Písek urval i druhý bod a zaslouženě postupuje. Ve Strakonicích naděloval

Hokejisté Písku rozehráli druhé utkání série ve výborné atmosféře strakonického zimního stadionu. Hned v první třetině odskočili Písečtí na rozdíl tří branek a důležitý náskok dokázali udržet. Domácí sice ve druhé třetině zahrozili a snížili, v závěru se ale museli sklonit před produktivním týmem IHC Písek. Zápas bohužel nedohrál útočník Jan Sýbek, který po střetu se soupeřem opustil ledovou plochu s bolestivou grimasou.
KL mužů 2014/2015, 2CF, ne 15.2.2015, ZS Strakonice
Strakonice
Písek
3:9
0:3, 3:3, 0:3
Branky a nahrávky: 31. Kloud (M. Hrubý), 35. M. Hrubý (Dlouhý), 37. Major (Dlouhý) - 7. Mošovský (Gába), 9. Mazanec (Gába), 10. Vlk (Volf), 28. Vlk (Ciboch), 36. Volf (Ciboch), 37. Gába (Mošovský, Novák), 43. Mošovský, 49. Novák (Gába). Rozhodčí: Stach, Čáp – Deim, Hřídel. Vyloučení: 11:7, navíc navíc Kašpar (STR) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 920. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6, 3:6, 3:9.
Strakonice: Myslivec (9. Havelec) – Hřebíček, Kašpar, Kloud, Kovář, Gross, Papež, Ondrejec, Růžička, M. Hrubý, Dlouhý, Major, Bazgier, Kepl, Srb, Binder, Kurečka, L. Hrubý, Andrle
Písek: Pipek - Mazanec, Jirků, Koutenský, F. Procházka, Hřebíček, P. Procházka, Tajbl, Vejda - Gába, Novák, Mošovský, Sýbek, Jungbauer, Slavík, Řehoř, Vlk, Ciboch, Volf, Šimoník, Stropnický

Stejně opatrně, jako úvodní střetnutí série, začal také druhý zápas, tentokrát na ledě Strakonic. Necelá tisícovka přihlížejících dokonce prvních pět minuty hry neviděla ani jednu střelu na branku. Až v sedmé minutě využil přesilovou hru Karel Mošovský, když se nenápadně vytočil zpoza branky a zasunul kotouč pod Myslivcovými betony – 0:1. V deváté minutě pak domácímu gólmanovi propadla mezi lapačkou a tělem rána Davida Mazance od modré čáry a strážce strakonické branky se po dvou nebezpečnějších akcích poroučel naštvaný na střídačku. Vyměnil ho mladý brankář Havelec, který ale lovil kotouč ze sítě záhy. Přihrávku před branku pohotově bez přípravy usměrnil nad jeho lapačku Josef Vlk - 0:3.

Když ve 28. minutě poslal Josef Vlk svůj týmu už do čtyřbrankového vedení, zdálo se, že šance Strakonice pomalu uhasínají. Ale domácí ještě přece jenom vykřesali jiskřičku naděje. Zkušený Marek Kloud se po brejku protáhl kolem bránícího hráče a zavěsil nad rameno jistého brankáře Pipka v písecké brance – 1:4. Když pak Marek Hrubý od modré snížil na 2:4, začali domácí opět věřit. K velké radosti píseckých fanoušků ale hosté rychle zareagovali. Ve 36. a 37. minutě se bleskově prosadili Radek Volf a Ondřej Gába - 2:6. Posledním zásahem Strakonic vlastně v celé letošní sezóně byla trefa Jakuba Majora v závěru druhé dvacetiminutovky – 3:6.

V poslední části hry se totiž opět trefovali jen Písečtí. Josef Slavík nejprve využil liknavý přístup strakonických beků a po zablokované střele se zmocnil puku, protáhl se kolem nich a vykoupal Havelce povedeným blafákem – 3:7. Osmý zásah zapsal do statistik utkání jeden z tahounů týmu Karel Mošovský, který vybojoval kotouč v útočném pásmu, nijak se nerozpakoval, a práskl do něj vší silou. Puk nechytatelně zamířil pod břevno Havelcovy branky – 3:8. Tečku za výhrou Písku dal Václav Novák svou dorážkou za ležícího brankáře Strakonic – 3:9.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy