Dudáci gól nedali, Písek na Strakonice zkrátka umí

Zápas 17. kola zavál písecké hokejisty nedaleko - do 20 km vzdálených Strakonic. Dosavadní tři derby s místními hokejisty dopadly v této sezóně vždy lépe pro Písecké a i zápas dnešní neměl jiný scénář. Písek se dostal do vedení přesnou ranou Jana Řehoře již v první třetině a jak se později ukázalo, byla to i rána vítězná. Další trefy Květoně, Marouška a Pošmourného totiž už jen navyšovaly skóre. Prvních sedm týmů v tabulce bodovalo, zbylých pět nikoliv. Tabulka se začíná pomalu lámat, už brzy půjde do tuhého!
2.liga ČR sk. STŘED, 17. kolo, čt 17.11.2005
Strakonice
Písek
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 13. Řehoř (Pindiak), 22. Květoň (Mikeska), 31. Maroušek, 48. Pošmourný (Hauer). Vyloučení: 5:6.
Využití: 0:0.
Diváci: 530.
Strakonice: Špiler Roman (Burda) - Žák, Kloud, Lusk, Kašpar, Habart, Řehoř, Binder - Procházka, Král, Nikodém, Šulčík, Lonsmín, Horák, Samek, Kadlec J., Kadlec K., Heindl, Papež.
Písek: Pinkas – Pindiak, Oranský, Pavel Procházka, Filip Procházka, Hauer, Peroutka, Veselý - Míka, Maroušek, Řehoř - Mikeska, Květoň, Kubeš - Kica, Kašpar, Pošmourný.
Domácí tým vstoupil do utkání v rychlém tempu, Pinkase hned v první minutě ohrozil dvakrát Lonsmín a následně Kadlec. Hosty to ale nezaskočilo, od poloviny kluziště nahrál Filip Procházka na Kašpara a ten se ocitl poprvé před Špilerem. Poté rozehrál Kubeš zpoza branky na najíždějícího Mikesku a ten těsně přestřelil. Od modré to také zkusili Pavel Procházka a Luboš Pindiak, ale domácí obrana v čele se Špilerem prozatím odolávala. Tlak hostů pokračoval – Pavel Procházka poslal do rychlého breaku Kubeše, ten ovšem neměl příliš času na zakončení. V 10. minutě se domácí Jan Kašpar objevil sám před Pinkasem, ale poté se vrátili ke slovu opět hosté, z kruhu střílel nebezpečně Míka a svými skvělými průniky motal řádně hlavu domácí obraně Václav Kašpar. Hosté si tedy vytvářeli vynikající příležitosti a byla jen otázka času, kdy otevřou skóre. Ve 13. minutě se tak povedlo Pindiakovi a Řehořovi, prvně jmenovaný výborně nahrál a Řehoř se nemýlil – 0:1! Strakoničtí odpověděli šancí Bartoše, který se dostal sám před gólmana Pinkase a své umění ukazoval také Šulčík, jinak ale ani jedna z obran už útočníky protihráče ke svým gólmanům nepustila.

Do druhého dějství naskočili lépe hosté, hned v 21. minutě to z mezikružím zkoušel Pindiak, gól ale padl “až“ v následující akci, kdy Mikeska skvěle přihrál Květoňovi a ten ve svém stylu naprosto ležérně proměnil – 0:2! Tím písecký nápor nekončil, Kořánek nahrál na Řehoře, v další příležitosti Květoň přihrál na Oranského a domácího gólmana prověřil také Mikeska, všichni si ale na Špilerovi vylámali zuby. Branka přišla o několik okamžiků později, nejprve z kruhu pálil Pošmourný, domácí brankář pouze vyrazil a následnou dorážkou Marouška Písek zvýšil skóre na 0:3! Strakoničtí se dostávali pouze do drobných příležitostí, z mezikruží dobře “pálil“ na Pinkase Lonsmín a výrazněji ještě vynikal Karel Procházka, jinak ovšem byly jejich útočné snahy spíše sporadické. V závěru třetiny ještě Špilera prověřil Pavel Procházka a také Míka se snažil překonat odcloněného gólmana domácích.

Strakoničtí měli gólové manko z předchozích dvou třetin a tak není divu, že se v poslední části utkání snažili mnohem více o ofenzivní hru. Střelou od modré otestoval Pinkase Binder, o totéž se pokoušel následně přes obránce Písku Samek a své útočné snahy projevili také Nikodém a Lonsmín. Z hostujícího mužstva objel dva obránce Kubeš, na Špilera byl ale krátký. Zmatku před brankou strakonických hráčů využil následně, ve 48. minutě po nahrávce Hauera, Pošmourný – 0:4. Domácí mužstvo o sobě ještě dalo vědět Řehořem, který ani nadvakrát v souboji s Pinkasem neuspěl. Poté již byl zbytek utkání v plné režii hráčů z Písku, kteří v naprostém klidu uhájili čtyřbrankový náskok až do konce utkání.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy