Starší dorostenci rozmetali Rokycany tuctem přesných zásahů

Po pátečním představení, kdy úspěšně atakovali desetigólovou metu v zápase proti jim na paty šlapajícím Strakonicím, nezaháleli starší dorostenci ani v nedělním utání proti Rokycanům, kterým nekompromisně nasázeli ještě o dva góly více. Během dvou duelů tak nastřádali úctyhodných dvaadvacet přesných zásahů a výrazně si tak vylepšili své statistiky. Svěřencům trenéra Volfa se v žádném případě nelení, spolu s dnešním triumfem tak mimo jiné prodloužili svou vítěznou šňůru již na devět vyhraných klání v řadě. Začátek zápolení se západočeským výběrem přitom jakoukoliv jednoznačnou záležitost ani z dálky nepřipomínal. Rokycanští byli mladým Jihočechům v rámci první dvacetiminutovky minimálně vyrovnaným soupeřem, v úvodu prostředního dějství se pak dokonce dostali do vedení. Hoši od Otavy však nepropadli situaci, manko velice rychle smazali a převzali otěže zcela do svých rukou. Do konce druhé dvacetiminutovky se trefili ještě čtyřikrát, na což hosté alespoň ještě jednou odpověděli, v závěrečné periodě už ovšem vyšli střelecky naprázdno, zatímco hráči IHC své nápady i nadále úspěšně realizovali. Stvrdili, že fantazii se zkrátka a dobře meze nekladou, na konto čehož dokráčeli k onomu přesvědčivému výsledku 12:3. Hattrick zaznamenal Václav Pechlát, dvě branky vsítil Tomáš Stauber a pěti body pomohl dnešního rivala skolit kapitán Adam Novák.
Starší dorost, 12. kolo, ne 12.11.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Rokycany
12:3
1:1, 5:2, 6:0
Písek: Buchta (Špiler) - Lang, Hora, Kopenec, Kukla, Pokorný, Brož, Tampier, Kroupa - Novotný, Přibyl "A", Novák "C", Stauber "A", Šuhaj, Pechlát, Kajtman
Rokycany: Sládek (40. Kökörčený) - Svoboda, Černoch, Kešner, Blažek M., Hefler, Hommer - Blažek Š., Franta, Bittner, Hrůza "A", Brůha, Wood, Janda, Bubla "C", Reitspies, Beran, Brejchová

O něco lépe do zápasu vstoupili dle očekávání domácí hokejisté. Ti se získáním útočné třetiny nijak zvlášť neotáleli, na své konto si okamžitě připsali několik málo oťukávacích výpadů, jimiž opticky stupňovali svou aktivitu. Svého soupeře tak dostali do úzkých poměrně rychle, skóre otevřel již v půli druhé minuty na vrcholu levého kruhu číhající Matěj Novotný, k němuž doklouzal puk bezprostředně po vhazování, a jehož zkusmé, leč graciézní nahození našlo místo pod horní tyčí. Po nebezpečném přečíslení žlutomodrého dua Stauber-Tampier pak poprvé vážněji zahrozili i hosté, kteří se do této chvíle prokousávali do pásma poměrně stěží. Nejprve před Buchtou nenadále plácl do puku nikým nehlídaný Brůha, domácí gólman však měl velké starosti i s jedovatým bekhendovým zakončením od obrany se odpoutavšího Bubly. Západočeši se postupně otrkali a díky svým předcházejícím možnostem jako kdyby vycítili, že je jejich vyzyvatel přeci jenom hratelný. Zamávali tak veškerým papírovým předpokladům a poněkud překvapivě učinili z první dvacetiminutovky vyrovnanou záležitost - a to jak herně, tak i výsledkově. V početní výhodě v závěru úvodního dějství totiž využil zmatku na přelidněném brankovišti Miloš Franta, jehož zásluhou puk nepozorovaně proklouzl mezerou u pravé tyče - 1:1.

V průběhu druhé dvacetiminutovky se góly doslova sypaly, a přestože drtivá většina z nich padla z holí domácích borců, na výkonu rokycanských hráčů stále nebyla znát žádná rezignace. Ba právě naopak, jejich hru zdobila velká bojovnost, která se stala základem i pro nečekaný začátek prostřední periody. Hosté šli do vedení využitím své první seriózní příležitosti - už se zdálo, že střelu Jana Reitspiese Buchta úspěšně zlikvidoval, kotouč se ovšem rozhodl ignorovat fyzikální zákony, zvláštně poskočil a prošel kolem pravého betonu ležícího a bezmocně přihlížejícího brankáře domácích. Písečtí ale zachovali klidnou hlavu, nepříznivou situaci záhy anuloval svou ránou pod vyrážečku z mezikruží pálící Tomáš Stauber. Svou velkou střeleckou produktivitu pak po zásluze zužitkoval i Adam Novák, jehož rázný příklep z pravé strany kluziště se uvelebil pod víkem. A byl to právě Adam Novák, kdo zanedlouho zvedal ruce nad hlavu i podruhé. Kökörčeného stojícího mezi tyčemi zmátli nejprve dlouhými přesnými pasy Šuhaj s Pechlátem, od nichž jejich kapitán obdržel akurátní přihrávku před bránu, odkud ho překonal prudkou přízemní střelou, jež prošla pod jeho pravým betonem. Pátému zásahu mladých Jihočechů předcházela poněkud kuriózní situace. Hostující maskovaný mladík první akci domácích sice zastavil, kotouč byl však dle výroku sudího k překvapení všech stále hratelný, tudíž se po pobídnutí od publika a střídačky chopil slova Václav Pechlát, jenž po vydařené kličce zakončoval do prázdné brány. Trefu číslo dvě pak zaznamenal i Tomáš Stauber, který na konci své individuální akce zacílil do pravého rohu soupeřovy svatyně. Periodu uzavřeli pouhých šest vteřin před koncem dvacetiminutovky hosté, když chaos, jenž si domácí ve vlastním oslabení při bránění sami vytvořili, přetavil v gól Patrik Bubla snižující na 6:3.

Třetí třetina byla zcela jednoznačně v režii hochů od Otavy, kteří z ní poté, co vsítili dalších šest branek, učinili spíše statistickou záležitost. Prvním doručovatelem objemné gólové zásilky se stal Jan Tampier, který v rámci přesilové hry protlačil puk za čáru ve spolupráci se Stauberem. Svatyni hostů zanedlouho objel a skulinkou u pravé tyče propasíroval kotouč Václav Pechlát, jemuž se zároveň podařilo vyhrát souboj vůle s hostujícím gólmanem, kterému sice byl záměr žlutomodrého útočníka vcelku jasný, zastavit ho se mu nicméně nepodařilo. K desítce svůj tým přiblížil Václav Brož, když se obloučkem z mezikruží dostal do příhodné střelecké pozice, která mu k zaskočení Kökörčeného náležitě dopomohla. Skóre dále zaokrouhlil a hattrick zkompletoval nikým nehlídaný Václav Pechlát, proti němuž se brankář hostů nezvládl včas přesunout. Písecký ostrostřelec pak odkrytou částí brány pochopitelně nepohrdl. Další početní výhodu následně zužitkoval Zdeněk Kroupa, jemuž se povedlo zastavit vyhozený kotouč těsně před modrou čarou, s mírným zavrávoráním se dostat mezi kruhy a Kökörčeného bez pardonu propálit. Jednou z posledních možností kosmeticky upravit skóre bylo pro hostující celek trestné střílení nařízené ve prospěch Víta Hrůzy, ten však se svým bekhendem na Buchtu ani zdánlivě nevyzrál. Vyhlížený tucet branek pak spatřil světlo světa díky Vojtěchu Šuhajovi, který pečetil výsledek zápasu svou střelou z první.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy