Písecký dorost nestačil na soupeře z Havířova

Do dalšího boje s domácím týmem o udržení nejvyšší soutěže přijel bojovat Havířov. Písečtí měli dobrý vstup do zápasu. Dali první gól. Netrvalo dlouho a soupeř vyrovnal. V druhé části se trefili hosté a musela rozhodnout o vítězi poslední třetina. Nakonec se z vítězství radovali hosté, kteří si třetí část pojistili třemi góly.
Extraliga staršího dorostu - sk. STŘED, 11. kolo, pá 27.1.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Havířov
2:5
1:1, 0:1, 1:3
Branky a nahrávky: 13. Přibyl (Norris), 52. Pokorný (Vokoun) – 14. Pawliczek, 33. Klíma (Hysek, Raček), 44. Hilšer (Potočný, Bambula), 54. Pindel (Hilšer, Potočný), 59. Janeček. Rozhodčí: Mareš – Brůha, Němec. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:0. Diváci: 55. Střely na branku: 28:53. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 2:5.
Písek: Kříž (Buchta) – Kopenec, Pokorný, Kukla, Lang, Štěcha, Kroupa – Waller, Vokoun, Hakl, Novotný, Norris, Novák, Přibyl, Šebesta, Stauber, Pechlát.
Havířov: Dufek (Štipčák) – Hrček, Máca, Zíková, Szturc, Ševěček, Klus, Kuchař – Pindel, Bambula, Hysek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Piš, Raček, Pawliczek.

Na odvetu na led domácího týmu dnes dorazil soupeř z Havířova. Písečtí zahájili zápas skvěle. Po nahrávce Norrise se ke kotouči dostal ve 13. minutě Přibyl a poslal svůj tým do vedení. Radost Jihočechům vydržela minutu. V následné akci hostů se do šance protlačil Pawliczek a srovnal stav utkání na 1:1. Tři minuty před koncem úvodní třetiny se hostům podařilo nastřelit tyčku.

Další změna stavu přišla ve 33. minutě. Do přečíslení se dostal Hyšek a přesně nahrál Klímovi, který překonal bezmocného Kříže.

Na začátku třetí části se znovu prosadili hosté a odskočili tak na dvoubrankové vedení. Gól zařídil Hilšer. Osm minut před koncem dal kontaktní branku Pokorný, kterému přesně na hokejku nahrál Vokoun. O necelé dvě minuty později Havířov pojistil výhru. Do akce se dostal Hilšer, kterého vychytal Kříž. Na dorážku Pindela však domácí gólman nedokázal reagovat. Dvě a půl minuty před koncem poslední části si trenér Písku vyžádal oddechový čas. Zkusil hru bez brankáře. Havířov v čase 58:11 dal gól do prázdné, kdy po úniku za domácí obranu se prosadil Janeček.

Hosté tak vybojovali výhru a odvážejí si další cenné body v boji o udržení extraligy. Písecký výběr znovu nebodoval.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy