Vyhrocené derby s trpkou příchutí pro Krále

Derby jak má být! I takhle by se dalo jednoduše shrnout páté derby mezi Pískem a Táborem v letošní sezóně. Do utkání vstoupil lépe rival z Tábora, který vsítil dvě rychlé branky, ale krátce na to se domácím povedlo snížit. Píseckým hokejistům se v první třetině ještě povedlo se soupeřem srovnat krok a do kabin se odcházelo za stavu 2:2. Druhá třetina byla téměř totožná s třetinou úvodní, neboť Kohouti skórovali dvakrát v krátkém časovém sledu a po chvilce se prosadil i domácí celek. Vypadalo to, že do kabin půjde s těsným vedením Tábor, ale Králům se podařilo v poslední minutě třetiny vyrovnat. V závěrečné části přišla řada vyloučení a tři branky do domácí sítě. Tábor si dokázal utkání pohlídat a k Jordánu putují těžce vydřené tři body.
2. liga mužů - sk. Střed, 33. kolo, so 25.1.2020
Písek
Tábor
4:7
2:2, 2:2, 0:3
Branky a nahrávky: 6. Arnošt (Matějka, Hanus), 10. Arnošt (Matějka, Hanus), 26. Arnošt (Hanus, Bílek), 40. Hanus (Bednařík, Bílek) – 3. Dančišin (Radoš), 4. Šulek (Bárta, Trummer), 24. Bárta (Trummer), 24. Matušík (Heřman), 49. Radoš (Skočovský, Matušík), 51. Trummer (Šulek, Skočovský), 57. Havran (Zayml, Heřman). Rozhodčí: Jílek – Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 14:10. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 329. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:7.
Písek: Kříž (Štrobl) – Růžek, Košař, Bílek "A", Šafář, Najman, Sivek, Turek, Hanus "C"- Arnošt, Rod, Egert, Bednařík "A", Karbulka, Bárta Jiří, DiLisi, Strnad, Matějka, Novák A.
Tábor: Novák M. (Novák D.) – Skočovský, Radoš, Hajič, Černý "A", Beran, Pechánek, Havran – Březina, Zayml, Prášek, Dančišin, Bárta Jan, Matušík, Heřman "C", Kadilák, Trummer, Šulek, Seidl "A", Řepík

Jak již bylo řečeno. Tábor do utkání vlétl jako uragán. Prvně se prosadil z před-brankového prostoru Milan Dančišin a o pár okamžiků později přidal druhý gól Tábora Ondřej Šulek. Písek byl z inkasovaných branek v šoku, ale z bleskového útoku se jim povedlo snížit zásluhou Daniela Arnošta. Následovala poměrně nepříjemná pasáž pro domácí, neboť hráli v oslabení tři proti pěti, ale to se jim povedlo ubránit. Píseckým hokejistům se naskytla možnost přesilové hry, kterou využil Daniel Arnošt. Ve druhé polovině první třetiny měl více ze hry Tábor, ale žádná další branka v úvodní části k vidění nebyla.

Druhá třetina jako přes kopírák. Za hosty se prosadili Jan Bárta a Jakub Matušík. Odpověď Králů na sebe nenechala dlouho čekat – hattrick zaznamenal Daniel Arnošt, který opět využil přesilovou hru. Písečtí se poté většinu třetiny bránili náporu a také se jim to podařilo na sto procent. Nebezpečnou příležitost měl Bednařík, který inkasoval přihrávku od Matějky a jel vstříc brankáři Novákovi, ale s maskovaným mužem si šikovný útočník neporadil. Ke konci prostřední části přišel faul Matušíka, který domácí potrestali. Krásná kombinace započnula od obránce Bílka, který přihrál na levou stranu Bednaříkovi, jenž nalezl křižným passem Vladimíra Hanuse, který vypálil z první a nemýlil se.

Třetí perioda se nesla ve znamení vyloučení, celkem padlo čtrnáct trestů, takže se téměř celých dvacet minut hrálo při různém počtu hráčů. Shodou okolností pátá branka Kohoutů padla při vyrovnaném stavu 5 na 5, když se prosadil Jan Radoš. O dvě minuty později už hrál Tábor přesilovou hru, kterou dokázal využít Jan Trummer. Následovala další vlna trestů a poslední branku utkání si připsal Martin Havran při dvojnásobné přesilovce. Závěr utkání okořenil pěstní souboj mezi Bílkem a Práškem, který vyvolal nemalé ovace na tribunách.

Velmi vyhrocené derby končí výhrou Tábora 7:4, ale Písek se za svůj výkon nemusí stydět. Po delší době byla k vidění obrovská bojovnost a snaha znepříjemnit svému soupeři hru, což se Králům čtyřicet minut upřímně dařilo.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Bylo to velmi těžké utkání, ve kterém jsme byli dlouho rovnocenným soupeřem. Dvakrát jsme dokázali vyrovnat dvoubrankovou ztrátu, ale pak rozhodla naše dvouminutová přesilovka pět na tři, kterou jsme nevyužili. Soupeř nás pak přetlačil, ale cením si výkonu našich hráčů."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy