V Opavě rozhodly přesilovky

Vyrovnaný hokej, ve kterém převažovala obrana nad útokem, přinesl v Opavě jen málo gólových šancí a teprve v poslední třetině se hráči obou týmu rozstříleli. Písek držel naděje na body do 50. minuty, ale dvě rychlé branky Opavy rozhodly zápas. Výborně zachytali oba brankáři.
1.liga, 22. kolo, so 30.11.2002
Opava
Písek
3:1
0:0, 0:0, 3:1
Branky: 46. Boháč (Horný), 50. Duba (Bordovski), 52. Boháč (Horný) - 45. Vondrka (Kubeš). Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. Diváci: 900. Střely na branku: 38:25.
Opava: Šlupina - Chmelíř, Dresler, Přibyla, Vnenk, Vosátko, Prokop - Duba, Harazim, Lhotský - Kříž, Najdek, Mikšan - Horný, Boháč, Šebesta - Bordovski, Suchánek, Zbořil
Písek: Špiler - Všetečka, Tupý, Burkoň, Němeček, Chotěborský, Jareš - Nouza, Mazanec, Jelen - Nedorost, Bouz, Míka - Šimek, Filipi, Mácha - Vondrka, Kubeš
Vyrovnaný hokej, ve kterém převažovala obrana nad útokem, přinesl v Opavě jen málo gólových šancí a teprve v poslední třetině se hráči obou týmu rozstříleli. Písek držel naděje na body do 50. minuty, ale dvě rychlé branky Opavy rozhodly zápas. Výborně zachytali oba brankáři.

Narozdíl od minulého zápasu Opavy s Berounem, ve kterém padlo pět gólů hned v první desetiminutovce, v zápase s Pískem začaly oba celky opatrně. Hosté, se dvěma juniory v obraně, se snažili o jednoduchou hru a rychlý přechod do útoku, domácí zase zdobila snaha o kombinaci. Dokonce třikrát se hráči Slezanu dostali do přečíslení dva na jednoho, ale jejich zakončení postrádalo důraz a přesnost.

Nejblíže branky byl v prvních dvou třetinách při dvojnásobné přesilovce v polovině zápasu, ale Šlupina dva nebezpečné pokusy Kubeše a Vondrky kryl. Naopak Opavu mohl poslat do vedení Duba, ale dobře chytající Špiler jeho ráno vytěsnil vyrážečkou. Branky tak začaly padat až ve třetí části.

Do vedení šli totiž v 45. minutě hosté, když Vondrka využil zaváhání Opavy a ve vlastním oslabení z protiútoku prostřelil Šlupinu. Opava však dokázala hned za minutu srovnat, v končící přesilovce vybojoval puk za brankou Boháč a zblízka jej zasunul mezi Špilerovy betony.

Opavě pomohla v rozhodujících momentech nedisciplinovanost soupeře. Písek hrál v poslední třetině 10 minut v oslabení a ztracené síly velmi chyběly. Do vedení poslal Opavu Lukáš Duba, po vhazování využil nedůslednost obrany a skóroval. Když si o minutu později Boháč téměř identicky svou gólovou radost zopakoval, bylo rozhodnuto. Písek sice ještě dostal šanci hrát více než minutu v pěti proti třem, ale bez gólového efektu. Opava se po čtvrtém vítězství v řadě posunula poprvé v sezóně na příčku, zajišťující postup do play-off, Písek naopak prohloubil svoji ztrátu.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (Písek): Dnes nám chyběli tři obránci základní sestavy a proto jsme museli nasadit juniory, ti bohužel vydrželi pouze dvě třetiny. V poslední části nám ublížily přesilovky, ze kterých nám Opava dala v podstatě dvě branky a zápas rozhodla. První dvě třetiny to byl ale velmi vyrovnaný zápas.

Josef Doboš (Opava): Souhlasím s kolegou, že zápas rozhodly přesilovky v poslední třetině, do té doby to bylo vyrovnané. Nám pomohlo, že jsme po vedoucí brance soupeře rychle srovnali a také že jsme ustáli dvojnásobné oslabení. Také jsme měli drobné problémy s obranou a tak jsme rádi, že nám Vítkovice vstřícně vypůjčili Chmelíře, byl oporou. Chtěl bych pochválit i Boháče, dnes ukázal, na co má.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy