Výkon jako na houpačce. Mladší dorost nakonec těsně padl

Po delší pauze se představil mladší dorost doma. Bylo vidět, že polovinu první třetiny Písek svému soupeři vůbec nestačil a nechal si vstřelit dva laciné góly, které pravděpodobně rozhodly o osudu zápasu. Mladší dorostenci Písku dokázali dvakrát vyrovnat, avšak nikdy se nedostali svěřenci Karla Herra do vedení. Hlavní postavou klání byl hostující Jan Stolín, který se podílel pěti body na vítězství. Pro hráče IHC to znamená již pátou porážku v nadstavbové skupině L.
Mladší dorost, 11. kolo, so 27.1.2018
Písek
Třebová
5:7
2:3, 1:1, 2:3
Branky a nahrávky: 11. Matašovký (Polák, Suchan), 19. Smola (Žák), 30. Žák (Kurfurst, Smola), 52. Matašovský (Kurfurst, Polák) - 9. Ruda (Stolín), 10. Švub (Bečka, Stolín), 20. Stolín (Bečka), 28. Stolín, 43. Hošpes (Stolín, Ruda), 54. Koutecký (Ruda), 60. Koutecký (Ruda). Rozhodčí: Urban - Maxa, Lang. Vyloučení: 4:8, navíc OT hráč Písku, OT, VT+OK hráči hostů. Diváci: 40. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5, 5:5, 5:7.
Písek: Špiler (Hořejší) - Kacbunda, Kocour, Polák, Kurfurst, Keřka - Skalický, Wimmer, Smola 'C', Suchan, Lechnýř, Matašovský, Smetana, Žák
Třebová: Kaplan - Koutecký, Hrčka, Havránek, Novotný - Stolín, Hošpes 'C', Bečka, Švub, Matýs, Ruda, Novotný

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se hned od úvodu drželi na puku. Domácí tým nestačil a rychlostně na svého soupeře ztrácel. Dlouhou dobu se hrálo bez přerušení a brankář Písku vytáhl několik skvělých zákroků. Nátlak Třebové se neustále zvyšoval a to vyústilo v první branku zápasu.  Jan Stolín nabil Stanislavu Rudovi, který vsítil branku. Vzápětí mohla Třebová znovu slavit. Jan Bečka přijel do útočného pásma, zpomalil a čekal na přijíždějícího spoluhráče. Mezitím obránci IHC pouze pasivně přihlíželi a vůbec se nepokoušeli hráče s pukem napadat. Když Vojtěch Švub přijel do pásma, tak inkasoval přesnou přihrávku a vstřelil gól. O půl minuty se znovu radovalo, ovšem na druhé straně. Lukáš Polák se pohyboval v okolí branky, nahrál Markovi Matašovskému, který měl lehkou práci. V druhé polovině první třetiny se hrál spíše taktický hokej a bylo vidět, že žádný z týmu nechce udělat chybu. Mladší dorost Písku se však hnal za vyrovnáním, ale všechny střelecké pokusy skončily u brankáře Kaplana. Dvě minuty před první sirénou dokázal Písek vyrovnat. Petr Smola propálil přesnou střelou od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Už to vypadalo, že první perioda skončí za vyrovnaného stavu, ale čtyřicet vteřin před koncem zvýšil na 3:2 hostující útočník Jan Stolín.

Začátek druhého dějství patřil trestům. Nejprve usedl na trestnou lavici hráč hostů a posléze i hráč domácích. Skóre se měnilo přesně po osmi minutách druhé třetiny. Již podruhé se prosadil Jan Stolín - Roman Špiler udělal hrubku za svojí bránou a dříve, než se stihl vrátit do brány, tak už byl kotouč v síti. Třebová byla po vstřeleném gólu na koni, avšak Písek ještě neskládal zbraně. Parádně se z pravého kruhu prokličkoval až před brankáře Jaroslav Suchan, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Radim Novotný poté, co opustil trestnou lavici dostal přesný pass od svého spoluhráče a hnal se sám na brankáře Špilera. Dojíždějící obránce dokázal Novotného rozhodit a následovaná střela nakonec skončila na plexisklu. Ke konci třetiny se hrála vyrovnaná partie.

V úvodu si připsal okamžitě brankář Písku tři skvělé zákroky, avšak na střelu golfem od Hošpese Jakuba nestačil. Písek ovšem dokázal znovu ztrátu ztenčit. Parádní kombinaci předvedlo trio Smola – Kurfurst – Žák, kdy poslední jmenovaný propálil brankáře Kaplana. Obrovskou šanci na vyrovnání měli domácí, avšak únik 2 na 1 se nepodařilo zužitkovat. Písek dostal výhodu pětiminutové přesilovky a to se domácím už využit podařilo ! Na 5:5 srovnal Marek Matašovský. Písek nebyl jediný, kdo v početní výhodě pálil. Při vlastním oslabení propálil pumelicí od modré Jiří Koutecký, jehož dělovka zaplula do horního růžku. Písek to ke konci zkoušel ještě v šesti, ale přes celé kluziště přidal sedmý gól svého týmu Jiří Koutecký, který pohřbil všechny písecké naděje.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy