Písek převálcoval vedoucí Kladno!

Parádní podívanou dnes připravili svým fanouškům hokejisté Písku. Po výhře 3:0 na ledě třetí Jihlavy se nyní doma utkali s lídrem tabulky z Kladna. Výborný výkon předvedli hlavně Šimek s Nedorostem, hlavní hvězdou zápasu byl ale brankář Pinkas, kterého dělilo od druhé nuly v řadě jen deset minut. Písečtí předvedli výborný výkon, svého soupeře jasně přehráli a připravili mu teprve třetí porážce v sezóně. Po dvou třetinách to bylo 5:0 a kdyby byl výsledek dvojnásobný, nikdo, kdo utkání sledoval, by se nemohl divit. Písek dnes hrál bez zraněného Milana Mazance.
1.liga, 29. kolo, so 4.1.2003
Písek
Kladno
5:1
2:0, 3:0. 0:1
Branky: 2. Míka (Nedorost, Pindiak), 16. Němeček (Nedorost), 29. Jelen (Šimek), 29. Hřebejk (Filipi), 34. Šimek (Hřebejk, Nouza) - 51. Fink (Kasík). Rozhodčí: Dvořák - Jonáš, Musílek. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. Diváci: 1550.
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Jareš, Neckář - Nouza, Šimek, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Mácha - Kubeš, Jelen
Kladno: Orct - Skuhrovec, Mojžíš, Evan, Kasík, Špelda, Chatrnúch, Vaněček, Hájek - Havel, Kalla, Klimt - Kysela, Pazourek, Fink - Hořava, Gardoň, Kameš - Frolík, Zajíc, Bílek
Písek se vedoucího týmu tabulky vůbec nezalekl a naopak mu uštědřil pořádnou lekci. A to nejen z produktivity. Hvězdy hostů se vůbec neprosadily a odjely z Písku s ostudou. Písečtí vtrhli po zimní přestávce na svého soka opravdu s neobvyklým elánem, a tak po Jihlavě Písek přehrál i Kladno.

Již ve druhé minutě statická kladenská obrana nevěděla kde ji hlava stojí a dovolila Míkovi pohrát si s bezmocným Orctem. První budíček Kladno neprobudil. Jeho hráči se dále nechávali přehrávat nadšeně bojujícími domácími hokejisty, kteří zcela ovládli průběh zápasu. Na rozdíl od měsíc starého utkání stejných soupeřů, kdy vývoj zápasu diktovali hosté.

Písek předváděl divákům opravdu kvalitní hokej, s kterým jako by si hosté nevěděli rady – písecký gólman Pinkas si zachytal jen v poslední třetině. V 9.minutě předvedl Nedorost krásnou samostatnou akci, slalom mezi obránci zakončil jen do Orctových chráničů.

V první třetině Kladno srážela vlastní nedisciplovanost, předvedlo několik zbytečných faulů, které mnohdy pramenily ze hry pod tlakem. V 16.minutě zazvonilo podruhé. Domácí obránce Němeček dotlačil puk za závaru před brankou podruhé. Nutno dodat, že vedení 2:0 bylo po první třetině zcela zasloužené.

Krátce po úvodním buly ve druhé třetině všem ujel kladenský Klimt, Pinkas ale mezeru mezi betony nenechal. Hosté poté hru vyrovnali, ale přes skvěle pracující domácí obranu, v čele s dnes výborným Němečkem, se neprosadili. To Jihočeši byli v útoku nebezpečnější a díky skvělým kombinacím si vytvářeli šance.

Nádherná akce předcházela třetímu gólu – Šimek si položil Orcta a nahrál puk u druhé tyče stojícímu Jelenovi a ten ani nemusel mířit. Hned po minutě se situace opakovala. Nahrával Filipi, střílel Hřebejk. Kladno odpovědělo snad jen tečovaným nahozením z hole Chatrnúcha, které skončilo na tyčce.

Zvlášť aktivní byl písecký útočník Šimek, který si v prvním útoku výborně rozuměl s mladými křídly Hřebejkem a Nouzou. A byl to právě Šimek, který znemožnil Vagnerplast popáté. Hřebejk nahrává, Šimek střílí a diváci výstižně skandují „..deset, deset…“

Nejvyrovnanější byla třetí třetina, kdy domácí hlídali vedení a ani hosté se zrovna do útoku nehrnuli. Navíc se od Kladenských povětšinou odklánělo štěstí tak jako v 42.minutě od Kasíka, který z vyložené pozice pálil jen do Pinkase. Ten stále úspěšně čelil vzrůstající snaze soupeře o čestný gól.

Sen o druhé nule za sebou se ale Pinkasovi rozplynul v 50.minutě. V přesilovce usměrnil do sítě odražený puk Fink. Poslední vzrušení v z povinnosti dohrávané třetině nastalo při samostatném nájezdu Kysely, ten opět mířil mezi Pinkasovy betony, ale ani na dvakrát neuspěl.

Domácí sklidili od nadprůměrně zaplněných tribun zasloužený potlesk.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Müller (Kladno): Písek nás dnes nepustil k naší hře, byl všude o krok napřed. Ve druhé třetině jsme si šanci prakticky nevypracovali, po ní mohl být brankový rozdíl ještě vyšší, nutno říci, že nás několikrát podržel brankář Orct. Musím uznat, že to bylo dnes zasloužené vítězství domácích, kterým se dnes dařilo od začátku herně i v koncovce.

Karel Slabý (Písek): Tak dnes je to pro mě příjemné zhodnotit dnešní utkání oproti jiným, protože jsme skutečně zahráli dvě třetiny excelentně. Mužstvo k němu přistoupilo opravdu zodpovědně, výborně zhodnotilo přípravu v prvních dvou třetinách, ta třetí už se bohužel jenom dohrála z povinnosti. Měli jsme ještě obavy, protože soupeř je kvalitní, aby se zápas nezdramatizoval. Taky jsme je nepustili k tomu, aby nám dali jeden dva slepené góly, potom by se soupeř zvedl, a to jsme nechtěli. Jeden gól v oslabení, to byla trošičku taková malinká kaňka na výkonu. Pochválil bych dnes celý tým za předvedený výkon.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy