Písek vyhrál třetí utkání v řadě

Písečtí vyšli vítězně i z druhého zápasu v tomto roce, na brněnském ledě nastříleli znovu pět gólů, zatímco inkasovali jen dvakrát. Branky hostů zaznamenali Nouza, Všetečka, Vondrka, Nedorost a Jelen. Posunuli se tak na devátou příčku, přičemž na osmou, znamenající účast v play-off, jim chybí pouhý bod.
1.liga, 30. kolo, st 8.1.2003
Hvězda Brno
Písek
2:5
0:2,1:2,1:1
Branky: 36. Bělohlávek (Lipina, Šefčík), 55. Šefčík (Bělohlávek, Vavruša) - 7. Nouza (Vondrka), 12. Všetečka (Jelen), 29. Vondrka z tr. střílení, 39. Nedorost (Míka, Pindiak), 59. Jelen. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1 Diváci: 300.
Hvězda Brno: Hrazdíra (29. Žurek) - Petlák, Tejkl, Šefčík, Vavruša, Kučírek, Petružálek - Lipina, Čech, Mífek - Polášek, Syřínek, Bělohlávek - Fiala (31. Zounek), Bakrlík, Hoza. Trenér: Aleš Flašar.
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš - Nouza, Vondrka, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Mácha - Kubeš, Šimek, Jelen. Trenér: Milan Rambous.
Domácí hráči vstoupili do utkání aktivně a i s pomocí přesilové hry se dostávali do zajímavých střeleckých pozic, jenže Michal Pinkas byl v písecké kleci pozorný. Zato na druhé straně se ujala hned první vážnější akce, když Vondrka v 7. minutě přistrčil před prázdnou bránu Tomáši Nouzovi, který neměl problém dopravit puk do sítě. Hned o minutu později pálil osamocený Míka jen do břevna Hrazdírovy svatyně, následně ale Jihočeši Hvězdu znovu proškolili v efektivitě. Zatímco Bělohlávek v přesilové hře místo prakticky prázdného terče trefil jen ležícího Pinkase a Šefčíkův tečovaný projektil se otřel o tyč, Hrazdíru snadno ve 12. minutě překonal nenápadným pokusem bek David Všetečka. Druhý inkasovaný gól už byl pro brněnské hokejisty příliš silným úderem a to byli ještě rádi, že Hrazdíra zasáhl proti Filipimu i Hřebejkovi.

Po změně stran už Písek hru v pohodě kontroloval, zvlášť, když ve 29. Michal Vondrka mazácky obehrál Hrazdíru při trestném střílení a prohloubil tak rozdíl mezi oběma mužstvy už na tři branky. Hrazdíra vyjel z branky a vracel se do ní tak pomalu, že Vondrkovi stačila ke gólu lehoučká klička do bekhendu... Zároveň Vondrka také poslal brněnskou jedničku na lavici náhradníků a místo v domácím brankovišti zaujal Petr Žurek. Hvězda i nadále pokračovala ve střeleckém trápení, když Hoza nedorazil kotouč ani z bezprostřední blízkosti, a ke kýženému úspěchu jí pomohla až dvojnásobná početní výhoda ve 36. minutě. Tu hned po dvaceti vteřinách zužitkoval Petr Bělohlávek, když do prázdné klece doklepl pas Lipiny, ale naděje na zvrat domácím vydržela jen necelé tři minuty. Na Žurka totiž rovněž v přesilovce vyzrál tečí Míkovy rány David Nedorost a umožnil tak svým spoluhráčům klidný odchod do šaten.

Třetí část hry už Jihočeši dohrávali na půl plynu, přesto se o svůj náskok strachovat nemuseli. Hned po dvou minutách totiž Zounek zblízka neusměrnil Hozovo vybídnutí a do dalších příležitostí se slabě hrající brněnští borci prokousat nedokázali. Závěrečné drama mohl přivolat až Karel Šefčík, když v přesilovce šest minut před koncem propálil od modré Pinkasovy betony, jenomže Hvězda už na závěrečný nápor neměla sílu a k tlaku jí nepomohla ani další početní převaha, podpořená ještě hrou bez brankáře. Naopak přesně minutu před koncem se ještě mohl radovat hostující kapitán Jiří Jelen, když při oslabení z levého kruhu namířil přesně do Žurkova horního růžku a Písek tak v konečném zúčtování předčil Hvězdu přesvědčivě o tři branky.

Ohlasy trenérů

Milan Rambous (Písek): „Myslím, že jsme tu dnes neodehráli moc dobrý zápas a spokojení můžeme být jen s vítězstvím, z té hry, kterou jsme předvedli, nadšení nejsme. Vyhráli jsme teď dva zápasy s Jihlavou a Kladnem, naši hoši asi trošku narostli a na začátku zápasu měli domácí asi tři nebo čtyři dobré šance, které nedali. My jsme se pak dostali poměrně lacině do vedení a to vtisklo zápasu směr. Naši hráči dnes bohužel nedokázali plnit to, co jsme si řekli, nebruslili, byl to spíš soubor individualistů a na to, že jsme dali pět gólů, jsme moc šancí neměli. Spokojeni tedy jsme se třemi body, s hrou ale určitě ne a do příště si to budeme muset vyříkat.“

Aleš Flašar (Hvězda Brno): „Začnu tím, že jsem velice zklamán přístupem řekněme dvou třetin hráčů. Ta jedna třetina hráčů, kteří odvedli dobrou práci, což je žel v hokeji málo, vědí o koho se jedná, jmenoval jsem je v kabině a poděkoval jsem jim alespoň za bojovnost. Ostatní jsou pro mě velikým zklamáním. Písek mě po těch dvou zázračných výsledcích s Kladnem a Jihlavou vůbec ničím nepřekvapil, hráli v podstatě to, co jsem čekal. Myslím si, že kdyby naši hráči předvedli alespoň padesátiprocentní výkon, tak bychom dnes bez problémů vyhráli. Bohužel bez gólů se vyhrávat nedá a po lacině inkasovaných brankách a zázračně provedeném trestném střílení, kdy jsem žasnul, co všechno se dá vymyslet, je pro mě tato prohra dost smutná, protože jsme, řeknu to takto, neprohráli na ledě.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy