Druhý zápas v řadě bez vstřelené branky

Písečtí hokejisté nezačali v zápase s Chomutovem špatně, ovšem od druhé třetiny se jim přestalo dařit a již druhý zápas v řadě nedokázali vstřelit branku. Nakonec po špatném výkonu podlehli 0:5. Záporem utkání byla rovněž velmi nízká návštěva. Písek přišlo podpořit jen 650 fanoušků.
1.liga, 27. kolo, st 18.12.2002
Písek
Chomutov
0:5
0:1,0:2,0:2
branky:11. Šíp, 30. Kreuzer, 39. Szakal, 43. Jíra, 44. Boušek rozhodčí: Vampola - Flégl, Packa. Vyloučení: 8:6, navíc Filipi (Písek) na 10 minut. Využití: 0:3. Oslabení: 0:1. Diváci: 650.
Před poloprázdným hledištěm se Píseckým nepovedly hlavně poslední dvě třetiny, dostali v nich celkem čtyři góly. Chomutov hlavně uměl využít chyb píseckých obránců a dostat kotouč za brankářova záda, což je pro domácí oříšek už druhý zápas. Ani nasazení všech dostupných hráčů a výměna brankářů Píseckým nepomohly, prohráli po jednom z nejhorších výkonů sezóny vysoko 0:5.

Písečtí hokejisté se pustili od začátku do svého soka s vervou, v první pětiminutovce měli herně navrch, vypracovali si několik příležitostí, ale to bylo z jejich strany nadlouho všechno. Chomutovský brankář Jarina chytal ve velké pohodě a přivedl stejně jako jihlavský Suchan písecké střelce k zoufalství. Písecký gólman Špiler odolával, s první střelou hostů, které přišla až v sedmé minutě, si ještě věděl rady, vytáhl se také při nebezpečné Charouskově dělovce, po Šípově průniku v oslabení již však poprvé kapituloval. Poté co se Chomutovští náhle ujali vedení, začali hrát na jistotu a čekali na písecké chyby, které ovšem nezřídka přicházeli. Hrozili převážně z bleskových protiútoků, žádný z nich se však už úspěšně nezakončili. Domácí bojovali dál, obrana soupeře je ale spolehlivě zbavovala puků, a také proto první třetina skončila výsledkem 0:1.

Do druhé třetiny nastartovaly písecké hráče dvě slepené přesilovky, na výtečném Jarinovi si ale všichni vylámali zuby. A když ani nahození Chotěborského v bráně neskončilo, přešlo se s útokem na druhou stranu hřiště. A opět se červenalo za Špilerovými zády, již při hře v plném počtu prostřelil po buly vše v cestě Kreuzer - 0.2. Píseckým se nedařilo překvapit Jarinu a když už, střely končily mimo tři tyče branky. Hosté ale dokázali své šance úspěšně zakončovat, přesvědčila o tom písecké publikum další akce – při přesilovce posunul Koláček puk na modrou, Liška ho poslal zkušeně nehlídanému Szakalovi před Špilera a bylo hostům opět radostněji. Následně se v další obrovské šanci objevil aktivní Jíra, domácího brankáře při jeho posledním zákroku utkání nepřekonal.

Utkání bylo prakticky rozhodnuto, a tak si zachytal i Špilerův náhradník Pinkas, ten však brzy pustil další dva góly a nebylo co řešit. Ve 3.minutě třetiny zakončil rychlý protiútok Jíra a zvýšil na 0:4. Za další minutu vyškolil domácího obránce Boušek, poté si vychutnal i Pinkase a završil účet zápasu na 0:5. Poté se již utkání dohrálo jen z povinnosti, Chomutovským stačilo hru už jen kontrolovat a domácí nepouštět do výhodných palebných pozic. Jen Nouzova šance z 17. minuty volala po gólu, mladý hokejista ale bezchybnému Jarinovi čisté konto nevzal. Poslední zápas roku tak skončil pro domácí tvrdě, ale výstižně 0:5.

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (trenér Chomutova): Já hodnotím tohle utkání dobře, kluci opravdu všichni od první třetiny hráli dobře, byli dobrý na puku, dobře bruslili, nedostávali se pod tlak jak jsme čekali od Píseckých a po prvním gólu se uklidnili a celý zápas odehráli doopravdy dobře. Do zápasu jsme šli s tím, abychom se nedostávali pod tlak, protože vždycky nás Písecký zatlačili v první třetině, dostávali se do šancí, od toho se jsme se chtěli odprostit.

Karel Slabý (trenér Písku): Mně se to zas hodnotí špatně, protože prohrát doma 5:0 je ostuda pro všechny, nám se momentálně nedaří, nejsme spokojený se spoustou hráčů, doufejme, že ještě odehrajeme nějak slušně to utkání v Jihlavě, potrénujeme o přestávce a zase se vrátíme na nějakou úroveň jako kdysi….Dneska jsme neměli nárok s takovou hrou, co předvádíme. Z toho mála šancí, které máme, nic neproměníme a pak jdeme dolu se všemi činnostmi.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy