Z vypjaté bitvy se Žďárem má Písek bod!

Písek svedl s favorizovaným týmem SKLH Žďár nad Sázavou vyrovnaný zápas, díky skvěle chytajícímu Hauserovi přežil šance plamenů a na začátku třetí třetiny vedl po brankách Martina Parýzka a Jana Sýbka 2:0. Pak ale hosté zařadili vyšší rychlostní stupeň, díky trefám Plevy a Peslara vyrovnali na 2:2 a ještě k tomu spálil mnoho tutovek. Nakonec Žďár rozhodl brankou v prodloužení, o kterou se postaral Ondřej Kovářů.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 19. kolo, st 21.11.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Žďár nad Sázavou
2:3p
0:0, 1:0, 1:2 - 0:1
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Suda, Bílek, Tintěra, Červinský, Turek, Pelant – Polata, Hučko, Sýbek, Matějka, Koupal, Strnad, V. Šuhaj), Marcilis, J. Šuhaj, Gevorkjan.
Žďár nad Sázavou: Sláma – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva, Hort, Peslar – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Bureš, Kadlec, Čermák, Kuřítko, Hasoň, Franek, Stehlík, Wasserbauer

V první třetině diváci u Otavy branku neviděli. Více šancí měli hosté, kteří ale nepřekonali výtečného Hausera v domácí brance. Šance měl i Písek, stav však zůstal nezměněný. Plameny také nevyužily pětiminutovou přesilovku, kterou jim sudí přiřkl po tvrdém hitu domácího beka Bílka, který se pak poroučel předčasně do sprch. Hosté totiž v dlouhé přesilovce na přelomu první a druhé třetiny zvládli sami faulovat a rozdrobenou výhodu nevyužili.

Ústřední postavou druhé periody byl domácí kapitán Martin Parýzek. Písečtí hokejisté začali od úvodních minut vystrkovat růžky a stále častěji ohrožovali žďárského gólmana Slámu. Ten svůj tým držel, ale v polovině hrací doby prožil moment, kterému se možná s odstupem času jen zasměje. V tu chvíli ale hostům moc veselo nebylo. Martin Parýzek nahodil puk z levého rohu kluziště na překvapeného Slámu a tomu puk po zádech doskákal až do brány - 1:0.

Do třetí třetiny si Písek přenesl přesilovou hru a dokázal ji využít. Petr Hučko na konci přesilové hry našel mezi kruhy Jana Sýbka, který si potáhl puk a krásnou střelou vymetl levou šibenici Slámovy klece. Plameny náhle zjistily, že by je Písek mohl uhasit, a zařadily vyšší rychlost. Nejprve snížil ve 45. minutě Martin Pleva, když se dostal na kruhu k odraženému puku a přes clonu hráčů trefil přesně nad rameno Hausera - 2:1. O minutu později bylo srovnáno, když Jakub Peslar objel beka z pravé strany, pak si položil i Hausera a zavěsil nádherně pod víko - 2:2.

Do zbytku základní hrací doby hosté dominovali. Písecká obrana hasila šanci za šancí, plameny nastřelily břevno a tyč. Písek sice také dokázal zahrozit, ale jen z ojedinělých akcí. Nakonec však došel zápas do prodloužení, ve kterém se asi zaslouženě radoval Žďár nad Sázavou. Ondřej Kovářů nejprve šancí rozhodil domácí obranu a pak zpoza branky šťastně dotlačil puk za brankovou čáru - 2:3.

Ohlasy trenérů

Karel Herr (trenér IHC Písek): „Utkání splňovalo vysoké parametry, opravdu kvalitní zápas a diváci mohli být s tímto spokojení. Dneska bych řekl, že byly oba týmy vyrovnané a bohužel jsme po nějakých chybách o dvoubrankové vedení přišli. V prodloužení to je už loterie, ale myslím si, že to bylo trochu smolné k naší straně a zasloužili jsme si dva body."

Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou): „Tak jak jsme čekali, byl to velice náročný zápas. V prvních minutách jsme si vytvořili několik gólových šancí, které jsme bohužel nevyužili. Nakonec se Písek dostal do dvoubrankového vedení, nicméně hráli jsme aktivně, šance jsme si vytvářeli. Věřili jsme, že góly přijdou a nakonec jsme dvě slepené branky dali. V prodloužení krásně Kovy objel branku a rozhodl. Velice cenné dva body po kvalitním výkonu."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy