Jihočeši porazili lídra východní skupiny

Hokejisty z královského města čekal náročný boj proti Drakům. Už od začátku bylo všem na stadionu jasné, že to bude velmi těžké, což se také potvrdilo. Klid na hokejky přišel v šesté minutě, kdy rozjásal fanoušky Jabůrek. Šumperku se podařilo rychle vyrovnat, kdy v jedenácté minutě slavil gól Vorobjev. Od druhé části tlačil více tým hostů, ale díky parádním zákrokům Hausera další branku za svá záda již nepustil. Vítězný bod si připsal ve vlastním oslabení kapitán Parýzek. Modro-žlutí se dostali do jednogólového náskoku, který se jim podařilo uhájit.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 8. kolo, so 6.10.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Šumperk
2:1
1:1, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 6. Jabůrek (Polata, Sýbek), 48. Parýzek (Sýbek, Polata) – 11. Vorobyev (Ostřanský, Pokorný). Rozhodčí: Šindel – Horažďovský, Zimmermann. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 315. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Písek: Hauser – Hanus, Parýzek "C", Suda, Bílek, Červinský, Turek – Polata "A", Marcilis, Sýbek "A", J. Volf, Koupal, Novák, Strnad, Jabůrek, Rod, Pixa
Šumperk: Kristín – Kužílek, Gewiese "C", Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák "A" – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Urban, Plášek "A", Antonov, Vorobyev, Kočica, Ostřanský.

V sobotním podvečeru přijel k Otavě silný soupeř ze Šumperka. Už od začátku bylo jasné, že to bude velká bitva od první minuty až do konce. Byl to střet mezi skupinou Jih, za kterou bojuje IHC Písek a Východ, kterou vedou Draci.

Už v páté minutě se do slibného postavení dostal Pokorný, ale z blízkosti ho vychytal Hauser. O minutu později šli domácí do vedení. Polata poslal nahrávku osamocenému Jabůrkovi. Ten stál sám před brankářem a tečí otevřel skóre zápasu. V polovině první třetiny ujel Romančík, ale brankáře Písku nedokázal přelstít. V čase 10:36 přišlo vyrovnání Draků, kdy měli velký tlak v útočném pásmu, který přetavili gólem na 1:1. Autorem byl Vorobjev, když překonal bezmocného gólmana ranou do horní části klece. V šestnácté minutě dostal přesnou přihrávku Marek Haloda na modrou. Hauser jeho bombu viděl a zareagoval včas a vyrazil těsně vedle brány. Po úvodních dvaceti minutách se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Čtyři minuty po začátku druhé části byl blízko Šumperk, ale Plášek nahrával před branku, kde zasáhla včas obrana modro-žlutých. O dvě minuty později Kristín vyčapal možnost Jihočechů. V sedma-dvacáté minutě to zkoušel Sýbek, ale jeho pokus končí mimo klec. O dvě minuty později úřadoval znovu Hauser, který podržel svůj tým.

Začátkem poslední části mohl zvýšit Vorobjev, ale nedal. Ve čtyřicáté sedmé si Draci vynutili faul a písecký hráč byl odkázán na trestnou lavici. V čase 47:44 padla vítězná trefa, kdy se po Sýbkovo přihrávce radoval kapitán Parýzek. Ten poslal svůj tým do vedení ránou do horní části branky v oslabení. Pět minut před koncem mohli modro-žlutí děkovat svému brankáři, když předvedl další pohotové zákroky proti Drakům. Devadesát vteřin před koncem se do přečíslení dostal Koupal s Jabůrkem, ale nedokázali přidat další trefu. V poslední minutě to hokejisté z Východu zkoušeli v šesti bez Kristína. Písecký celek už si závěr duelu pohlídal a hokejisté z Jihu se tak mohou radovat z cenné výhry.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Neskutečné emoce. Myslím, že po těch výkonech, které jsme doposud předváděli, jsme si takovou výhru nad silným soupeřem už zasloužili. Se Šumperkem jsme trochu uzpůsobili systém, protože Draci mají skvělé hráče. Byl to zápas Davida s Goliášem. Suprově nás podržel a hráči předvedli skvělou bojovnost. Klobouk dolů."

Jozef Zavadil, trenér Šumperku: "Musím pogratulovat domácím, podali heroický bojovný výkon. Projevili větší hlad po vítězství. My jsme hráli bez myšlenky, bez rozumu. Nikdo se neudržel na puku, každý si chtěl dát gól. Hráli jsme jak hlupáci. Jsem zklamaný a nahněvaný. Do každého zápasu jdeme s pokorou. Podle průběhu zápasu jsme asi měli vyhrát, ale nevyhráli jsme."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy