Žihadla nedala Písku šanci. Jihočeši nevstřelili gól

Zápas v Moravských Budějovicích se Písku vůbec nepovedl. Nezachytil začátek a během první čtvrthodiny prohrával 3:0. Na dobře hrající domácí už pak hráči od Otavy celý zápas neměli. Žihadla vyhrála naprosto zaslouženě, když zápas dovedla k hladkému vítězství 6:0.
2. liga ČR sk. STŘED, 10. kolo, st 25.10.2017
Moravské Budějovice
Písek
6:0
3:0, 1:0, 2:0
Branky a nahrávky: 1. Pucher (Horký), 4. Krutiš (Matějka, Peroutka), 13. Pucher (Čermák), 40. Krutiš (Juráň, Matějka), 47. Bulín (Čermák, Juráň), 55. Bulín (Lupač, Juráň). Rozhodčí: Ivan Čuňočka – David Otáhal, Daniel Horažďovský. Vyloučení: 3:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 500. Průběh utkání: 6:0.
Moravské Budějovice: Brož – Čermák, Kabelka, Sobotka, Pelikán,Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín.
Písek: Štekr (14. Kříž) – Polata, Parýzek, Hřebíček, Hanus, Červinský, Herr, Turek, Pašek, Sýbek, Doktor, Medek, Koupal, Ciboch, Novák, Drda, Pouch, Rod, Jiřinec.

Písečtí měli velmi špatný vstup do utkání. Je otázkou, jestli na to měla vliv dlouhá cesta a velmi malé kluziště v Moravských Budějovicích, faktem ale je, že než se Jihočeši pořádně rozkoukali, prohrávali o dvě branky. Už po 22 vteřinách využil zkušený Peter Pucher chyby hostů v obranné třetině a Štekra se štěstím překonal, když si puk před brankou potáhl na bekhend. Písek byl pod tlakem a ve čtvrté minutě nabídl žihadlům přesilovku, kterou po pěkné přihrávce využil Krutiš. Matador Pucher zasadit další tvrdý direkt na konci třinácté minuty, když si na levém kruhu dojel pro odraženou střelu a přes clonící hráče šikovnou ranou rozradostnil fanoušky Budějovic - 3:0.

Chvíli po třetím inkasovaném gólu trenéři sáhli k taktické změně v brankovišti a za Jonáše Štekra, který s inkasovanými brankami nemohl asi nic moc dělat, vyslali druhého maskovaného mladíka Richarda Kříže. Nutno podotknout, že i přes tři inkasované góly si druhý jmenovaný vedl v u tkání velmi dobře a i díky jeho zákrokům neskočil zápas ještě větším rozdílem. Písek se mohl vrátit do zápasu ve druhé třetině, kdy spálil několik šancí. Sám před gólmanem neuspěl Medek, v dobré šanci byli také Sýbek a Ciboch, nebezpečně pálili Hřebíček s Hanusem. Písečtí ale nabízeli domácím až příliš přesilovek a na konci druhé třetiny přišel další výchovný trest v podobě krásné přesilovkové kombinace hráčů v černo-žlutých dresech. Krutiš u pravé tyče zakončoval do prázdné branky a bylo prakticky rozhodnuto.

Jihočeši se snažili v úvodu třetího dějství ještě zabojovat a rychle vstřelit gól. Častá vyloučení, i když občas dost sporná, jim svazovala nohy. V pohodě hrající domácí, podpoření jistým Brožem v brance, neměli v plánu dopustit překvapení a přidali pátou branku. Bulín najel rychle do pásma, u branky naznačil střelu a po objetí klece zakončil pěkně zpoza Křížovy klece za pravou tyč. Stejný hráč se pak prosadil i pět minut před koncem a stanovil konečný výsledek na 6:0. Stručně řečeno - Moravské Budějovice si vypracovaný náskok z úvodu zápasu dokázaly zkušeně hlídat a zápas dovedly k pohodlné výhře.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Dostali jsme gól hned v prvním střídání a úvodní třetina byla v režii domácích. Ve druhé třetině jsme se mohli dostat do zápasu, kdy jsme měli několik šancí, ale koncovka byla taková, jaká byla. Další věc byl vysoký počet vyloučených hráčů. Odehráli jsme špatný zápas a nezbývá nic jiného, než se připravit na sobotní derby."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy