Jihočeši doma nestačili na 1. EV Weiden 1985

Na domácí led zavítal atraktivní soupeř z Německa. Písecký výběr měl několik dobrých šancí. Do branky soupeře se postavil Wiedemann, který všechny akce domácího celku vychytal a zaslouženě si připsal čisté konto. Hosté byli lepší a nakonec dokázali nastřílet pět branek.
Přípravné zápasy A-týmu 2018/2019, 0. kolo, ne 2.9.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Weiden
0:5
0:2, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 14. Habermann, 16. Heinisch, 27. Abercrombie (Ouellet), 54. Ouellet (Abercrombie), 59. Abercrombie (Siller). Rozhodčí:Čáp – Vavruška, Venclík. Vyloučení: 10:7. Využití: 0:2. Diváci: 125. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5.
Písek: Hauser (Král) – Bílek, Tintěra, Hanus, Polata, Turek, Suda, Hora, Červinský – Sýbek, Vlček, Volf, Svoboda, Koupal, Hučko, Strnad, Jabůrek, Rod, Novák, Pixa, Drda.
Weiden: Wiedemann (Filimonow) – Herbst, Schreyer, Willaschek, Bäumler, Schusser, Deichstetter, Lehner, Voigt, Noe, Jungst – Siller, Zellner, Habermann, Wolf, Kirchberger, Heinisch, Ouellet, Abercrombie, Pronath.

V páté minutě mohli jít hosté do vedení, kdy se dostali sami dva na jednoho, ale v poslední chvíli Heinisch přestřelil klec. První šance Písku přišla v 8. minutě. Sýbek předvedl pěknou kličku, ale nevyšlo mu zakončení. Skóre otevřel ve čtrnácté minutě Habermann, který prošel přes domácí obranu a pohotově zakončil do spodní části branky. O dvě minuty později se z další trefy radovali znovu hráči Weidenu, kdy skóroval Heinisch a zvýšil na 2:0. Minutu před koncem se hráči z Německa dostali do dalšího přečíslení, ale Hauser včas zasáhl.

Na začátku druhé třetiny mohl snížit Koupal. Najel si mezi kruhy, kde číhal připravený Wiedemann. O další dvě minuty později měl další možnost Novák, ale nedal. Klid na hokejkách přinesla hostům 27. minuta. Ouelletovu nahrávku si našel Abercrombie a rychlou střelou vymetl pavučinky v horním růžku. Ve 32. minutě Noe v přesilové hře nepřekvapil Hausera. Na druhé straně o pár vteřin později mohl Písek snížit, ale gólman hostů byl proti. O minutu později podržel svůj tým Hauser, kterého na dvakrát nedokázali překonat. Největší šanci na snížení měli hokejisté od Otavy v třicáté-šesté minutě. Kotouč už byl na brankové čáře, kde ho pohotovým zákrokem zastavil Wiedemann svým betonem. Po dvou třetinách na tabuli svítil nepříznivý stav 0:3.

Dvanáct minut před koncem mohl snížit Bárta, ale byl zastaven skvělým brankářem. Šest minut před koncem přidal další zásah Ouellet, kterému nahrál jeho spoluhráč před prázdnou klec. Poslední změna stavu přišla v polovině padesáté-deváté minutě. Druhý gól si připsal Abercrombie, který dobrou střelou překonal bezmocného Hausera.

Jihočeši tak na svém ledě nedokázali porazit soupeře a Weiden si zaslouženě odvezl výhru.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy