Znovu a lépe! Desítka nestačila, juniorka zničila Český Krumlov

Jak to vypadá, když jsou písečtí junioři v ráži, o tom se hokejisté Českého Krumlova už jednou na vlastní kůži přesvědčili. Stalo se tak hned v samém úvodu soutěže, kdy od svého modrožlutého rivala obdrželi na uvítanou rovnou sedm kousků. Obdobně rozdavační byli svěřenci trenéra Volfa i ve druhém vzájemném střetnutí, k němuž došlo v neděli 30. září na ledové ploše píseckého zimního stadionu, kde následně stvrdili, že doma je zkrátka a dobře doma a jde to tam vždy o poznání lépe. Namouvěru - ve vlastním se Písečtí nijak nerozpakovali a bylo to znát: již po prvních deseti minutách se mohli těšit z více než příjemného čtyřbrankového vedení a bohužel pro hosty, nic nenasvědčovalo tomu, že by se tento rozjetý vlak měl v dohledné době zastavit. Krátce se sice zadrhl v prostředním dějství, během něhož zaznamenal pouze jeden jediný přesný zásah, své "zpoždění" však v závěrečných dvaceti minutách spolehlivě dohnal. Písecký expres nasázel Slavoji dalších šest gólů a poprvé v sezoně tak docílil dvouciferného výsledku - 11:0. Hattrickem se blýskl Václav Brož, po třech bodech si připsali Milan Petřík, David Pelant a Matěj Novotný, čisté konto si pak po zásluze vyčapal Petr Buchta. Uznání si ovšem zaslouží i pouze dvanáctičlenná českokrumlovská výprava, jež ani přes nepříznivý vývoj klání neztratila ze svých holí bojovnost a dohrála zápas bez jakýchkoliv bojkotů a výpustek.
Liga juniorů, 6. kolo, ne 30.9.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Český Krumlov
11:0
4:0, 1:0, 6:0
Písek: Buchta - Houdek, Pelant, Kukla "A", Kajtman, Tampier, Kurfürst - Žák, Fríd, Šuhaj "C", Matašovský, Novotný, Smetana, Přibyl "A", Stauber, Brož, Petřík
Český Krumlov: Lietavec - Lochmann, Šulista, Klíma, Král, Talíř Michal, Talíř Marek, Lamač, Kašák, Stoiber, Lakomý, Fučík "C"

Bylo jich jako na mariáš, přesto se hráči Českého Krumlova svého papírově favorizovaného vyzyvatele až do konce klání nezalekli. A mohli by: důvody jim totiž Písečtí začali servírovat již v úvodních minutách. Ráz a svižné tempo udalo zápasu už jejich první střídání, kdy v pásmu začala čarovat trojice Stauber-Šuhaj-Matěj Novotný. Ta své týmové kolegy inspirovala k tvoření oku lichotivých souher a rozdávání líbivých přihrávek, které však ke gólu prozatím nevedly. Možná i z toho důvodu se poslední jmenovaný posléze rozhodl přidat navrch patřičnou dávku důrazu, s níž pak také po vyhraném osobním souboji v pravém rohu kluziště úspěšně protlačil puk za Lietavcova záda a otevřel skóre utkání. Na 2:0 zakrátko zvýšil Vojtěch Šuhaj, jenž po Houdkově ráně od modré, kterou pak na jeho pozici v blízkosti levé tyče ještě pohotově posunul z předbrankového prostoru autor předcházející trefy, zakončoval do odkryté klece. Krátký byl hostující gólman i na akci Milana Petříka, po níž se poprvé stáhly mraky i nad píseckým brankovištěm. První fázi Fučíkova výpadu Buchta úspěšně vyrazil před sebe, krumlovský útočník ovšem plácl do puku ještě jednou - a aniž by někdo pořádně věděl jak, domácímu gólmanovi se skoro jako kdyby zázrakem podařilo se za kotoučem ještě na poslední chvíli natáhnout, čímž hostům ukradl takřka jistý gól a postaral se o první kousek do pomyslné ankety zákrok večera. Střelecký účet první třetiny pak svou výstavní dělovkou od českokrumlovské střídačky uzavřel Luboš Kukla, jemuž se podařilo perfektně zacílit do levého rohu a to i s dojem umocňujícím rozezvučením konstrukce - 4:0.

Do začátku prostředního dějství si sice Volfova družina přenesla dobíhající část trestu hostujícího Talíře, veškerou pozornost na sebe však strhl svým únikem Matyáš Kašák. Jeho rýsující se brejk však v rozhodující okamžik překazil rychlonohý domácí bek, jenž ho dobruslil a při zakončení vyvedl z koncentrace, čímž jeho pokus automaticky získal nálepku předvídatelný, což je typ zkoušky, se kterým si Buchta dokáže v pohodě poradit. Paní Štěstěna pak Slavoji nepřisoudila proměnit ani jeho druhou a na dlouho poslední do nebe volající příležitost, kdy hrací předmět tečoval brusle píseckého Kukly, načež jen těsně minul mezeru u levé tyče. Od oné chvíle už se nicméně zdálo, že o přestávce proběhlo jednání a následné podepsání smlouvy o pronájmu obranné třetiny hostujícího výběru, kde se Písečtí s chutí nadobro uvelebili, což k jejich radosti zanedlouho vyústilo v další přesný zásah. Už se zdálo, že Lietavec veškeré Přibylem iniciované nebezpečí zdárně zažehnal, Václav Brož ovšem stručně a jasně demonstroval, že jeho tým ani za takto příznivého stavu nehodlá nic jen tak dohrávat - gólmanovi vypadlý puk po jeho nepříliš jistém zákroku lišácky a duchapřítomně vypíchl a poslal ho k levé tyči - 5:0.

Přestože ve skrytu duše bezesporu strašně moc chtěli, onu nájemní smlouvu hosté Píseckým ani v závěrečné periodě nevypověděli. Nedokázali to. Ba právě naopak, svými tresty jim paradoxně stávající podmínky ještě průběžně vylepšovali. Jakýmsi návěstím neúprosně se blížícího gólového nášupu byla akce Matěje Přibyla, který vypálil na Lietavcovu lapačku, z níž kotouč vypadl a málem se došoural za čáru. Pak už ale kanár opravdu zazpíval. Z klícky ho vypustil Jan Tampier, kterému se podařilo dobře vyhodnotit situaci: před gólmanem hostů bylo těsno, pročež se tam ani trochu nehrnul, jednoduše využil momentu překvapení, někde na pravém kruhu se napřáhl a jeho prudký příklep zaplul do sítě. Na 7:0 odskočil svou suverénní střelou z úhlu po levém křídle se přiřítivší Václav Brož, jenž přiměl krumlovského maskovaného mladíka se na úkor její razance jen bezmocně skácet k zemi. Písecká pětadvacítka záhy zaúřadovala ještě jednou a zkompletovala tak hattrick. K desítce svůj tým přiblížil svou trpělivou stahovačkou kolem ležícího Lietavce Milan Petřík, po němž se hoši od Otavy konečně dočkali: skóre se krásně zakulatilo po teči Ondřeje Smetany, po němž řekl poslední slovo a definitivně uzavřel na 11:0 Tomáš Stauber.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy