Mladší dorost vyprovodil Třebíč osmi brankami

Sváteční den si mladší dorostenci zpestřili vysokou výhrou nad hostujícím celkem z Třebíče, proti němuž tak triumfovali již potřetí v řadě, když se před zraky domácího publika po nesmělém začátku postupně prostříleli až ke konečné metě osmi branek. Za vítězstvím vykročili již v rámci první dvacetiminutovky, během níž se z trefy radovali hned třikrát. A zatímco v průběhu druhého dějství skórovali pouze jednou, ve třetí periodě svým divákům vše náležitě vynahradili. Skvělé představení za sebou má především František Januška, jenž se na úspěchu svého týmu podílel hned čtyřmi body, přičemž tři z nich znamenaly gól. Písečtí mladíci si tak do tabulky zaslouženě připsali další tři cenné body, které by se jim vzhledem k následujícím utkáním s lídry skupiny mohly hodit.
Liga mladšího dorostu, 14. kolo, čt 17.11.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Třebíč
8:3
3:0, 1:2, 4:1
Branky a nahrávky: 16. Brož, 16. Vokoun (Januška), 20. Šuhaj (Novotný, Brož), 34. Pechlát (Novotný, Šuhaj), 42. Januška (Vokoun), 51. Řehoř (Lukeš, Řezáč), 54. Januška, 57. Januška - 34. Spilka (Průša), 35. Mojdl, 60. Spilka Rozhodčí: Poskočil - Šperl, Košatka Vyloučení: 3:2 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 64 Průběh utkání: 3:0, 4:2, 8:3
Písek: Buchta (Špiler) - Brož, Kroupa, Řezáč, Kacbunda, Kurfurst, Kajtman - Řehoř, Matašovský, Januška, Šuhaj "A", Andrle, Dub, Kouba, Lukeš, Kovanda, Vokoun, Pechlát, Novotný "C"
Třebíč: Dobrovolný - Dvořák "C", Němec, Koňařík, Škrdlová, Strnad, Doležal - Spilka, Mojdl "A", Průša, Svoboda, Lotačka, Vedral, Šaroun, Růžička, Makovička

Oboustranně nevýraznou a poněkud fádní hru, během níž se více na kotouči drželi v útočném pásmu neustále bezvýsledně operující hráči IHC, mohla zhruba v polovině úvodní třetiny oživit až jejich přesilová hra. Ta se však domácímu celku příliš nepovedla a do útoku se poprvé vydali hosté. Po individuální akci Spilky, kterého písečtí beci od Buchty záhy nekompromisně vyprovodili, způsobili rozruch na druhé straně kluziště Šuhaj s Řehořem, od nichž poslali Třebíčští kotouč na modrou čáru, kde stál připravený Václav Brož, jenž svou pohotovou ránou otevřel skóre zápasu. Gól Písecké okamžitě probral. Jejich osud následně vzal do svých rukou Lukáš Vokoun, jemuž se povedlo prolétnout útočným pásmem a neprodleně zvýšit na 2:0. Chuť si posléze částečně spravil žlutomodrý kapitán Matěj Novotný, který po několika spálených příležitostech krásně přihrál osamocenému Vojtěchu Šuhajovi, jehož branka znamenala pro Písek pohodlné tříbrankové vedení a notné zlepšení celkového dojmu z předvedeného výkonu.

Druhou dvacetiminutovku zvládli lépe hostující hráči, tedy alespoň tak hovořila čísla. Stejně jako v předchozí periodě začaly branky padat až v její druhé části. Hned v jejím úvodu Buchtu patřičně rozhýbali společnými silami Makovička se Šarounem, v dresu domácích se v dobrém světle pro změnu představili Šuhaj s Andrlem. Premiérový zásah Třebíče měl na svědomí Patrik Spilka, když si trpělivě počkal na ztracený kotouč, který okamžitě zasunul za záda píseckého gólmana. Počtvrté lovil Dobrovolný puk ze sítě po svižné střele Václava Pechláta, na níž hosté zakrátko odpověděli, když dokázali, že každý dobrý skutek bývá po zásluze potrestán. Brankář Buchta chtěl svým spoluhráčům pomoci s rozehrávkou, bohužel pro něj jeho odehrání touše zachytil Patrik Mojdl, jenž svým přesným zásahem snížil na 4:2 a zároveň jím uzavřel prostřední dějství.

Třetí periodu bezesporu ovládli hokejisté IHC, kterých byl najednou plný led, což stvrdili hned čtyřmi brankami. Po nevyužitém brejku Novotného našel Vokoun před bránou nikým nehlídaného Františka Janušku, který se opřel do rány a své týmové kolegy rozjásal už popáté. Dalším v pořadníku střelců byl Adam Řehoř, jenž si chytře sjel před Dobrovolného, jemuž svým pokusem nedal šanci jakkoliv vzdorovat. František Januška zvedal zanedlouho ruce nad hlavu i podruhé, když se pořádnou petelicí parádně trefil přímo pod víko. Navzdory upadajícímu tempu již pouze dohrávaného utkání neztrácel ten samý hráč i nadále svůj střelecký apetit, neboť se po svém pohledném sólu mohl těšit z hattricku. Na konečných 8:3 poté ještě stačil upravit nejpilnější hráč Třebíčských Patrik Spilka.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy