Písek prolomil čekání na gól a smetl čtvrté Klatovy

Povedený večer prožili ve středu hokejisté píseckého A-týmu. Tým posílený o Jakuba Suchana z Milevska a duo Šulek - Doktor z budějovického Motoru se bez rozpaků pustil do nekompletního celku Klatov a pohodlně si došel pro cenný tříbodový zisk. Podstatný základ jisté výhry 8:1 položili domácí kolem poloviny základní hrací doby, kdy odskočili třemi brankami na 5:1. V posledním dějství si pak svěřenci trenéra Míky vedení hlídali a přidávali další pěkné trefy. Hattrick zaznamenal David Ciboch, který se dvakrát trefil v oslabení.
2. liga ČR sk. STŘED, 12. kolo, st 1.11.2017
Písek
Klatovy
8:1
2:1. 3:0, 3:0
Branky a nahrávky: 5. Suchan (Pašek, Doktor), 7. Ciboch (Koupal), 23. Šulek (Suchan, Pašek), 30. Doktor (Herr, Koupal), 32. Ciboch, 50. Koupal (Šulek), 54. Ciboch (Doktor, Suda), 58. Hřebíček (Koupal, Doktor) – 12. Piovarči (Walter). Rozhodčí: Volf – Štětina, Oudes. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 380. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1.
Písek: Štekr – Parýzek, Polata, Herr, Hřebíček, Červinský, Suda, Turek, Hora – Šulek, Suchan, Pašek, Ciboch, Koupal, Doktor, Novák, Pouch, Vlk.
Klatovy: Sochůrek – Walter, Polívka, Mrázek, Marcel, Straka, Houfek – Uhlík, Topinka, Vlček, Piovarči, Pacanda, Tulačka, Němec, Bouček, Leština, Kosnar, Vondrák

Hráči IHC vykročili za vítězstvím již začátkem páté minuty, kdy se svým důrazem na brankovišti prosadil z Milevska vypůjčený Jakub Suchan. Ten nejenže přišel, viděl a skóroval, kromě toho prolomil i ono dvou zápasové střelecké mlčení píseckého výběru, který poté, co ve vzduchu znovu ucítil gólovou euforii, doslova chytil novou mízu. Ta zanedlouho začala naplno kolovat v žilách Davidu Cibochovi, k němuž se dostala vyražená Koupalova střela, kterou stačilo už jen nerušeně uklidit do sítě, jelikož se klatovský gólman nestačil po předcházejícím zákroku včas vrátit na své pracoviště. Písečtí ze své chuti hrát neubrali ani v následujících minutách, kdy se zejména díky dobrému napadání, s nímž měli hosté značné potíže, i nadále opakovaně dostávali do slibných příležitostí. K jedné takové dokonce přišli jako slepí k houslím, když si Západočeši neporozuměli na brankovišti a jejich pokus o odklizení kotouče jen těsně minul neutěsněnou mezeru mezi tyčkou a Sochůrkovým betonem. Zakrátko už ovšem hosté skutečně úřadovali, navíc tím správným směrem, čímž docílili kýženého snížení. Puku se ve středním pásmu zmocnil Milan Piovarči, který se vstříc Štekrovi pomalu blížil od pravého mantinelu, načež ze své hole vyslal prudkou razantní ránu, za níž se písecký gólman jen bezmocně ohlédl. Závěr dvacetiminutovky pak ještě okořenila opravdu zdařilá individuální akce modrožlutého Doktora, mladému útočníkovi ovšem v rozhodující okamžik uskočil puk, pročež s výsledkovými kartami nijak výrazně nezamíchal.

Písečtí režírovali i průběh prostředního dějství, během něhož postupně nastřádali další tři přesné zásahy. Hosté byli naopak po celou dobu poměrně v úzkých, k nějaké větší možnosti se vždy propracovávali poměrně stěží. Nabuzení hoši od Otavy navýšili své vedení hned zkraje periody, kdy na spodku kruhu stojící Ondřej Šulek bez jakéhokoliv rozmýšlení vypálil z první a vymetl levý roh Sochůrkovy svatyně. Odpověď Klatovských přišla obratem z hole Leštiny, jenž dostal zpoza brány přihrávku do předbrankového prostoru, bohužel pro své spoluhráče ale nakonec nešťastně promáchl. Po úspěšně přečkaném dvojnásobném oslabení spálili hokejisté Klatov i svou druhou velkou šanci, kdy o dorážku při velkém závaru na Štekrově působišti usilovali hned tři hráči z jejich řad, avšak bezvýsledně. Po následné trefě Jakuba Doktora, díky níž domácí odskočili už na rozdíl tří branek, ujel soupeřově pětici ve vlastním oslabení David Ciboch, který po kličce do bekhendu poslal kotouč přímo mezi Sochůrkovy betony. Na písecké střídačce mohlo být zanedlouho ještě veseleji, nadějně se rýsující a oku lichotivou souhru zakončoval Medek, klatovskou klec pak ale smolně přestřelil.

Třetí perioda začala nabírat na obrátkách až ve své polovině. Kolotoč dalších událostí roztočila až situace z padesáté minuty, kdy si hosté vybrali svůj příděl smůly. Štekr byl Klatovskými vesměs překonán, kotouč se ovšem uvelebil těsně před brankovou čárou, za níž ho však nikdo z Klatovských i navzdory velké snaze neposlal. Od oné chvíle už ale opět řádili domácí borci. Střelecký účet závěrečného dějství načal Martin Koupal svou výstavní dělovkou z mezikruží, která nejprve rozezvučela pravou tyč, od které se odrazila a hned na to ukázkově zaplula do sítě. Krátce poté se v další početní nevýhodě znovu angažoval David Ciboch, jenž tak zkompletoval hattrick. Jihočeši se s Klatovskými dělili o puk opravdu zřídkakdy, sami nadále hýřili velkou aktivitou, kterou stvrdili další parádičkou v závěru třetiny. Náležitě vychutnanou a skvěle rozebranou situaci, kterou Sochůrek špatně přečetl, vyřešil obránce Milan Hřebíček, který se v zakončování do prázdné klece nezmýlil a uzavřel na konečných 8:1.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: „Věděli jsme, že musíme doma bodovat, ideálně uhrát tři body, protože v posledních třech zápasech jsme neměli ani bod. Šli jsme do zápasu s tím, že budeme hrát aktivně a tlačit se do brány, dva zápasy jsme nedali ani gól. Pomohl nám Suchan, který s námi i trénuje, Budějovice nám pustily Doktora se Šulkem, to bylo hodně znát. Zvedli jsme se v útočné fázi. Od začátku jsme byli lepší a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Chci mužstvu poděkovat za výkon, nebylo to jednoduché, když víme, kde se v tabulce nacházíme. Divákům se zápas musel líbit. Doufám, že jsme si nevystříleli střelný prach.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy