Kolínští Kozlové poraženi Pískem i podruhé

Středeční kompletní kolo druhé ligy mělo na programu souboj hokejistů Písku a Kolína, před nímž byl favoritem domácí tým trenérů Šperla a Slabého. Hostující Kozlové se ale k utkání postavili nebojácně a překvapivě šli do vedení, které jim ale brzy sebral svoji brankou Pavel Procházka. První třetinu nakonec vyhráli přece jen Písečtí, zasloužil se o to z Plzně hostující junior Petr Kica. Kolínští ještě stačili v půli zápasu vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše - pak už stříleli jen domácí, jmenovitě Mikeska a Řehoř, kteří dovršili výsledek na 4:2 pro Písek. Zápas sice hokejové labužníky nepotěšil, tři body se však budou počítat.
2.liga ČR sk. STŘED, 19. kolo, st 23.11.2005
Písek
Kolín
4:2
2:1, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 14. Pavel Procházka (Kubeš), 16. Kica (Pošmourný, Hauer), 38. Mikeska (Gajovský, Oranský), 50. Řehoř (Kořánek) - 10. Čtvrtečka, 29. Miška (Malina).

Rozhodčí: Němec.
Vyloučení: 3:7.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 650.

Písek: Pinkas – Oranský, Pavel Procházka, Filip Procházka, Hauer, Michal Procházka, Veselý - Kořánek, Kašpar, Řehoř - Mikeska, Gajovský, Kubeš - Kica, Pošmourný, Maroušek - Míka.
Kolín: Král – Vobořil, R. Domkář, Matalík, Meloun, Franc, Florian – L. Skokan, L. Domkář, Jelínek – Luštinec, Tecl, Čtvrtečka – Šebesta, Miška, S. Skokan - Malina.
Utkání zahájil domácí Veselý, který poslal svou střelou gólmana hostů do rozkleku. Následoval Kubeš, který si slibně najel proti brance kolínských hokejistů, rozhodčí byl ale proti a zastavil ho pro postavení v brankovišti. V páté minutě jej napodobil Kica, bohužel pro domácí se i on se dostal příliš blízko gólmanovi a neměl dostatek času na zakončení.

Kolínští o sobě dali vědět o necelou minutu později, poprvé vážněji Pinkase ohrozil Domkář a když se tým chystal do další akce, byl přerušen rozhodčím, který poprvé tým hostů poslal do oslabení. Domácí své početní výhody využili k několika zajímavým příležitostem, od modré dvakrát slibně pálil Pavel Procházka a před naprosto odkrytou brankou se objevil s pukem Gajovský, nedokázal ovšem v rychlé situaci správně zpracovat kotouč a jeho střela šla mimo hostující svatyni.

„Nedáš – dostaneš“, tak na tohle rčení si museli vzpomenout písečtí hokejisté o něco málo později, v 10. minutě totiž obraně domácích ujel Čtvrtečka a bez výraznějších potíží skóroval na 0:1!

Řehoř se chystal velmi rychle odpovědět , položil si brankáře, to však bylo málo. Jak překonat Krále ukázal ve 14. minutě Pavel Procházka, v přesilové hře dostal přihrávku od Kubeše a z modré naprosto nekompromisně poslal puk pod víko – 1:1. Jakoby to pro něj bylo málo, neustále obtěžoval defenzívu hostů i poté. Hned o dvě minuty později se napřáhlo trio Hauer, Pošmourný a Kica k útoku a posledně jmenovaný se nemýlil a zvrátil skóre ve prospěch týmu Písku – 2:1.

Hostům se to určitě nelíbilo a nejspíš právě proto následoval protiútok, dobře střílel Domkář a před Pinkasem zahrozil také Luštinec, stav do konce první třetiny už ale nezměnili.

Vstup do druhé třetiny se Písku nepovedl a nešťastný úvod ovlivnil celou prostřední část hry. Písek znervózněl a chyboval. Nepřesní hosté se snažili útočit a možná se sami divili, že se jim dařilo pronikat až před Pinkase. Ten se musel kolikrát pořádně ohánět – kolínský Kozel byl najednou všude.

Brankář Pinkas se pokoušel o hru také, sám například vyhodil puk přes všechny čáry, ale domácí moc neprobudil ani vyrovnávací gól Mišky, který tečoval Malinovo nahození od modré. Běžela 30. minuta a začínalo se prakticky od začátku.

Puk ale domácím stále utíkal, kombinace vázla. Druhá třetina byla zakletá. Vedení hostů mohl dokonce ještě zvýšit Šebesta. S přibývajícím časem se však přeci jenom začala otvírat i vrátka hostující obrany. Písek si nevytvářel žádný trvalý tlak, spíše zčistajasna zahrozil. Třeba tak jako Kašpar s Gajovským, po jejichž kombinaci před Králem hořelo.

Písečtí trenéři často míchali se sestavou, na ledě se potkávali hráči, kteří toho spolu moc zatím neodehráli. Květoně ve druhém útoku nahradil Gajovský a ten, spolu se střelcem Mikeskou, protrhl lavinu neúspěchů ve druhé třetině. Gajovský nahrával a Mikeska se nemýlil. 3:2.

Kolín hrál v Písku hokej, který se asi tak před sezónou čekal od druholigových týmů – hokej plný důrazu, nepřesností a sporných polo-čistých zákroků. Ale Písek měl jednobrankové vedení a věděl, že pokud bude hrát svou hru, tak o něj přijít nemůže. Hra ze druhé třetiny však byla velkou výstrahou.

Možná i proto začali domácí poslední část hry mnohem lépe. Hned od začátku si získali územní převahu a vytvořili si i šance. V naději byl Kašpar, poté stříleli ostrými krátce po sobě Gajovský a Kubeš, podruhé se netrefil ani Kica.

Za hosty stojí za zmínku snad jen střela Romana Domkáře od modré, Pinkas byl však ve střehu. To, že velmi pozorně sleduje hru potvrdil i vzápětí, kdy nahrávkou přes půl kluziště namazal do brejku Kubešovi. Kubeš dnes ale nabito neměl.

To Řehoř ano a jak se později ukázalo, jeho trefa zápas i podtrhla. Po pěkné nahrávce Kořánka, která se elegantně vyhnula dvěma čepelím hostujících zadáků, si Řehoř dlouho vybíral, kam puk pošle a když si byl volbou jistý, vypálil. 4:2.

Zápas se poté odehrával v poklidném tempu, hosté objektivně věděli, že body mít po dnešku nebudou a domácí se zase snažili několika akcemi napravit dojem z velmi nepovedené druhé třetiny. Pokusy Kašpara, Kořánka, Kubeše, ani únik Gajovského s Kicou gólem neskončily, stejně jako na druhé straně střela bývalého Písečáka Tomáše Jelínka.

Písek po kostrbatém výkonu bere tři body. Mužstvo, které je od začátku sezóny pronásledováno většími či menšími zraněními (spousta hráčů, ač zraněna hraje – viz. David Míka, Milan Kořánek a další), tak stále pevně drží krok s čelem tabulky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy