Prostě jízda...

To co předvedl Písek na brněnském ledě nemá obdoby. Snovou druhou třetinou, ve které nasázel šokovaným domácím pět kousků, rozhodl utkání, před kterým rozhodně nebyl považován za favorita. Brno doma totiž téměř neprohrává, vždyť v Rondu zdolalo i Budějovice či Ústí. Písek však snad poprvé v sezóně ukázal svou skutečnou sílu, navíc gólman Šmíd vychytal letos vůbec první písecké čisté konto. Střelci branek? Dvakrát Řehoř, jednou Míka, Nouza, Jelen a Filipi. Podařený debut pro Petra Peška, má asistenci, stejně jako dlouho nehrající Pošmourný. Hosté sice zůstávají třináctí, ale jen tak dál Písku!
1.liga ČR, 28. kolo, so 4.12.2004
Kometa Brno
Písek
0:6
0:1, 0:5, 0:0
Branky: 9. Filipi Milan (Pošmourný), 21. Nouza (Jelen, Zika), 23. Míka (Šimek, Pešek), 25. Řehoř (Šimek), 28. Řehoř (Duben), 38. Jelen (Nouza).
Rozhodčí: Buksa - Kašík, Vysloužil.
Vyloučení: 7:9.
Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 3517.
střely na branku: 38:25.
Kometa Brno: Maláč (22. až 40. Rech) - Vyrůbalík, Staněk P., Lhotský, Elsner, Karlíček, Chvojka, od II.třetiny navíc Strýček, Hrabal - Černý, Brančík, Šebek P. - Meluzín, Sedláček, Nohel - Baranyk (21. Appel), Staněk A., Moskal - od 21. navíc Baranyk, Hladký, Navrátil
Písek: Šmíd – Burkoň, Procházka, Duben, Pešek, Veselý, Peroutka – Jelen, Nouza, Zika – Míka, Šimek, Lála - Filipi, Kořánek, Pošmourný - Řehoř, Kašpar, Hájek.
V minulém domácím zápase provázela Kometu nehorázná smůla a i přesto, že byla v zápase lepší, podlehla Opavě 3:4. Poté následovala smolná remíza v Hradci Králové a prohra v Ostravě. Na tříbodový úspěch čeká tedy od 15.11., kdy doma porazila Olomouc. Sérii neúspěchů měl změnit zápas proti předposlednímu Písku.

Hned po 42 sekundách se odporoučel na trestnou lavici písecký Jelen, jenomže tlak, který si v přesilovce vytvořili nedokázali hráči Komety dovést až k nějaké gólové šanci. Měli problémy se přes spolehlivě fungující píseckou obranu probojovat až před Šmída. Stejně tak vyzněla i snaha o úvodní nápor, kterou eliminovali aktivně bránící Jihočeši. Maláče ale potrápili až v deváté minutě a hned z toho byla úvodní branka zápasu. Filipiho střelu ještě brněnský gólman dokázal vyrazit, ale odraženému kotouči nastavil brusli Pošmourný a od ní putoval puk za brankovou čáru. Maláč vehementně protestoval, jenomže mu to nebylo moc platné - sudí Buksa spornou branku uznal. Domácí se tedy museli dál snažit ve hře dopředu. Až v závěru třetiny přišla gólovka Baranyka, jenomže jeho střelu nějakým zázrakem Šmíd dokázal vyrazit. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:1 pro hostující celek.

Druhá třetina se v minulých zápasech obvykle domácím dařila a i tentokrát rozhodla o osudu zápasu. Ovšem poněkud naopak - byla to totiž jejich nejhůře sehraná třetina v letošním ročníku. Hned po úvodním vhazování zpracoval nahození jednoho z obránců Jelen a jeho střela díky teči Nouzy skončila po odehraných 16 sekundách za Maláčovými zády – 0:2. Ve 23. minutě využil Elsnerova obranného kiksu Míka a potřetí překonal Maláče. Ten to v brance nevydržel a přepustil svůj post Rechovi. Tomu se však modrožlutou lavinu nepodařilo zastavit. Nebyl v brance ani tři minuty, když Řehoř využil přečíslení domácích tři na dva, čímž posunul ukazatel skóre na 0:4. Po každé z branek se pak díky naštvaným divákům proměnila ledová plocha ve smetiště, dokonce se na hřiště dostal i celý odpadkový koš. A to nemělo být ze strany jihočeského týmu vše. Ve 28. minutě to byl totiž zase Řehoř, kdo využil Moskalova vyloučení a přidal pátou branku. V té chvíli už začala spousta ze skoro čtyř tisícovek diváků opouštět halu. Přitom uběhla jen polovina utkání. A aby toho nebylo málo, tak ještě před koncem druhé třetiny Jelen s Nouzou upravili dalším přesilovkovým gólem na 0:6. Halou se začalo ozývat „Písek, Písek“ nebo také „Deset, deset“. Část diváků začínala fandit soupeři, další část znechuceně brány stadiónu opouštěla a zbytek jen nevěřícně kroutil hlavami.

Třetí třetina se dohrávala jen z povinnosti. Prohrávat 0:4, asi by ještě zbyla domácím nějaká šanci na zvrat, jenomže šestibrankové manko už bylo na jejich psychiku asi příliš. Přesto úplně nerezignovali a pokoušeli se alespoň zmírnit drtivou prohru na přijatelný výsledek. Šmíd se pořádně zapotil okolo 42. minuty, když pykal na trestné lavici dnes popáté (!) obránce Písku Duben. Nebezpečně vypadaly hlavně střely od modré čáry, zejména ta, kterou vyslal Appel. Na karlovarského brankáře v píseckém dresu si ale nepřišel nikdo. Podobně dopadl i v 50. minutě Lhotský, když ani napotřetí nedokázal protlačit puk do sítě za Šmídovými zády. Domácí až do konce zápasu ještě několikrát nebezpečně ohrožovali píseckou branku, ale když Šmíd vychytal i Appelův samostatný nájezd, pomohli mu spoluhráči k první prvoligové letošní nule.

Vynikající představení brankáře hostí ocenili i diváci, kteří mu po právu přiřkli v SMSkovém hlasování titul „hvězdy zápasu“, stejně jako naposledy proti Opavě ocenili vynikající výkon Štefana Žigárdyho.

Ohlasy trenérů

M.Mazanec (trenér, Písek): "Konečně jsme dali dohromady obranu a čtyři útoky. Změnili jsme způsob hry, začali aktivně napadat soupeře. V Brně jsme vždy hrávali obranu a obvykle dostali pěkně nabančíno. Jsem rád, že jsme takový zápas odehráli, bylo potřeba si zvednout sebevědomí"

S.Číhal (trenér, Kometa): "Dostali jsme pořádný výprask. Po nástupu do II.třetiny se to celé zlomilo. Dělali jsme co jsme mohli, vystřídali všechny hráče. Teď je na nás abychom se z toho dostali. Musíme na to rychle zapomenout !"

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy