Na druhý skalp Jindřichova Hradce se mladší dorostenci nadřeli

Zatímco sobotní zápolení na ledě Jindřichova Hradce znamenalo pro mladší dorostence jednoznačnou záležitost, v tom dnešním už tak suverénní nebyli. Navzdory větší aktivitě domácího mužstva se dlouho zdálo, že píseckým mladíkům po včerejším vítězném představení zvlhl střelecký prach. Na svou první branku totiž čekali bez mála celou první třetinu, zbylé dvě poté přidali v periodách následujících. Původně vše nasvědčovalo tomu, že hráči IHC zvládnou dovést zápas do zdařilého konce bez jakýchkoliv problémů, nicméně opak byl pravdou. Po vstřelení kontaktního gólu hostů zmizel z jejich holí potřebný klid a začali se dopouštět celé řady chyb, kterých však jindřichohradečtí nedokázali využít. Hokejisté Písku se tak tentokrát museli smířit s mnohem skromnějším výsledkem 3:2.
Liga mladšího dorostu, 13. kolo, ne 13.11.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Jindřichův Hradec
3:2
1:0, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 17. Novotný (Šuhaj), 37. Šuhaj (Pechlát, Brož), 50. Šuhaj (Novotný, Brož) - 36. Kupka (Drbal), 53. Baxa (Šťastný) Rozhodčí: Poskočil - Mitáš, Košatka Vyloučení: 2:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 98 Průběh utkání: 1:0, 2:1, 3:2
Písek: Buchta (Špiler) - Brož "A", Kroupa, Řezáč, Kacbunda, Smola, Kurfurst, Kajtman - Řehoř, Matašovský, Januška "A", Šuhaj, Dub, Kouba, Lukeš, Smetana, Kovanda, Pechlát, Novotný "C"
Jindřichův Hradec: Plecer (Pachman) - Winkler, Zedníková, Martinů, Pytlíková, Drbal "A", Kocar - Novák "C", Klimeš, Šťastný, Baxa, Kupka "A", Kovaříček, Kalaj, Bašta

Do utkání bezesporu vstoupili lépe domácí hráči, kterým se dnes náramně dařilo zakládat útočné akce a rychle přenášet hru do pásma hostů, díky čemuž kolem jindřichohradeckého gólmana neustále kroužili. I navzdory tomu však dlouho nemohla být řeč o nějaké tutové příležitosti. Vcelku akční začátek totiž zanedlouho vystřídala poněkud nevýrazná fáze zápasu, jež trvala až do šestnácté minuty, kdy se Píseckým podařilo svůj herní projev zásadním způsobem vystupňovat. Nejvíce hokejistům Vajgaru zatápělo trio ve složení Dub-Šuhaj-Novotný, které si na Plecera vyšláplo hned několikrát. Tuto svou vzkříšenou aktivitu dokonce svedli brzy přetavit v gól, když se právě Matěji Novotnému povedlo přímo ukázkově trefit pravý horní roh soupeřovy brány. Prakticky jedinou velkou šanci si krátce před vypršením času stačil překvapivě připsat i hostující celek, jehož útočníci se sice dostali do přečíslení, jejich zakončení bylo ovšem dosti nešťastné.

Ačkoliv byli v úvodu druhé dvacetiminutovky iniciativnějším týmem Jindřichohradečtí, kteří evidentně načerpali nové síly, první slibnou možnost přesto zaznamenal písecký Pechlát. Jeho pokus poté na druhé straně silně inspiroval Kupku, jenž se dostal do samostatného úniku. Ten bohužel pro své spoluhráče neproměnil, pročež mohli hráči IHC klidně strhnout vývoj utkání zpět na svou stranu. Na nervy hrál Plecerovi znovu především první útok domácích, který měl na svědomí jednak krásnou souhru, díky níž během signalizované výhody doslova rozebral jindřichohradeckou obranu, ale také řadu vydařených akcí během následné přesilové hry. Bezprostředně po jejím skončení se ovšem opět osvědčilo v praxi staré známé nedáš-dostaneš, neboť Drbal okamžitě našel před bránou volného Jakuba Kupku, proti jehož střele se Buchta nestačil včas přesunout. Vedení však svému týmu zakrátko znovu zařídil Vojtěch Šuhaj poté, co si svižně přehodil kotouč z bekhendu na forhend a zasunul ho za záda bezmocného brankáře.

Začátkem třetího dějství se pro změnu musel mít pořádně na pozoru domácí maskovaný mladík Buchta, na nějž málem vyzrál Bašta mířící do prázdné brány, kterou naneštěstí pro hosty smolně minul. Pozadu nemínil zůstat ani Klimeš, jemuž se zdařilo upláchnout píseckým bekům, nicméně stejně jako jeho předchůdce nezacílil přesně. Zhruba v polovině periody zaúřadoval podruhé v utkání Vojtěch Šuhaj, který dostal kotouč rovnou na čepel, v důsledku čehož pak neměl sebemenší problém s tím dopravit ho do příhodně odkryté klece. Zdánlivě rozhodnutý zápas ale nenadále nabral úplně jiný směr, když Jan Baxa pohotově obstaral kontaktní branku hostů po hrubé chybě domácího gólmana. Písečtí hráči pak jako na povel znervózněli a dopouštěli se mnohých pochybení, zatímco Jindřichohradečtí zvětřili naději na vyrovnání. A i když svého jihočeského soka zvládli ještě náležitě potrápit, domů přesto odjížděli s nepořízenou.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy