Písek padl s Klatovy a připisuje si sedmou porážku v řadě

Utkání, do kterého vstoupil jakožto favorit hostující celek musel být ze startu poněkud zaskočen, neboť jako první si hlavní slovo vzali Králové. Klatovy se však nenechaly a rychle odpověděly. V první periodě ještě dvakrát skórovaly a do kabin odcházely s dvoubrankovým náskokem. Klatovští pálili ostrými i ve druhé třetině a po čtyřiceti minutách byl stav už 5:1 pro hosty. V závěrečné části Klatovy prostřelily Kříže ještě třikrát a došly si tak pro poměrně hladkou výhru 8:1. Veškeré šance domácích skončili u excelentního brankáře Kuchaře, který si připsal několik důležitých zákroků.
2. liga mužů - sk. Střed, 38. kolo, so 15.2.2020
Písek
Klatovy
1:8
1:3, 0:2, 0:3
Branky a nahrávky: 8. Karbulka (Bednařík) – 10. Procházka (Krliš), 19. Přikryl (Houfek, Sysel), 20. Slanina (Houfek, Přikryl), 24. Procházka (Krliš, Reitspies), 32. Leština (Houfek, Krliš), 48. Přikryl (Slanina, Hajšman), 55. Roubal (Walter, Houfek), 58. Krliš (Roubal, Hanzlík). Rozhodčí: Horáček – Dědek, Žídek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Průběh utkání: 1:0, 1:8.
Písek: Kříž (Štrobl) – Šafář, Bílek "A". Růžek, Sivek, Košař, Hanus "C", Turek – Krýner, Rod, Bednařík "A", Čížek, DiLisi, Karbulka, Bárta, Matějka, Arnošt, Egert, Novák
Klatovy: Kuchař (Čech) – Houfek, Štěpánek, Leština, Sysel, Lokajíček, Walter "A" – Hanzlík, Roubal "C", Vávra, Krliš "A", Slanina, Procházka, Hajšman, Reitspies, Přikryl

Písečtí hokejisté do utkání vlétli s poměrně velkou vervou a už po minutě mohli slavit, ale Arnoštův střelecký pokus z dobré pozice nebyl úspěšný. Písek i nadále pokračoval ve velikém tempu a to přineslo i úvodní branku, o kterou se postaral Jan Karbulka. Klatovy ale vzápětí odpověděly zásluhou Jakuba Procházky, který zakončoval pohlednou útočnou akci. Po této smršti se hra poněkud uklidnila, ale více ze hry měl už hostující celek, který dokázal ještě dvakrát udeřit v závěru první periody. Prvně se do toho pořádně opřel Filip Přikryl a o pár okamžiků tečoval nahození Houfka Jan Slanina.

V úvodu prostřední části mohl Karbulka přidat druhou branku a snížit stav utkání, ale jeho střelecký pokus z levého kruhu téměř do odkryté sítě zneškodnil parádním zákrokem Kuchař. Radovat z branky se ale mohl soupeř, když se ranou z první prosadil již podruhé Procházka. Obránce Turek se dostal až před brankáře Kuchaře, ale měl špatně seřízená mířidla. Po tomto nepřesném zakončení přišlo zakončení přesné v podání Ondřeje Leštiny. Dvě minuty před koncem druhé třetiny dovedl brankář Kuchař k šílenství celou lajnu v čele s Krýnerem. Zmíněny hráč se dostal do dvojnásobného zakončení, se kterým si Kuchař poradil a následně zvládl i dorážející hráče Písku.

Klatovy do třetí části vstoupily s tím, že už se nic nemůže pokazit a začaly hrát na krásu. Měly dvě jasné gólové příležitosti, ale místo zakončení zvolili hráči hostů přihrávku. Avšak třetí krásná kombinace Klatov se dostala do sítě. Hajšman přihrál Slaninovi, který poslal kotouč do lepší pozice na Filipa Přikryla, jehož střelecký pokus skončil za zády brankáře Kříže. Po této vstřelené brance se Klatovy držely i nadále v útočném pásmu a domácí osvobodilo vyloučení Procházky. Během přesilové hry se vyznamenal především brankář Kuchař, který si připsal další cenné zákroky. Po skončení přesilové hry domácích přišla další kanonáda hostů. Walter vypálil od modré, kotouč se od masky Kříže odrazil smolně na hůl Davida Roubala, který kotouč uklidil do sítě. Dvě a půl minuty před koncem podtrhl brankový účet Václav Krliš.

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Písku Václav Šrámek: "Podle mě rozhodla první třetina, kterou jsme hráli trochu neukázněně. Dělali jsme fauly a dostali jsme z toho dva góly. Náskok 1:3 hrál hostům do noty, ovládli druhou třetinu a zvýšili vedení. Ve třetí třetině jsme se zase zlepšili, měli jsme i dost šancí, bohužel jsme pod dekou a výsledek jsme nezvrátili."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy