Extraliga mladšího dorostu - sk. Západ, 4. kolo, ne 13.9.2015
Ústí nad Labem
Písek
7:5
5:1, 2:4, 0:0
Branky a nahrávky: 4. Klepáček (Gottfried, Štochl), 6. Vidlička (Herák, Janoušek), 8. Šindelář (Herák), 15. Batryn, 19. Vidlička (Herák, Šindelář), 32. Bartyn (Janoušek, Mareš), 39. Herák (Klepáček) – 14. Januška, 27. Pechlát (P. Novák), 29. Tampier (Pechlát), 32. Novotný (Novák J.), 33. Přibyl. Rozhodčí: Petružálek - Coubal, Goltsch. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 40:21. Průběh utkání: 5:1, 5:3, 6:3, 6:5, 7:5.
Ústí nad Labem: Brňák – Šiller, Štochl, Stuchlý, Štěpánek, Mareš, Vidlička, Chmela – Gottfried, Klepáček, Batryn, Harkabus, Čermák, Tůma, Šindelář, Janoušek, Herák, Bláha
Písek: Křepela, od 21. Buchta – Novák J., Tampier, Měchura, Nerad, Kroupa, Brož – Pechlát, Přibyl, Novák P., Novotný, Vokoun, Januška, Pála, Čech, Hradecký, Řehoř

Úvod zápasu se více povedl domácím hráčům. Ti na svého soupeře vlétli, což se rychle projevilo i na skóre. V čase 3:10 se prosadil po pěkné přihrávce Pavla Gottfrieda Petr Klepáček. Vstřelená branka domácímu týmu pomohla. V šesté minutě už vedl o dvě branky. Slovan rozebral obranu Písku a Pavel Vidlička zakončoval do odkryté branky. O dvě minuty později padla další branka, znovu se prosadilo Ústí. Vít Šindelář dostal prostor ke střele, která byla gólová. Za stavu 3:0 se prosadili i hosté. Povedenou ránou do horní části branky překonal ústeckého brankáře František Januška. Tento moment Severočechy nepoznamenal, hráli stále svůj styl hry. Dmytro Batryn se probojoval do předbrankového prostoru, odkud se nemýlil. Poslední branku první třetiny zajistil Pavel Vidlička, pro kterého to byl druhý gól v zápase. Po první třetině vedl Slovan 5:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. Jihočeši sice prohrávali o čtyři branky, ale na jejich hře byla znát touha s výsledkem něco udělat. Ve 27. minutě nedokázala domácí obrana poslat puk do bezpečí, čehož využil Václav Pechlát ke střele, na kterou byl gólman Ústí krátký. Necelé tři minuty poté se hosté prosadili znovu. Tentokrát Jan Tampier vystřelil od modré čáry a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Stav zápasu byl 5:3. Slovan vrátil do tříbrankového vedení Dmytro Batryn, který skóroval v oslabení. Bleskově však hosté dokázali odpovědět, prosadil se Matěj Novotný. Na 6:5 snížil písecký Matěj Přibyl. Poslední braku druhé třetiny vstřelil domácí Jakub Herák. Po 40 minutách bylo skóre 7:5.

Ve třetí třetině se narodily šance na obou stranách. Gólmani však své týmy podrželi, ani jeden z nich neinkasoval. Utkání skončilo za stavu 7:5.

Ohlasy trenérů

Jan Čaloun (HC Slovan Ústí nad Labem): My jsme rádi, že máme tři body, protože utkání se zvrhlo v jeden velký chaos. Po první třetině jsme vedli 5:1. Odehráli jsme vynikající třetinu, ve které hráči plnili to, co jsme po nich chtěli. Od druhé třetiny jsme hráli pod dojmem, že vedeme 5:1, že si chce dát každý gól. Vznikl z toho úplně chaotický zápas, obránci nám útočili klidně ve dvou. Inkasovali jsme čtyři branky. Ve třetí třetině jsme se vrátili k tomu, co jsme hráli v první třetině. Já to řeknu ještě jednou, jsme rádi za tři body.



Matěj Přibyl (kapitán IHC Písek): Vypustili jsme první třetinu, po které jsme prohrávali 1:5. Ve druhé třetině jsme hráli lépe, napadali jsme. Ústí dělalo chyby, díky tomu jsme dali 4 góly. Snížili jsme na 5:7. Škoda třetí třetiny, byli jsme moc zbrklý. V posledních třech minutách jsme měli šance na vyrovnání, bohužel jsme je neproměnili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy