Písečtí v Havlíčkově Brodě inkasovali v samotném závěru a těsně prohráli

S Brodem se setkali od soubojů v první lize vůbec poprvé. Tentokrát však šlo o první ze dvou vzájemných přípravných duelů, ke kterému Jihočeši zamířili do Kotliny. Bezbrankový stav vydržel sobotnímu klání téměř 58 minut, poté ale jedinou trefu zápasu zaznamenal domácí Přidal a rozhodl úvodní přátelský souboj druholigových nováčků ve prospěch svého týmu.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., so 15.8.2015
Havl. Brod
Písek
1:0
0:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 58. Přidal (Duben, Třetina). Rozhodčí: Doležal – Kukeně, Křivohlavý. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 264. Průběh utkání: 0:0, 1:0.
Havl. Brod: Dusík – Duben, Vala, Kořínek, Kříž, Pecen, Mendl, J. Doležal, Zahradný – Přidal, Třetina, Szilva – Vlasov, Ludvík, M. Havel – Kozlík, Chlubna, Kuchta – Beran, Brebera, Blažek.
Písek: Pipek (41. Panec) – Jirků, P. Procházka, Tajbl, Škopek, Hanus, Hrubý, Vejda, R. Volf – Urbanec, Vlček, Vlk, Duchoň, Novák, J. Volf, Černý, Ciboch, Ferebauer, Rod

Havlíčkobrodští byli od úvodu aktivnějším týmem. Dostávali se do dobrých pozic, ale na Václava Pipka nedokázali vyzrát. Lukáš Dusík v domácí kleci také předvedl své kvality, zejména jeho lapačka proti bombě z levého kruhu od Filipa Vlčka byla velice efektní. Do nejvýraznější šance prvního dějství se Bruslaři dostali v jeho polovině, když měli možnost trestného střílení. Kirill Vlasov se hostujícího gólmana snažil rozhýbat, ten ale zůstal klidný a kotouč pokryl. První třetina tedy branku nepřinesla.

Po přestávce hýřili větší aktivitou písečtí hokejisté, k čemuž přispěla i minutu trvající dvojnásobná početní výhoda. Využít ji však Jihočeši nedokázali a v polovině třetiny se do slibných šancí začali dostávat bojovníci z Kotliny. V píseckém brankovišti ale čaroval Václav Pipek. Několikrát už se zdálo, že musí být pokořen, například v šanci Miroslava Třetiny a Kirilla Vlasova, hostující gólman puk za svá záda ale nepustil a poradil si i s dorážkami. Nevěřícně kroutili hlavou po neúspěšných pokusech i Patrik Přidal se Simonem Beranem a Lukášem Breberou.

Hosté vystřídali brankáře a do třetí periody nastoupil Michael Panec. Havlíčkobrodští změnu možná ani nezaznamenali, protože Panec pokračoval ve výkonech nastolených jeho parťákem. Po střele Miroslava Třetiny dorážel do odkryté brány Vladimír Szilva, hostující gólman ale ještě dokázal puk vyrazit nataženou holí. Nakonec se však Bruslařům podařilo překonat píseckého čaroděje mezi tyčemi, když v samém závěru křížnou přihrávku Miroslava Dubna skrz brankoviště do sítě uklidil Patrik Přidal a rozhodl tím o výsledku zápasu.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (BK Havlíčkův Brod): Měli jsme dobrý začátek zápasu. Soupeř na konci první třetiny vyrovnal hru, my jsme ve druhé třetině měli strašně dlouhá střídání. Chvilku trvalo, než jsme chytli rytmus. Ve třetí třetině jsme byli o něco lepší, ale soupeř měl také šance. Bylo to o tom, kdo dá první gól, mohlo to skončit klidně obráceně. Nakonec jsme byli šťastnější, zkušení hráči tu finální přihrávku nakonec dali. Musíme být ale disciplinovanější, nepřetahovat střídání, být lepší v koncovce a více na sebe mluvit. Dnes jsme spokojení s výsledkem, je důležité, že jsme podruhé vyhráli o gól. Hráči získali další zkušenosti. Se hrou jsme ale nebyli ještě spokojení, je to však pořád ještě jen příprava. Chtěl bych vyzdvihnout diváky. V Chomutově jich přijde třeba pět tisíc, ale je tam mrtvé publikum. Nevystihnou tu chvíli, kdy se láme chleba. Diváci v Kotlině vždy vycítili, když jsme potřebovali podpořit. Pokud to takhle bude pokračovat dál a v soutěži budou chodit ještě vyšší návštěvy, tak si myslím, že budeme mít bouřlivé domácí publikum. Během dnešního večera zúžíme kádr a budeme pracovat více se základní sestavou.

Karel Slabý (IHC Písek): Byl to náš teprve druhý zápas proti druholigovému týmu. Zatím jsme hráli jen dvakrát s budějovickou juniorkou a jednou s naší juniorkou. Teprve tým stavíme a dáváme ho do pořádku. Dneska hráli čtyři junioři, protože už přišla zranění a máme marodku. I tak si ale myslím, že se nám hra docela dařila. V organizaci hry jsme byli už lepší. Snažíme se hru nějak nastavit, trošičku ji změnit a samozřejmě to přináší chyby. Gólmani je ale stačili vychytat, tak proto je výsledek takový, jaký je. S některými věcmi jsme samozřejmě spokojení, s některými zase ne – máme na čem pracovat.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy