Šest obdržených gólů i proher venku v řadě


Písečtí hokejisté sehráli další nepovedený zápas. V Hradci Králové, kde nastoupili bez absentujících Míky, Nouzy, Vokatého, Šimka a Koldy, se jim znovu vůbec nevedlo a podlehli 2:6. Do domácí branky kotouč poslali jen Jiří Brož (na obrázku) a Martin Bouz. Jedno kolo před koncem už jsou také známi všichni účastníci letošního střetnutí o baráž, ta připadne na poslední dva celky. Spolu s nyní třináctým Pískem to budou jedenáctý Prostějov, bod ztrácející dvanáctá Opava a už definitivně čtrnácté Brno. Toto kvarteto ze dna tabulky nezískalo dnešní kolo dohromady ani bod.

1.liga ČR, 39. kolo, so 7.2.2004
Hradec Králové
Písek
6:2
1:0, 2:1, 3:1
Branky: 11. Koukal(Beck), 30. Fořt(Hubáček, Suchý Pavel), 34. Hubáček(Fořt, Suchý Petr), 44. Suchý Pavel(Suchý Petr, Hubáček), 48.Fořt(Suchý Pavel, Hubáček), 51. Beck(Domin, Polák) - 40. Brož(Bouz, Štefan), 52. Bouz(Štefan, Procházka).
Rozhodčí: Petr Štepán - Jan Šilhán, Petr Švejda.
Vyloučení: 6:6, Petr Suchý 5 min + do konce - Mucha, Brož 10 min, Nedorost 5 min + do konce.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 1800.
Střely: 44:32.
Hradec Králové: Dušek - Suchý Petr, Hendrich, Linhart, Mocek, Mečiar, Fejgl - Fořt, Hubáček, Suchý Pavel, Domin, Roubík, Kožnar, Polák, Koukal, Beck, Fišer, Hemský.
Písek: Špiler - Procházka, Veselý, Burkoň, Bartoň, Neckář, Svoboda, Mucha - Brož, Bouz, Hřebejk, Jelen, Šmátrala, Nedorost, Kořánek, Štefan, Kubeš, Škoda.
Utkání bylo stejně jako v půli ledna v Písku odehráno s velkým nasazením hráčů obou stran, diváci opět viděli velké množství tvrdých osobních soubojů. Aktivnější ale přece jen byli domácí hokejisté, hnaní vlastním publikem do útoku. Odměna pro ně přišla už v 11. minutě. Hostující obrana nechala mnoho prostoru pardubickému Koukalovi, a ten poslal Hradec do vedení. Písečtí mohli do přestávky snížit, ale Nedorost svoje sólo neproměnil. A co víc, přišli také o svého kapitána Jelena, kterého trefila tvrdá rána do hlavy.

Hostující hráči sice nastoupili do druhé třetiny s jasným úkolem vyrovnat, ale ani dvě přesilovky jim k tomu nepomohly. Naopak mohli podruhé kapitulovat, podruhé v zápase kotouč zastavila tyč Špilerovy branky. Špiler a jeho tyče byly Východočechům překážkou do 40. minuty, kdy střelu do branky dorazil Fořt. Potom hosté přečkali i dlouhé oslabení ve třech, ale další obdržené brance se přesto nevyhnuli – potřetí Špilera překonal Hubáček. Až potom se Písek vzchopil, napoprvé Dušek ještě Štefanovi odolal, ale střele Jiřího Brože už ne. Prostřední dvacetiminutovka stavem 3:1 pro domácí i skončila.

Na úvod posledního dějství se Písečtí neubránili přesilovce Východočechů a kapitulovali počtvrté, tentokrát z hole Suchého. O zisku tří bodů už bylo rozhodnuto, přesto se ještě dále zatěžovalo Špilerovo konto, které se zastavilo přičiněním Fořta a Becka na cifře šest. Osm minut před koncem ještě výsledek utkání, jehož nervózní konec poznamenalo několik potyček a strkanicí, pro Písek zmírnil Martin Bouz na konečných 2:6.

Písek tak jen po nezdařené sezóně potvrdil svoji účast v baráži, naopak Východočeši se mohou těšit na play-off, které měli jisté už před zápasem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy