V odvetě okresního derby Písek soupeře nešetřil

Písečtí proti Milevsku potvrdili, že mezi soupeři je rozdíl jedné soutěže, a opanovali i druhé okresní derby v přípravě poměrem 11:2. Dvě branky dali Jan SÝBEK, Tomáš STAUBER a Jakub BERNAD. Po jedné trefě si zapsali Karel STRNAD, Roman JABŮREK, Tomáš ROD, Martin KOUPAL a Jan POLATA. O víkendu nás jistě čeká úplně jiná káva. Nastoupíme proti Rudým ďáblům z francouzského Brianconu (2. liga) a Modrým ďáblům z německého Weidenu (3. liga).
Přípravné zápasy A-týmu 2018/2019, 0. kolo, čt 30.8.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Milevsko
11:2
3:1, 3:1, 5:0
Písek: Hauser (Kříž) – Bílek, Tintěra, Hanus, Suda, Červinský, Turek, Houdek, Hora - Sýbek, Hučko, Bernad, Polata, Koupal, Strnad, Novák, Jabůrek, Rod, Stauber, Šuhaj, Drda
Milevsko: Čunát (Buchta) – Hamerle, Havran, Hájek, Jíška, Drahota, Suchan, Radosta, Pouch, Šimák, Fořt, T. Bílek, Brož, Reindl, Sláma

Písečtí hokejisté nastoupili ve čtvrtek ke svému sedmému přípravnému utkání, do kterého už kromě kapitána Martina Parýzka zasáhla v podstatě kompletní obranná hradba. V útoku ještě trenéři neměli k dispozici všechna jména a tak opět využili šikovné mladíky z juniorky nebo píseckého odchovance Jakuba Bernada, který se u Otavy připravuje na další angažmá v jiném klubu. Písek se v utkání rozjížděl pomaleji, a i když od čtvrté minuty vedl díky brance Jana Sýbka, milevský Fořt za dvě a půl minuty z úniku srovnal. Domácím pomohli dvě slepené přesilové hry, které využili Karel Strnad a Tomáš Stauber.

Krátce po druhé pauze uklidnil písecký tým krásnou střelou pod víko Roman Jabůrek a chvíli po něm zakončil brilantní kombinaci Jakub Bernad, ke kterému se před prázdnou branku dostal puk po nahrávkách Sýbka a Hučka. Do konce druhé části zasadil šestý úder do vazu milevského týmu Tomáš Rod, který v pádu zakončil do poloprázdné branky výborný pas beka Houdka. Po polovině základní hrací doby snížil na 6:2 pěknou ranou Brož.

Jestliže hosté ve druhé třetině začali lehce ztrácet dech, v závěrečném dějství už síly k odporu hledali jen těžko a často nechávali vyniknout i čtvrtou lajnu Písku složenou z mladíčků a zkušenějšího Lukáše Drdy. Brankostroj druholigistů ve třetí periodě odstartoval po úniku a povedeném blafáku do bekhendu Jan Sýbek, za minutu na něj navázal z předbrankového prostoru Martin Koupal a pár minut po něm využil zmatků v obranném pásmu hostů Jakub Bernad, když uklidil puk do prázdné branky. V 51. minutě přidal druhý přesilovkový gól Tomáš Stauber pohotovu střelou z levého kruhu, dvě a půl minuty před koncem uzavřel gólový účet střetnutí Jan Polata, který se vrátil po zranění z úvodu herní přípravy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy