Extraliga mladšího dorostu - sk. Západ, 5. kolo, ne 13.12.2015
Litvínov
Písek
10:1
4:0, 3:0, 3:1
Branky a nahrávky: 4. Jindra (Dufek), 14. Dufek (Bartoš, Pech), 15. Vacín (Svoboda), 17. Vacín (Svoboda, Bartoš), 24. Vacín (Bartoš), 30. Berka (Jindra), 34. Vacín (Bartoš, Svoboda), 42. Vacín, 51. Jouza (Pech, Najman), 59. Pech (Kysela, Jouza) – 53. Černý (Švec). Rozhodčí: Hlinka – Kokrment, Sládek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 58:27. Průběh utkání: 9:0, 9:1, 10:1.
Litvínov: Pejsar (Kmínek) – Žitek, Šubrt, Hoffmann, Bártek, Kitzberger, Žižka, Najman – Dufek, Jindra, Vacín, Bartoš, Berka, Jouza, Svoboda, Kysela, Šarlinger, Pech.
Písek: Svoboda (Reindl) – Novák, Měchura, Tampier, Hefler – Švec, Schwartz, Novák, Černý, Januška, Přibyl, Pechlát, Novotný, Berčík.

Utkání bylo od začátku v režii domácích, kteří šli už ve čtvrté minutě do vedení. David Jindra zavezl kotouč do pásma a mezi dvěma obránci zakončil. První rána sice neprošla, ale kotouč se i napodruhé dostal k domácí útočníkovi, který z první zakončil do odkryté klece. Na další branku si diváci museli počkat deset minut, pak se prosadil Ondřej Dufek. Reprezentant České republiky ve službách Litvínova zužitkoval tlak svých spoluhráčů, když se prosadil nenápadnou střelou z pravého kruhu.

Třetí branka na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně pětadvacet sekund. Litvínovští dostali k mání přesilovou hru, se kterou si bravurně prosadili. Lukáš Vacín vypálil po pěti vteřinách hry v přesilové hry a bylo to už o tři branky. O dvě minuty později se prosadil opět tentýž hráč! Lukáš Vacín si najel mezi unavené hráče Písku na mezikruží a tvrdou ranou propálil brankáře hostujícího týmu!

Jestli se zdálo, že by domácí měli za drtivého vedení polevit, tak ani zdaleka tomu tak nebylo. Pověstného „bůra“ vstřelili už ve čtyřiadvacáté minutě! Dan Bartoš vyslal do protiútoku Lukáše Vacín, který předvedl parádní bekhendový blafák, a zkompletovat tak svůj hattrick! V polovině utkání musel hostující Svoboda vytahovat už šestý puk ze své sítě. David Jindra nalezl krásnou bekhendovou přihrávkou Marka Berku, kterému nedělalo problém prostřelit gólmana Písku z bezprostřední blízkosti.

O čtyři minuty byl na světě další gól, opět do brány Písku. Nejpilnější střelec domácích v dnešním utkání - Lukáš Vacín - vstřelil svou čtvrtou branku v utkání! Vacín zužitkoval práci celého týmu, který mu připravil parádní střeleckou pozici, a další reprezentant v dresu Litvínova se nemýlil. Osmou branku si domácí nechali až do třetí třetiny a nepostaral se o ní nikdo jiný, než Lukáš Vacín. Litvínovský útočník obral hostujícího obránce o puk ve středním pásmu a jel sám na gólmana. Kousek před ním rychle zamíchal s kotoučem, a poté ho s klidnou hlavou poslal do prázdné brány.

Deset minut před koncem už to bylo o devět branek. Daniel Jouza dostal pěknou přihrávku na levý kruh a technickou střelou do růžku brány donutil Svobodu vytahovat další kotouč ze své brány. Písečtí nechtěli jet ze severu Čech s nulou, a tak ještě přidali do ofenzívy, z čehož vyplynul jejich jediný gól v dnešním utkání. Po přihrávce Libora Ševce se puku chopil David Černý, jehož následná rána se ujala a bylo to 1:9!

Domácí ovšem pokračovali v ofenzivním pojetí hry, a nakonec se na zimním stadionu Ivana Hlinky čepovala desítka! Po kombinaci v útočném pásmu se kotouče zmocnil Patrick Pech, který následnou parádní ranou rozvlnil podesáté síť hostující brány. Další branka už k viděni nebyla, a tak po závěrečné siréně svítilo na světelné tabuli devastující skóre – 10:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy