Písek pod stromečkem našel čtyři branky, tři body a čisté konto k tomu

Tak přece jenom nebudou hokejové Vánoce v Písku až zas tak pochmurné. Písek totiž stihl na poslední chvíli zabalit dáreček, jehož rozbalení nejvíce mrzí Berounské Medvědy. Ti ani jednou nedokázali překonat maximálně soustředěného Mensatora a bez několika zraněných hráčů nepředvedli žádný oslnivý výkon. Písek opět koučovaný pouze Miroslavem Šperlem předvedl účinné aktivní napadání, které nakonec dovedlo domácí tým pro zasloužené tři body. Góly stříleli Řehoř, Kořánek, Malinský a Zika, jehož trefa do šibenice si zaslouží nálepku gól roku.
1.liga ČR, 35. kolo, st 22.12.2004
Písek
Beroun
4:0
0:0, 3:0, 1:0
Branky: 28. Řehoř (Hájek), 29. Zika (Burkoň, Nouza), 32. Kořánek (Veselý, Malinský), 50. Malinský (Míka, Šimek).
Rozhodčí: Jiří Dvořák - Aleš Musílek, David Jonáš.
Vyloučení: 6:8, navíc Šimek 10 min. - Slížek a Novotný oba 10 min., Kukla 5 min. a do konce utkání.
Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 400.
Střely na branku: 27:29.
Písek: Mensator - Neckář, Burkoň, Malinský, Procházka, Svoboda, Veselý - Jelen, Nouza, Zika - Míka, Šimek, Lála - Kořánek, Hájek, Řehoř (navíc 10.-20.min Kašpar)
Beroun: Kopřiva - Kasík, Veber, Ovčačík, Braniš, Černý, Filip - Jech, Kukla, Tvrzník - Jelínek, Křesťan, Víšek - Klimenta, Slížek, Novotný - Toma.
První třetina moc zajímavých okamžiků nepřinesla. Oba týmy dobře bránily střední pásmo a čekaly na chybu toho druhého. Z toho důvodu úvodní část nepřinesla ani příliš šancí. První vážnější možnost měl až ve 4. minutě hostující Klimenta, který střelou tahem prověřil pozornost Mensatora. Za Písek měl první šanci Lála, který vyslal nečekanou a prudkou střelu. Ta šla bohužel pro domácí pouze do připravené lapačky gólmana Kopřivy. Další vážnější šanci domácích měl Svoboda, který dostal přihrávku na modrou a vystřelil. Ani z této střely a ani z následných dorážek však gól nepadl. A když ani Kasíkova střela od modré neskončila v bráně, ale na horní tyčce, rozešly se oba týmy do kabin po první dvacetiminutovce smírně.

Dvojitá zeď před píseckou brankou, první tvoří Procházka s útočníkem hostí, druhou Mensator

Druhá třetina již přinesla jiný obraz hry. Oba týmy více útočily a zrodilo se podstatně více šancí a padaly i branky. První možnost měl hostující Víšek, který šel sám na Mensatora. Zkoušel střelu mezi betony, tam ale nebylo místo. V zápětí mohl skórovat domácí Hájek, který se snažil tečovat střelu jednoho z obránců. Jeden z hráčů hostí mu však zablokoval hůl, a tak ze šance nebylo nic. První gól zápasu padl ve 28. minutě po krásné kombinaci Hájka s Řehořem, kteří si v útočné třetině několikrát přihráli a druhý jmenovaný nakonec prostřelil Kopřivu. Diváci se nestačili ani posadit a už padla druhá branka. Výstavní střelou přímo do šibenice se blýskl Zika- 2:0. Od té chvíle už byli domácí pány kluziště. A také se jim podařilo vsítit třetí gól. Při přesilové hře 5:3 našel Veselý střílenou přihrávkou Kořánka, který usměrnil kotouč mezi betony překvapeného brankáře. Poté měl ještě možnost zvýšit vedení Šimek, který dostal krásnou přihrávku od Lály a šel sám na gólmana. Bohužel ale nedotáhl blafák do konce.

Kořánek právě tečuje puk, za pár okamžiků bude Kopřiva jen krčit rameny

Ve třetí třetině už domácí spíše bránili svůj náskok a nepouštěli se bezhlavě do útočení. Hosté měli první možnost při vyloučení Neckáře za sekání. Ve skrumáži před bránou se k puku dostali nejprve Tvrzník a po něm Kukla. Ani jeden však nedokázali přehodit ležícího gólmana. Poté měli možnost hrát 33 vteřin přesilovku 5:3. A když ani tuto možnost nevyužili, přišel trest. Ještě stále ve vlastním oslabení jeli tři hráči Písku proti jedinému obránci. Šimek našel Míku, ten přihrál Malinskému, kterému stačilo trefit poodkrytou část branky. O chvíli později měli možnost Šimek se Zikou, kteří šli na jednoho bránícího hráče. Zikovi se však nepodařilo protlačit puk mezi betony. Domácí v závěru ještě nevyužili pětitiminutovou přesilovku po zákeřném faulu Kukly. To už je ale nemuselo příliš tížit a mohli se radovat z vítětztví 4:0.

Před Mensatorem Novotný, jeden z Medvědů, který dnes vyšel střelecky naprázdno

Ohlasy trenérů

Petr Novák (asistent trenéra Berouna):
Písek umí hrát na Beroun nebo Beroun neumí hrát proti Písku, s tím se potýkáme už kolikátou sezónu… My jsme jeli do Písku s tím, že to zlomíme. První třetinu to šlo, ale pak jsme prostě byli všude o krok pozdě, i když snahu hráčům upřít nemohu. Ale naše sestava hovoří jasně, máme deset nebo kolik hráčů nemocných a zraněných, a s tímhle torzem hrajeme už asi pátý zápas. Možná tam tedy byla taky trochu únava. Rozhodčí pískal každou třetinu jinak. Nechce nikomu stranit – ani domácím ani hostům, ale prostě pískat neumí, nestíhá, hře nerozumí. Doufám, že se hráči dají v pauze dohromady zdravotně.
Písek odehrál dobrý zápas, my jsme to ale trochu čekali, jeli jsme sem s obavami. Soutěž je strašně vyrovnaná, až na Ústí a Budějovice. Spousta výsledků je o gól…

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Podali jsme velmi zodpovědný výkon, takhle nějak jsme si to s hráči představovali. Myslím si, že rozhodlo střední pásmo, naši beci se nebáli, hráli aktivně, přistupovali a hráli na těsno. Z protiútoků jsme dokázali hosty přečíslit. Chválím i hru v oslabení, jen v těch přesilovkách to nebylo ono, hráči přestávají bruslit. V jedné jsme ani nevystřelili na branku, na tom musíme přes Vánoce zapracovat. Únavy týmu jsem se před zápasem obával, ale protože jsme neudělali tolik chyb, neztráceli jsme kotouče před modrou, takže hráči zbytečně neplýtvali silami neustálým zakládáním nových a nových útoků.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy