Olomouc nad síly oslabených Píseckých

Výkonem, kterým nepotěšili ani své nejméně kritické fandy, se prezentovali písečtí hokejisté v zápase proti Olomouci. Minimum šancí, ale hlavně spousty prohraných osobních soubojů, to jsou hlavní činitelé na prohře domácích. Těm chyběli zranění Neckář, Kořánek a stále ještě Jelen, v průběhu hry navíc musel odstoupit do té doby nejlepší obránce a nová posila Písku Kubeš. Olomouc otevřela skóre šťastným gólem Hebara, Písek srovnal v přesilovce po krásné kombinaci Chvojkou, góly Houdka a Hrušky však definitivně strhly vítězství na stranu Hanáků. Ti tak odskočili svým pronásledovatelům v boji o baráž.
1.liga ČR, 47. kolo, st 2.2.2005
Písek
Olomouc
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Branky: 33. Chvojka (Filipi, Jelínek) - 12. Hebar (Zbořil), 37. Houdek (Najdek), 53. Hruška (Zbořil).
Rozhodčí: Vlček - Lhotský, Svoboda.
Vyloučení: 6:7, navíc Najdek (Olomouc) 5 min. a do konce zápasu.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 200. střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Petr Svoboda - Malinský, Mainer, Chvojka, Jiří Svoboda, Burkoň, Kubeš, Procházka - Zika, Filipi, Jelínek - Lála, Míka, Polák - Šimek (40. Kica), Řehoř, Kašpar
Olomouc: Žigárdy - Spitzer, Houdek, Světlík, Bartoň, Hrabal, T.Vlček - Smejkal, Najdek, Hradecký - R.Hruška, Ministr, Zbořil - Hebar, Karný, L.Vlček - Žajgla.
Úvod zápasu týmů z dolního konce tabulky vyšel lépe hostům z Olomouce, kteří lepším bruslením a důraznějším napadáním znemožňovali domácím rozehrávku. Písečtí bez svého nejlepšího útočníka Nouzy byli v útočné fázy naprosto bezzubí a jen minimálně ohrožovali brankáře Žigárdyho. První vážnější šanci zápasu měl olomoucký Smejkal, jeho pokus ale skončil na betonech píseckého gólmana. Poté měli domácí možnost hrát dvě přesilové hry, ale vůbec se jim nepodařilo hostujícího brankáře ohrozit. Na začátku 12. minuty se poprvé radovali hosté. Po přihrávce Zbořila skončila nepovedená střela z hole Hebara až za zády překvapeného Svobody. Možnost vyrovnat měl Lála, bohužel pro domácí ale nedokázal zkrotit přihrávku před bránu od Filipiho a následná střela Ziky šla vysoko nad. Další možnost domácích měl opět Zika, který tečoval přihrávku Lály. Jeho pokus šel ale pouze do brankáře. To bylo v první třetině ze strany domácích vše.

Kubeš s Burkoněm, před nimi klečící útočníci hostí

I začátek druhé třetiny vyšel lépe Olomouci, když ve vlastním oslabení ujel Zbořil, jeho pokus ale Svoboda vystihl a zamezil tak brance. Ve 27. minutě měl možnost vyrovnat písecký Šimek, jeho pokus beckhendem z prostoru mezi kruhy šel pouze do hrudi Žigárdyho. Ve 30. minutě měli domácí hned tři velké možnosti skórovat. Nejprve vyslal na bránu tvrdou střelu Malinský, jeho pokus ale brankář betonem vytěsnil, poté Jelínek v dobré pozici přestřelil branku a ve třetí šanci se zjevil Šimek, který si najel na přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů, ale střelou z voleje minul. Ve 33. minutě se už domácí radovali. Po krásné kombinaci Jelínka, Filipiho a Chvojky posledně jmenovaný prostřelil z prostoru mezi kruhy brankáře hostů. Poté předvedl něco ze svého repertoáru písecký gólman Svoboda, na kterém si mohl při svých vyložených šancích vylámat zuby Zbořil. Ve 37. minutě se hráčům Olomouce podařilo opět strhnout vedení na svou stranu. Houdek si objel Svobodu, který nepochopitelně vyjel daleko z brány, a pohodlně zasunul puk do brány - 1:2.

K zakončení se prodírá Míka, Žigárdy však zasahuje hokejkou

Ve třetí třetině už hráči Olomouce po většinu hry bránili svůj hubený náskok, což jim domácí velice ulehčili svou nedůslednou hrou a množstvím nepřesných přihrávek. První možnost měl olomoucký Smejkal, který se ocitl sám před bránou. Střela mu ale nevyšla podle jeho představ a Svoboda s ní neměl větších potíží. V zápětí měl šanci na druhé straně Zika, který ale svou jedovatou střelou minul branku. V 8. minutě měl příležitost zvýšit vedení hostů Hrabal, nedokázal však v tísni zasunout do prázdné brány před sebou. Poté měli hosté možnost po vyloučení Míky a Chvojky hrát 65 vteřin přesilovou 5:3. Jedinou možnost si vytvořil Zbořil, Svoboda se ale dokázal včas přemístit a zabránil tak téměř jisté brance. Poté měl na druhé straně možnost vyrovnat Polák, který ujel ve vlastním oslabení a dobře vystřelil, Žigárdy ale ještě lépe zasáhl. Poslední branku zápasu dal v 53. minutě Hruška, který nikým nehlídán dostal přihrávku na modrou čáru a mohl jít sám na píseckého gólmana. Na jeho blafák Svoboda nedosáhl a hosté se tak mohli radovat ze třetí branky. V závěru zápasu měli možnost hrát přesilovou hru 5:3 domácí, když byli vyloučeni Bartoň a chvíli po něm za brutální zákrok Najdek. Ale ani výhoda dvou mužů v poli nebyla domácím nic platná a tak si hosté odvažejí do Olomouce cenné vítězství 1:3.

V bráně Kárný, který přepadl přes Svobodu a sám se vsítil

Ohlasy trenérů

Karel Suchánek (trenér HC Olomouc):
My jsem šli do utkání vyloženě z obrany, protože jsme si byli vědomi toho, že Písek hraje uvolněně, že je již smířený s baráží a že v posledních dvou zápasech dal dohromady 10 branek. Takže jsme hráče upozorňovali, že nemohou otevřít hru a musí hrát trpělivě celý zápas. A všechny plány se nám dařily. Škoda jen toho závěru, kdy jsme udělali naprosto zbytečné fauly. To by se nám nemělo stávat, měli jsme utkání dohrát již v pohodě a ne tak hloupě zdramatizovat závěr. Petr Svoboda chytal velmi dobře, on zná naše hokejisty, říkali jsme si, budeme to střílet nahoru, bohužel se nám střelba nedařila a po ledě nás dobře vykrýval. Pro nás je důležité teď každé vítězství, protože se chceme vyhnout baráži, takže musíme jít zápas po zápasu. Vítězství z venku je velmi cenné.

Jindřich Setikovský (trenér IHC Písek):
Já si myslím, že Olomouc je mužstvo zhruba na naší úrovni, že není o nic lepší. My jsme ale prostě pro vítězství neudělali nic. Hráli jsme bezkontaktní hokej, tréninkový zápas. Jsme už v podstatě v baráži, ale takhle vypustit zápas prostě nelze. Chodí přeci diváci a tohle je musí urazit. Třetina hráčů odehrála zápas jakoby vůbec o nic nešlo. Nechtěli se s nikým srazit, jít do kontaktu…A navíc jsme i při té bídě mohli dát góly, ale i koncovka je špatná. Nepřehodíme ležícího gólmana, Chvojkovi to uteče z hokejky....

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy