetřili síly a Píseckým se nepodařilo si udělat dobrý dojem aspoň z posledního zápasu. Litvínovští nastříleli celkem 7 branek a ztrpčili domácím rozlučku s extraligou.
Extraliga staršího dorostu, sk. Střed, 16. kolo, so 28.2.2015
Písek
Litvínov
1:7
1:1, 0:3, 0:3
Branky a nahrávky: 4. Pecka (Schwamberger, Brabec) – 8. Bárdoš (Bečvář, Balász), 22. Drašar (Reichel), 38. Reichel (Vébr), 40. Myšák (Najman), 49. Bárdoš, 53. Jícha, 60. Vébr (Jícha). Rozhodčí: Slavík – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 16:14. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 25:53. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:7.
Písek: Hauser – Stodolovský, Koc, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Schwamberger, Javůrek, Pokorný "C", Vostárek, Torba, Pecka, Branský, Polanský "A", Klas, Strnad, Bednařík "A".
Litvínov: Havlík – Sklíba, Balasz, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek "C", Březák "A" – Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Reichel, Bárdoš, Myšák.

Hned od začátku utkání byli aktivnější hosté. Jejich tlak přinesl první výsledky v sedmé minutě, když Jan Bárdoš předvedl svoje bruslařské schopnosti a z blízké vzdálenosti zavěsil puk přímo do horního růžku – 0:1. Po první obdržené brance se domácí nevzdali a ve čtrnácté minutě Dominik Pecka proměnil situaci 2 na 1 po přesné nahrávce Tomáše Schwambergera – 1:1. Konec první třetiny proběhl celkem vyrovnaně bez větších šancí.

Hosté nenechali vyrovnané skóre svítit na tabuli moc dlouho a hned na začátku druhé třetiny ho upravili ve svůj prospěch a to dokonce v oslabení 5 na 3. David Drašar využil zaváhání písecké přesilovkové formace a proměnil rychlý protiútok – 1:2. V dalších patnácti minutách si oba týmy vyměnily několik nebezpečných šancí, ale z žádné z nich nepadl gól. Zato v závěru druhého dějství hosté dali až dva. Nejprve Kristián Reichel v osmatřicáté minutě po krásné kombinaci se Zdeňkem Vébrem prostřelil brankáře a zvýšil na 1:3 a pak pouhých sedmadvacet vteřin před koncem druhé třetiny Josef Myšák po nahrávce Olivera Najmana projel před píseckou bránu a jeho přesná střela prolítla horním rohem nad ramenem Hausera – 1:4.

Závěrečná třetina této sezóny proběhla bez jakýchkoli zvratů a intrik. V první polovině bylo zaznamenáno hodně vyloučení na obou stranách a v devětačtyřicáté minutě přišel další gól, který byl dost trpký pro domácího Martina Hausera. Domácí brankář vyjel do rohu pro puk a ve snaze rozehrát nejdříve naznačil vyhození po též straně, pak ho chtěl hodit backhandem za bránu, ovšem poslední akce se mu nepovedla a tak trefil brankovou konstrukci, čehož využil Jan Bárdoš, který odrážený puk v klidu poslal do opuštěné klece – 1:5. Krátce poté ve třiapadesáté minutě Josef Jícha po individuální bruslařské akci sám objel bránu a z otočky zakončil přesnou střelou k levé tyči – 1:6. Poslední gól padl opět méně než za minutu před koncem utkání z akce Josefa Jíchy a Zdeňka Vébra, když poslední dostal přesnou přihrávku před bránu a chladnokrevně zatloukl poslední hřebík – 1:7.

Tímto pro písecký starší dorost skončila sezóna 2014/15 a tak se bude muset rozloučit s extraligou, ale doufejme, že minimálně rok v nižší soutěži pomůže starším dorostencům získat sebevědomí a dá větší šanci se prosadit i místním odchovancům. Přestože boj o záchranu extraligy se příliš nepovedl, děkujeme starším dorostencům za jejich výkon a přejeme hodně úspěchů v dalších letech.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy