Jiří Jelen vystřílel Písku první tři body

Dvě přesné trefy Jiřího Jelena za záda třebíčského gólmana Luňáka přinesly píseckým hokejistům první doby na jejich zatím prázdné bodové konto. Písek v zápase poprvé využil služeb brankářské dvojky Karlových Varů Zdeňka Šmída, který spolehlivě kryl všechny pokusy z třebíčských holí. Zaskočila ho jen tečovaná střela obránce hostí Dubna necelých 8 minut před koncem, která už ale domácím vítězství nevzala. Písečtí si tak připsali první tři body a odpíchli se od dna tabulky, na něž poslali právě svého dnešního soupeře.
1.liga ČR, 3. kolo, st 15.9.2004
Písek
Třebíč
2:1
1:0, 1:0, 0:1
Branky: 16. Jelen (Neckář), 32. Jelen (Nouza) - 53. Duben (Wolf). Rozhodčí: Florián - Packa, Flégl. Vyloučení: 5:8 + Sobotka (Třebíč) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 820. střely na branku: 27:27. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1.
Písek: Šmíd (25. - 31. Špiler) - Vokatý, Neckář, Malinský, Procházka, Svoboda, Tupý, Veselý (Burkoň) - Jelen, Nouza, Zika - Míka, Šimek, Kašpar - Řehoř, Kožnar, Kořánek (Štefan, Pošmourný)
Třebíč: Luňák (Koťátko) - Svačina, Kališ, Sedláček, Duben, Hrbáček, Kučný, Horák (Dusík) - Fišer, Žiška, Holý - Říha, Sobotka, Adamec -Fryauf, Oliva, Škoda - Wolf, Čech, Caha

Hned od začátku utkání byl k vidění tvrdý a bojovný hokej na obou stranách. Hrálo se především ve středním pásmu s řadou nepřesných přihrávek. První šanci si vytvořil Fryauf, který ze strany prověřil pozornost staronové posily v písecké bráně Šmída. V 7. minutě vystřelil skrz obránce třebíčský Škoda, ale jeho ránu si brankář pohlídal. Při vyloučení domácího Procházky si vypracoval šanci Holý, který dostal hezkou přihrávku od Kališe. Jeho střela šla ale vedle. Písečtí hráči si do této doby dokázali vypracovat jedinou vážnou akci a z ní hned padla branka. V 16. minutě prošel Jelen, který hýřil aktivitou v celém zápase, sám přes půl hřiště a jeho nenápadná, ale přesná střela k tyči zpoza obránce skončila v síti - 1:0. V 17. minutě vystřelil ten samý hráč prudkou střelu od modré, ale tu třebíčský gólman Luňák dobře viděl a neměl s ní větší problémy.

Na úvod druhé třetiny měl velkou šanci vyrovnat hostující Adamec, který po chybě obránce Veselého vystřelil na domácího brankáře. Jeho pokus však šel pouze do boční konstrukce brány. V 25. minutě musel vystřídat brankář Šmíd, kterého rozhodčí vykázal do šatny k úpravě výstroje. V bráně ho nahradil Špiler, jehož pozornost hned prověřil Oliva. Na druhé straně jel sám na brankáře Luňáka Šimek, jeho střela šla nad horní tyčku. O minutu později prošel Oliva přes domácího obránce, zkusil střelu bekhandem, ale Špiler příložníkem vyrazil. Poté se zpátky do brány domácích vrátil Šmíd. V čase 31:46 si po vyhraném vhazování vypracoval pozici mezi kruhy Jelen a jeho střela prošla nad ramenem hostujícího gólmana až do brány - 2:0. V závěru druhé třetiny se hra ještě více přiostřila, což vedlo k vyloučením na obou stranách.

Na začátku třetí třetiny byl vyloučen hostující Kališ, a protože Písek ještě dohrával přesilovku z druhé třetiny, naskytla se mu možnost hrát 5 na 3. Tuto možnost zvýšit svůj náskok však domácí hráči nedokázali využít. Ve 44. minutě vystřelil tahem Oliva, brankář Šmíd však ramenem zabránil gólu. O chvíly později přihrával na druhé straně Řehoř před bránu Nouzovi, ale i brankář hostů si dokázal poradit. Poté pálil od modré Tupý, jeho prudká střela ale trefila Luňáka pouze do masky. V 53. minutě nahodil před bránu třebíčský Wolf, jeho střelu tečoval ve vzduchu Duben a poslal tak kotouč za záda domácího gólmana - 2:1. V tu chvíly ucítili hostující hráči možnost vyrovnat a zvýšenou aktivitu si vynutili tlak. A když byl v 58. minutě vyloučen jeden z domácích hráčů, rozhodli se hosté pro hru bez brankáře. Dokázali si sice vypracovat pár nadějných akcí, všechny ale zastavil brankář Šmíd.
Písečtí hráči už těsné vedení uhájili a mohli se tak radovat ze svého prvního letošního vítězství.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec, trenér Písku:
Myslím si, že jsme byli první dvě třetiny určitě lepší. V závěru utkání se ukázalo, že soupeř hrál velice dobře takticky na čtyři útoky a i díky tomu dokázal zdramatizovat zápas. Velice dobře chytal Šmíd, který byl naším trumfem do dnešního utkání, a zahrál Jelen, ostatní se k nim přidali. Měli jsme obrovské problémy s obránci, neplnili základní věci… Navíc se zranil Neckář, který musel v průběhu odstoupit.

Kamil Konečný, trenér Třebíče:
Nejsem spokojen s výsledkem ani výkonem. Dnes jsme pokračovali v té křečovitosti z domácího zápasu s Ostravou. Nedařilo se nám vlastní nedůsledností nedostávat do střeleckých příležitostí, zatímco soupeř vytěžil z osmi střel dvě branky. Že Šmíd bude chytat jsme věděli, není to zase nějaký výtečný gólman, ale proti našim střelcům není takový problém chytat. Viděli jste sami, že ani Špiler neměl větší problémy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy