Hráči IHC ukázali, kdo je u Otavy pánem. Strakonice v Písku vysoko padly

Páté přípravné utkání vyšlo Píseckým na jedničku. Ve druhé domácí předsezónní prověrce se utkali s výběrem Strakonic, jenž ve večerním programu modrožlutých hokejistů nahradil druholigové Klatovy. Poté, co po dlouhém dobývání branky konečně našli recept na překonání v první třetině velice spolehlivě chytajícího Myslivce, se hráči IHC bezostyšně chopili taktovky a zásah po zásahu směřovali vstříc vítězství. Strakoničtí sice dokázali v průběhu druhého dějství snížit, neboť Písečtí ze své aktivity na několik chvil značně ubrali, v závěru utkání už jim však na dostihnutí svého soupeře nestačily síly. Ze své sítě tak posléze lovili ještě tři puky a svému otavskému rivalovi tím pádem v konečném součtu podlehli v poměru 6:1. Strakonické svým výkonem skolil především Jan Polata, který si dnes večer v dresu Písku připsal své dva premiérové zásahy.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., po 21.8.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Strakonice
6:1
1:0, 2:1, 3:0
Písek: Štekr (Kříž) – Vlk, Hřebíček M., Červinský, Pavlíček, Suda, Parýzek, Koutenský – Koupal, Turek, Drda, Hanus, Jiřinec, Rod, Švagr, Frühauf, Bárta, Polata, Torba, Novák, Ciboch
Strakonice: Myslivec (Štrobl) – Ruda, Růžička, Müller, Hřebíček Jaroslav, Kovář, Bednařík, Křenek, Kursch, Kordík, Franta, Menšík, Srb P., Kurečka, Hřebíček Jan, Řehoř M., Řehoř P., Šebesta, Švec

Viditelně aktivnější byli již od začátku klání písečtí hokejisté. Ti si v průběhu první dvacetiminutovky vytvořili velkou střeleckou převahu, kterou však posléze zvládli přetavit pouze v jednu jedinou branku. Dobýt strakonickou svatyni totiž vůbec nebyl jednoduchý úkol. Své o tom ví i dnes výborně hrající obránce Jan Polata. Ten se proti hostujícímu gólmanovi rozjel úplně sám, nicméně duchapřítomný Myslivec vytáhl proti jeho zakonečení jeden z parádních zákroků, na nichž drtivá většina pokusů modrožlutých průběžne ztroskotávala. Poprvé kapituloval až po pohotové dorážce Davida Cibocha, který za jeho záda poslal vyraženou Torbovu ránu z pravého kruhu. Oproti tomu Strakoničtí byli spíše tichou vodou, která mlela břehy. Jejich herní projev sice nebyl příliš výrazný, několik málo nebezpečných akcí si ale rovněž připsali. Dosud spolehlivé obraně domácích kupříkladu zakrátko nečekaně upláchli Ruda s Müllerem, Štekr ovšem stačil v pravou chvíli srazit betony a hubené jednogólové vedení svého týmu ubránil.

Svou iniciativou a četnými útočnými experimenty jako kdyby si domácí záskali sympatie štěstěny, jež jim přichystala vynikající vstup do prostředního dějství. K poskakujícímu kotouči se dostal před bránou hlídkující Polata, který posléze přihrál připravenému Františku Bártovi, jenž pak od pravé tyče zakončoval do volného prostoru vzniklého na úkor pozdního Myslivcova přesunu. V následující fázi utkání Písečtí mírně polevili, čehož Strakoničtí náležitě využili a hra se tak najednou stala více záležitostí obou celků. Svůj denní příděl smůly si vybral hostující Šebesta, když ho zradilo náčiní a on tak minul prázdnou bránu. Co hůř, záhy se osvědčilo staré známé nedáš-dostaneš. Ke třetí trefě však Píseckým dopomohla především hrubá chyba strakonického zadáka, který kolem sebe nechal de facto bez zásahu prosvištět Martina Koupala, jenž si pak se svým polem působnosti zkušeně poradil. Teprve v samém závěru periody zaúřadoval při hře ve čtyřech Martin Müller, když díky svému přehledu o situaci a velkému důrazu protlačil puk za Štekrova záda a snížil na 3:1.

Ve třetí třetině, jejíž začátek provázela celá řada nepřesností, už začal být naplno patrný výkonostní rozdíl obou celků. K hokejovým momentům se posléze opět vrátil a hře znovu dal ten správný obraz až Jan Polata, proti jehož prudké a nekompromisní ráně z mezikruží neměl hostující brankář žádnou šanci. Další přesný zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Kotouč totiž i podruhé spěšně zavítal na čepel Jana Polaty, který zkrátka a dobře ví, jak s podobnými situacemi nakládat. Svou druhou brankou v utkání mimo jiné umožnil předčasný odchod z trestné lavice provinivšímu se Řehořovi a postaral se tak o jedinou využitou přesilovou hru domácího výběru. Půltucet s velkým P pak svou krásnou akcí završil Josef Vlk poté, co si obhodil hostujícího obránce a i nadále hlava nehlava uháněl vstříc Myslivcovi, na kterého následně vyzrál tím, že poslal puk mezi jeho betony. Písečtí tak v pátém přípravném duelu dokráčeli k přesvědčivému vítězství 6:1 a svému soupeři ukázali, kdo a proč je u Otavy pánem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy