První výhra Setikovského, Písek stále žije

Hokejový stadion v Písku hostil kadaňské hokejisty. Úvodní dvacetiminutovka skončila nerozhodně 1:1, když si oba celky byly rovnocennými partnery. Zlom přineslo druhé dějství. V něm se lépe dařilo domácím, kteří v polovině utkání vedli již 4:1, dvěma brankami se blýskl David Míka. Do poslední přestávky se hostím ještě podařilo skórovat a uzavřít tak třetinu za stavu 4:2. Závěrečná třetina byla na branky opět bohatá. Oba týmy rozsvítily červené světlo za brankou soupeře dvakrát. Kadani to však nestačilo a po šedesáti minutách byl stanoven konečný stav 6:4 pro Písek, kterému ke třem bodům pomohly dvě nové tváře - obránci Martin Lupač a Petr Mainer.
1.liga ČR, 45. kolo, so 29.1.2005
Písek
Kadaň
6:4
1:1, 3:1, 2:2
Branky: 20. Šimek (Mainer, Polák), 22. Míka (Polák, Lála), 29.Míka (Polák, Mainer), 30. Nouza (Neckář), 41. Zika (Nouza, Neckář), 46. Zika (Nouza, Filipi) - 16. Jabrocký (Postl, Žák), 37. Klaus (Kuchler, Polanský), 51. Žák (Jabrocký, Postl), 57. Vobořil(Jabrocký).
Vyloučení: 8:7, navíc Postl, Kajer 10 minut, Tvrdek (všichni Kadaň) 5+OK. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 400.
Zásahy brankářů: 25:29.
Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:4.
Písek: Pinkas (P. Svoboda) - Burkoň, Neckář, J. Svoboda, Chvojka, Lupač, Mainer (Procházka, Malinský) - Nouza, Filipi, Zika - Míka, Polák, Lála - Kořánek, Šimek, Řehoř - Kica, Jelínek, Kašpar.
Kadaň: Hübl - Pospíšil, Hlavatý, Klaus, Meňhart, Vobořil, Staněk, Špelda, Pelán - Tvrdek, Polák, Kajer - Stavenský, Hlusička, Defler - Žák, Jabrocský, Postl - Polanský, Kuchler, Kreuzman.
Domácí Písek do utkání nastoupil se dvěma novými tvářemi v obraně, z Pelhřimova se představil písecké trenérské dvojici Setikovský - Šperl Martin Lupač, jihlavský odchovanec, a z Mladé Boleslavi zkušený Petr Mainer. Jejich přítomnost spolu s návratem uzdraveného Chvojky v jinak mladičké písecké obraně byla oproti jiným zápasům zřetelná a byla jedním z důvodů, proč se domácímu týmu opět podařilo před svým publikem uspět.

Od začátku se hrál rychlý hokej na obě strany, ale do nebezpečnějších pozic se dostávali povětšinou jen domácí, posílená písecká obrana nenechávala kadaňským forvardům mnoho prostoru. Poprvé se zablýskalo ve 3. minutě po akci na jeden dotek Filipiho útoku, Zikovo zakončení z nadějné pozice ale hostující gólman Hübl vyrazil. I dál byla větší iniciativa na domácích hokejkách, což vyústilo ve dva fauly a vyloučení kadaňských hokejistů. Tyto přesilovky se domácímu týmu příliš nevydařily, naopak Kadaňští proměnili ve vedení hned svoji první početní výhodu. V 15. minutě nejprve zahrozil tvrdými pokusy od modré obránce Klaus a v 16. při stejné přesilovce překonal píseckého gólmana Pinkase Jabrocký. Písecké to na chvíli utlumilo, ale jejich dřívější chuť o zteč soupeřovy brány se ještě do konce třetiny vrátila. Vynutili si dvě vyloučení soupeře a při následné dvojnásobné výhodě udeřili – vyrovnání 15 vteřin před první pauzou zařídil po chvilkovém odstřelování Hüblovy branky kapitán Písku Šimek.

Byl to vůbec první zápas v této sezóně, kdy Písek vyhrál i bez brankáře z Karlových Varů, zastoupil je Michal Pinkas

Další radost pro písecké publikum zařídil ve druhé minutě po přestávce Míka, ke kterému se do ideální pozice odrazil kotouč, čehož tento zkušený útočník využil k povedenému blafáku Hüblovi a zakončení do odkryté branky. Kadanští hokejisté v těchto fázích zápasu působili nervózním dojmem, což ovšem vedlo jen k duhu útočným rejdům píseckých hráčů. Hübl v brance ale své spoluhráče v těchto chvílích podržel.

V polovině třetiny se hostující mužstvo opět vzchopilo a dokázalo soka přitlačit. Byl to ale opět Písek, který ve 29. minutě pohnul ukazatelem skóre. Svůj druhý úspěch docílil Míka. Ani to nebylo ze strany domácích vše, za necelou minutu se začervenalo za Hüblem počtvrté. Obránce Neckář vystřelil a nejlepší domácí střelec Nouza tečoval mezi betony bezmocného gólmana. Kadaň mohla bleskově odpovědět, ale štěstí se po střele Pospíšila usmálo na brankáře Pinkase. Hosté ale i nadále zvyšovali obrátky a byli za to odměněni – ve 37. minutě překvapil Pinkase z mezikruží přesnou střelou mezi betony Klaus. Dvojbrankový rozdíl vydržel do konce druhé pauzy, i když ani jedna defenzíva nebyla v klidu a musela řešit několik slibných akcí soupeře.

Centr první řady Filipi na buly proti Polákovi

Písku opět vyšel nástup do třetiny, hned v její první minutě po křídle ujel Zika po Nouzově souhře a svoje sólo zakončil přesně pod víko. Také u další, poslední šesté trefy píseckého týmu stálo duo Nouza – Zika a opět to byl Zika, který přelstil Hübla, i když tentokrát mu jeho spoluhráč nahrávkou do jasné pozice situaci hodně ulehčil. Písek při vědomí jasného vedení začal hrát bezstarostnou hru, zatímco nervozita o play-off bojujících hostů ještě vzrostla. Přesto se jim podařilo překonat obranný val Písku na modré čáře a díky útoku Postl – Jabrocký - Žák a jeho akci na jeden dotek se opět měnilo v 50. minutě skóre. V dnešním zápase velmi aktivní Jabrocký se zasloužil i o poslední překonání písecké defenzívy, z rohu našel přesně najetého Vobořila, který za pomoci tyče dostal puk naposled za Pinkase.

Trenér domácích Setikovský reagoval na nenadálé snížení Kadaně oddechovým časem, po němž sice tlak soupeře neustal, ale už nevedl k žádné větší šanci. Dvě minuty před koncem ještě zkusil po vlastním time-outu kadaňský trenér Chlustina hru bez brankáře, ale ta vedla jen k nepříliš nebezpečné střele Vobořila. Písku se také nepodařilo udržet puk na vlastních holích a vyvést ho přes střední pásmo k ohrožení prázdné branky soupeře, a tak utkání skončilo poměrem 6:4 pro domácí.

Hubl svou klec ani po šestém gólu neopustil

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (trenér Kadaně):
Do dnešního zápasu jsme nastoupili, jako že se tu nic nemůže stát. Písek má ale také své kvality, my už jsme u něj v letošní sezoně prohráli jednou 2:5. Dostali jsme se do vedení 1:0, ale pak si myslím, že zaúřadoval hlavní rozhodčí Dvořák, který utkání absolutně nezvládl. Domácí využili ve druhé třetině našich hrubých chyb a odskočili až na 4:1. Po důrazné domluvě po druhé třetině se nic nezlepšilo a vrcholem bylo 2:6. Pak jsme to ještě dokázali zkorigovat. Jsme rád, že jsme nedostali víc gólů. Přejeme si, aby se Písek udržel v této soutěži, protože do ní patří.

Jindřich Setikovský (trenér Písku):
Jsem rád, že jsme konečně dokázali vyhrát. Co jsem v Písku, tak i předtím jsme několikrát zahráli dobře, ale vyhrát se nám nedařilo. Myslím, že to bylo dneska poměrně jednoznačné, skoro celý zápas jsme vedli. Řekl bych, že jsme projevili větší vůli po vítězství. Jen jsme si sami zbytečně zkomplikovali konec, když si někteří asi chtěli zlepšit osobní skóre a místo vyhození puku ho vodili a snažili se ho dovést až do brány. To udělal třeba při power-play Milan Filipi, a pak jsme z toho měli problémy.

To, že jsme mohli dneska nasadit nové posily do obrany Lupače a zkušeného Mainera, bylo na naší hře hodně znát, také nám prospěl návrat uzdraveného Chvojky. Zase se potvrdilo, že bez kvalitní obrany se nedá pořádně hrát a přece jen, když jsme se mohli opřít o zkušenější obranu, tak těch chyb vzadu nebylo tolik. Lupač a hlavně Mainer už mají něco za sebou, tak už se to dá nějak nakombinovat, k nim tři mladé obránce a půjde to.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy