Překvapení na závěr. Písek vyloupil Kotlinu prvních Bruslařů

Poslední utkání základní části odehráli písečtí hokejisté v Havlíčkově Brodě. V zápase proti prvnímu týmu skupiny Střed se chtěli připravit na víkendový start play-off s pražskou Kobrou. Svěřenci trenérů Slabého a Vlčka zvládli víceméně celý zápas držet jednoduchý herní styl, místo bezhlavého útočení se více soustředili na bránění a jednoduché posouvání kotoučů z obranného pásma. Navíc dokázali vyrážet do nebezpečných útoků a zaměstnávat brankáře domácích. Základem úspěchu byl jistý výkon mladého brankáře Martina Hausera.
2. liga ČR sk. STŘED, 36, st 22.2.2017, Zimní stadion Kotlina
Havl. Brod
Písek
1:3
0:0, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 30. Navrátil (Kuchta) – 25. Procházka (Šuhaj), 32. Pašek (Jiřinec), 60. Pavlíček (Červinský). Rozhodčí: Vrba – Musil, Komínek. Vyloučení: 7:4, navíc Třetina (HBR) nevyužité trestné střílení. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 588. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
Havl. Brod: Novák – M. Kříž, Kulhánek, Duben, Lacina, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Michálek – Kuchta, Voříšek, Kozlík – Chlubna, Ludvík, Beneš – Křížek, Navrátil
Písek: Hauser – Procházka "C", Hřebíček "A", Červinský, Pavlíček, Dvořák, Kozák – Pašek, Koupal, Klas, Šuhaj, Drda, Homolka, Jiřinec, Rod, Strnad

Písek do zápasu v Kotlině vstoupil aktivně a už ve čtvrté minutě ho mohl do vedení dostat kapitán Procházka, který si sjel s pukem mezi kruhy a nebezpečnou střelou jen těsně minul branku. Na začátku sedmé minuty zahrozil nepříjemnou střelou Strnad, z dorážky branku netrefil Jiřinec. Brejky píseckých mladíků dělaly obraně Bruslařů velké problémy, ale i domácí měli šance ke skórování. Asi tu největší nevyužil zkušený Třetina, který jel po faulu Procházky trestné střílení. Brankář Písku Martin Hauser naštěstí svou branku v tento moment zaklel a tak se puk po Třetinově střele odrazil od levé tyče do pravé a pak ven z branky. Do šaten se po první třetině šlo za stavu 0:0.

Mírnou převahu domácích z úvodního dějství Písek ve druhé třetině vyrovnal a zasadil Bruslařům rozhodující údery. Hoši od Otavy nepohrdli přesilovkou pět na tři a ve 25. minutě otevřeli skóre. Na modré čáře se do puku opřel Pavel Procházka, a když kotouč možná lehce změnil směr o chrániče bránícího hráče, radovali se Jihočeši z vedoucí branky. V pokračující přesilové hře dosáhl Písek i druhé branky, kterou si měl připsat z dorážky Drda, jenže rozhodčímu se ztratil puk z dohledu a tak ke smůle hostů v momentě dorážky přerušil hru. V přesilové hře však skórovali také domácí. Filip Navrátil v polovině utkání se štěstím dorazil kotouč za Hauserova záda a bylo to 1:1.

Na narůstající tlak domácích dokázali modro-žlutí odpovědět nejlepším možným způsobem. Přesnou přihrávku zpoza branky krásně uklidil pod víko střelou zblízka Václav Pašek. Písečtí se vrátili k jednoduché hře, soustředili se na udržení vedení a při tom byli i nebezpeční. Vždyť pět minut před druhou sirénou orazítkovala tyč dělovka Pavla Procházky. Zahrozili také Klas se Šuhajem. Ve třetí třetině se obraz hry příliš nezměnil - domácí sice přidali na aktivitě střelby, ale nebylo jim to nic platné. Naopak Písek mohl zvýšit vedení, když po přečíslení trefil břevno Pašek. Bruslaři si nepomohli ani v přesilové hře a tak mohl v závěru vyniknout odvážným sólem bek David Pavlíček, který ve středním pásmu nabral rychlost a k překvapení všech dojel až před brankáře Nováka, kterému procedil puk mezi chrániči - 1:3.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Kluci zahráli dobře. Plnili to, co jsme si řekli. Ne vždy na sto procent, ale v rozhodujících fázích to klaplo dobře a vyplatilo se to. Soupeř s tím měl velké problémy, i když si šance vypracoval. Nás vynikajícím výkonem podržel brankář Hauser a od toho se všechno odvíjelo. Nakonec jsme domácí potrestali třetím gólem. Poslední tři zápasy venku s těžkými soupeři jsem bral i jako takovou přípravu na play-off. V Kolíně a v Táboře se nám to nepovedlo, ale chtěli jsme tam hrát stejně, jako dnes - jednoduše, zodpovědně a nedělat tolik chyb ve středním pásmu nebo u nás ve třetině."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy