Zato junioři...

... ti si s ústeckými lvi nedělali hlavu. Menší one-man šou si ze zápasu udělal Ondřej Blovský, když dvě branky sám vstřelil a na třetí přihrával Pangrácovi. S týmem, který loni sestoupil z extraligy Písek po první třetině hrál 1:1, pak už ale neinkasoval a dvěma brankami rozhodl o své výhře.
Liga juniorů, 2. kolo, ne 19.9.2004
Ústí nad Labem
Písek
1:3
1:1, 0:1, 0:1
Branky: 13. Jakl (Janus, Urušev) - 11. Pangrac (Blovský), 27. Blovský (Jungbauer, Kica), 54. Blovský (Pangrác, Samek)
Písek: Dědič - Mikl, Peroutka, Burkoň, Procházka M., Železný, Jankovský - Jungbauer, Růžička, Kica - Samek, Blovský, Pangrác - Ondrejec, Gajovský, Holec - Čadek, Šimoník, Hora
Na začátku zápasu se oba týmy dostávaly do šancí jen sporadicky. V 6. minutě spálil jednu z nich Janus a poté se zase dlouho hrálo klidněji. V čase 10:25 už se ale skóre pohnulo. Hosté hráli přesilovku, Pangrác si najel z rohu až před Davídka a nadvakrát zasunul – 0:1. Ihned poté se snažil o vyrovnání Petrus, ale Lvi se dočkali až ve 13. minutě. Jakl zakončil kombinaci domácích a vyrovnal – 1:1. Poté se hráči ve žlutém nadechli a měli několikrát blízko vedení. Kloz dorážel Baštovu střelu, Svobodova střela do růžku byla vyražena a brankář Davídek se několik okamžiků nato vytáhl při bekhendové střele soupeře.

Utkání bylo poznamenáno velkým počtem vyloučení. Při jednom z nich se dostal písecký Blovský před bránu do ideální střelecké pozice, ale na poslední chvíli byla jeho hůl zablokována. Ve 26. minutě se z podobného místu jeho spoluhráč Burkoň už dostal k zakončení, ale příležitost v gól nepřetavil. To napravil o několik sekund později Blovský, jenž elegantní akci hostí korunoval brankou na 1:2. Ve 35. minutě chtěl domácí strážce branky vyhodit puk místo obránců, ale našel přesně hůl soupeře. Naštěstí pro něj následující střelu zachytil. V dalších minutách se nejdříve neprosadili hostující Gajovský, Samek a Kica trefil břevno. Písečtí si vyvíjeli stály tlak a domácí se jen bránili. Do šaten před poslední třetinou se však šlo za stavu 1:2.

První desetiminutovka závěrečné části byla ale pro změnu pod taktovkou Ústeckých Lvů. Nejvíc zatápěla hostím trojice Bašta, Kloz, Gottfried. V jednom ze střídání nejprve tečoval střelu obránce Bašta, hned po něm se pokoušel zamést puk do branky Kloz a potřetí to byl znovu Baštä, kdo měl na hokejce vyrovnání. Takto se hráči v modrém bránili vícekrát, ale v 54. minutě odpověděli krutě. Svůj druhý gól v utkání vstřelil Blovský, když se zorientoval v brankovišti a přihrávku poslal do sítě – 1:3. Domácí se ještě snažili v posledních minutách o zvrat, ale Bašta opět výborně chytajícího brankáře Písku nepřekonal a ani Chromý snížit nedokázal.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy