MIL-PIS 1:4: Písečtí poprvé v přípravě vyhráli

M i l e v s k o - Písečtí hokejisté se poprvé dočkali v přípravných zápasech vítězství. Až do 32. minuty zápasu v Milevsku sice čekali na první branku, ale nakonec ze sebe nervozitu setřásli a otočili nepříznivě vyvíjející se zápas. Po dvou brankách Roberta Kučery a jedné Jiřího Jelena a Martina Šimka zvítězili nad druholigovým Milevskem 4:1.
Přípravné zápasy, přát., út 10.8.2004
Milevsko
Písek
1:4
0:0, 1:2, 0:2
Branky a přihrávky: 22. Brábník (Maroušek) - 32. R. Kučera (Vokatý), 40. Jelen (Sviták), 47. R. Kučera (Kožnar), 49. Šimek (Burkoň). Vyloučení: 5:4 + Neckář (Písek) do konce utkání. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0
Milevsko: Petřík - Capůrka, Schmied (Tomeček), Šedivý, Květoň (Šťastný), Suchánek, Štych - Čapek, Müller, Maroušek - Brábník, Kubíček, Velíšek (Votruba) - Bartoš, Vondřich, Novotný
Písek: Kubiš - Vokatý, Neckář, Procházka, Burkoň, J. Svoboda, L. Dvořák, Peroutka - Jelen, Pošmourný, Sviták - Kožnar, Šimek, R. Kučera - Kořánek, Horák, Míka - J. Filip, Štefan, Blovský.
Zatímco milevští hráči nastoupili k prvnímu přípravnému zápasu, pro jejich písecké soupeře to bylo již páté přípravné utkání. Teprve v utkání s Milevskem však Písek našel střeleckou mušku. První třetina příliš vzruchu nepřinesla a šance si obě mužstva vytvářela hlavně v přesilovkách. Už ve 2. minutě byl potrestán Písek za příliš mnoho hráčů na ledě a v následné přesilovce měl šanci u tyčky volný Milan Velíšek, ale hostující brankař Kubiš jeho střelu vyrazil. Také Písek si první možnost vytvořil v početní výhodě, kdy nahození Vokatého tečoval nad branku Milana Petříka Pošmourný. V pokračující přesilovce zastavil Milan Petřík průnik Šimka po pravém křídle. Ve 13. minutě mělo Milevsko výhodu dokonce dvojnásobné přesilovky v délce 55 vteřin, přičemž nejnebezpečnější byla střela Jana Capůrky zpoza kruhů, kterou Kubiš lapačkou zneškodnil. V závěru třetiny nepotrestal chybu milevské obrany Blovský, když jeho střelu z mezikruží Milan Petřík chytil.

Úvod prostřední části hry vyšel lépe domácím. V 22. minutě nejprve Jan Maroušek připravil dobrou pozici pro Vladimíra Čapka, Kubiš chytil. V pokračujícím náporu domácích pak znovu Jan Maroušek našel před brankou zcela volného Miroslava Brábníka, jenž střelou k tyči otevřel skóre zápasu. Písek odpověděl ve 28. minutě, ale bekhendový pokus Kořánka minul milevskou branku. V polovině utkání po velkém závaru před hostující brankou zůstal u tyčky volný Tomáš Novotný, ale ani nadvakrát Kubiše nepřekonal. Na druhé straně pak v podobné pozici neuspěl s dorážkou Sviták. V 32. minutě už bylo vyrovnáno. Po obrovské hrubce milevských obránců zůstal před naší brankou volný Robert Kučera, který prostřelil milevského brankáře. V 34. minutě se po přihrávce Jiřího Müllera ocitl sám před Kubišem Jan Maroušek. Písecký brankař jeho střelu vyrazil přímo před Jiřího Müllera, jenž však minul zcela prázdnou hostující branku. Stejná dvojice milevských hráčů si vytvořila další možnost ve 38. minutě při přesilovce, ale tentokrát si se střelou Jana Marouška doprostřed branky Kubiš poradil. O minutu později se k odraženému puku dostal Jaroslav Bartoš, střelou z pravého kruhu minul píseckou branku. V samém závěru 2. třetiny pak zaúřadoval hostující Jiří Jelen, který nejprve z kruhu přestřelil branku, ale dokázal znovu kotouč vybojovat a se svým dalším pokusem již byl úspěšný. Stalo se tak pouhých 13 vteřin před koncem 2. třetiny.

Závěrečná třetina už byla převážně v písecké režii a tomu také odpovídal sled šancí. Ve 46. minutě minul po objetí branky Jelen. O minutu později se dostal do samostatného nájezdu Robert Kučera a s přehledem proměnil. Za další minutu se do dobré střelecké pozice dostal Blovský,avšak střelou z otočky neuspěl. V 49.min.se ovšem už Písek prosadit dokázal. Burkoň našel od pravého mantinelu mezi kruhy volného Martina Šimka, který perfektně trefil horní roh branky hájené Milanem Petříkem. V podobné pozici se v 52. minutě ocitl při přesilovce Písku Kožnar, milevský brankář vyrazil. Milevsko se do šance dostalo až v 56. minutě, kdy po přihrávce Jiřího Vondřicha zůstal před Kubišem volný Bartoš, hostující gólman pravým betonem vyrazil. Na druhé straně se po chybě Capůrky dostal do úniku Blovský, ale přestřelil. A stejně si počínal i jeho spoluhráč Jelen při další přesilovce hostí. Závěr zápasu pak přinesl tlak domácích, ale bez gólového efektu. Nejprve se znovu v tváří tvář ocitl Kubišovi Bartoš, ale se svojí kličkou neuspěl a v samém závěru utkání po zmatcích před hostující brankou minul Michal Štych střelou z pravého kruhu. Utkání neslo typické znaky přípravného zápasu na začátku sezóny. Hra byla nesourodá, plná nepřesností. Dvě třetiny bylo Milevsko svému prvoligovému sokovi vyrovnaným soupeřem a vytvořilo si i více šancí. V poslední třetině už milevskému týmu došly síly a na jeho hře se promítly i změny v sestavě.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy