Písečtí hokejisté slaví výhru na svém kluzišti proti Vajgaru

Písecký tým zvládl zápas na svém ledě a vyhrál nad hráči z Jindřichova Hradce 6:2. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, ale nakonec se radovali z vítězství domácí, kteří po pěti prohrách v řadě mohou slavít výhru. Hosté se dále trápí a mají už pět proher za s sebou.
2. liga ČR sk. STŘED, 15. kolo, čt 17.11.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
6:2
1:1, 1:1, 4:0
Branky a nahrávky: 15. Vlček (Suchan), 28. Šuhaj (Pavlíček), 43. Urbanec (Hřebíček), 45. Vlček (Procházka), 59. Pavlíček (Sýbek, Slavík), 60. Kepka – 2. Bílek (Bureš), 37. Jindra (Homolka). Rozhodčí: Sýkora, Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 380. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 6:2.
Písek: Kadlec (Kříž) – Procházka, Hřebíček, Koutenský, Pavlíček, Červinský, Suda, Hanus – Urbanec, Vlček, Suchan, Slavík, Šuhaj, Sýbek, Kepka, Koupal, Pašek, Drda, Rod.
Jindřichův Hradec: Pírs (Formánek) – Kohút, Tržil, Pípal, Růžek, Straka, Bureš – Beran, Vantuch, Bastl, Pichler, Lazorišák, Bílek, Tejral, Homolka, Jindra, Kundrát.

Na stadion domácích dnes zavítal soupeř z Jindřichova Hradce, který po prohře na svém ledě v 6. kole chtěl zápas dovézt do vítězného konce. Písecký výběr, ale nakonec zvládl utkání lépe a po delší době, kdy se mu nedařilo dokázal soupeře porazit.

V úvodní třetině otevřel skóre Bílek, který rychlým gólem v druhé minutě zápasu poslal svůj tým do vedení. Písečtí hokejisté vyrovnali v patnácté minutě, kdy Vlček využil přesilovou hru. Do kabin se po dvaceti minutách šlo za stavu 1:1.

V prostřední části se Písek ujal vedení v osmadvacáté minutě. Pavlíček našel před brankou Šuhaje, který přesnou střelou překonal Pírse. Jindřichohradečtí vyrovnali v třicáté sedmé minutě. Homolka si sjel s pukem za branku a našel volného Jindru, který překonal Kadlece. Po čtyřiceti minutách bylo utkání nerozhodné 2:2 a musela rozhodnout poslední třetina.

V čase 42:15 rozhodl o vítězství Urbanec, který dal vítěznou branku zápasu. Další gól padl o tři minuty později, kdy se podruhé prosadil Vlček. Písecký tým tak vedl už o dvě branky a hlídal si pohodlný náskok. V posledních dvou minutách se podařilo Písku dát dva slepené góly. V rozmezí sedmnácti vteřin se nejdříve dostal do šance Pavlíček a poslal puk za hostujícího brankáře. Poslední branku si připsal Kepka.

Písecký tým tak dokázal zdolat Vajgar i podruhé v sezóně a připsal si důležité bodíky. Hosté tak odjíždějí od břehu Otavy s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Soupeř byl motivovaný a věřil si, že u nás může něco uhrát, jelikož jsme pětkrát za sebou prohráli. Vajgaru jsme dost šancí sami nabízeli, nebyli jsme dobří ani v koncovce. Naštěstí jsme dali na začátku třetí třetiny dva góly a dohráli to dobře. Teď jedeme do Kolína, kde to nebude vůbec jednoduché. Ale zkusíme odtud přivézt nějaké body."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy