Z milevské mlhy vyvařil Písek povinnou výhru

V prvním přípravném utkání letošního ročníku Písek potvrdil papírovou a mnohdy ošemetnou roli favorita. S tradičním okresním rivalem, který válčí v krajské lize, si hráči od Otavy poradili pohodlnou výhrou 8:1.
Příprava A-týmu, 1., st 7.8.2019, Zimní stadion Milevsko
Milevsko
Písek
1:8
Milevsko: Buchta (41. Princ) – Hamerle, Fencl, Gřegořek, A. Hájek, Fořt, Tampier – Suchan, J. Müller, Kořánek, Radosta, Šimák, Mich. Jelínek, T. Bílek, Pouch, Pechlát.
Písek: Kříž (30. Štrobl) – Suda, Hanus, Turek, Hora, Kukla, Růžek, Šafář, Pelant – Polata, Koupal, Bednařík, Strnad, Volf, Novák, Kot, Paule, Rod, Stauber, Paukner

Písecká sestava doznala po letní pauze řady změn. Po odchodu některých opor si na modro-žlutý dres zvykají další nová jména. V brance se například ve druhé půlce zápasu a bez inkasované branky předvedl strakonický brankář a reprezentant úspěšného in-line hokejového týmu z Písku Josef Štrobl, v obraně naskočil mezi nováčky například Josef Růžek, který v minulé sezoně okusil evropskou univerzitní ligu za tým budějovických Black Dogs. Novicem v píseckém dresu je také Matěj Šafář, který hraje univerzitní ligu za stejný tým - v minulé sezoně se mihl v Táboře a hrál v mládeži budějovického Motoru.

V útoku se dvěma brankami a asistencí blýskl útočník Lukáš Bednařík, který prošel píseckými dorosty, hrál extraligu juniorů v Mladé Boleslavi a poslední sezony strávil ve Strakonicích. Tam hrál také další novic v písecké sestavě - útočník Jan Paukner, který prostředí u Otavy velmi dobře zná z mládežnických kategorií. Trenéři Herr a Šrámek testují také urostlého útočníka z Vimperku Ladislava Pauleho, který si před několika lety zahrál 2. ligu právě za Milevsko. Posledním nováčkem v píseckém dresu byl v prvním utkání běloruský mladík Dima Kot.

Písek držel otěže zápasu pevně v rukou od první minuty, kdy se z ničeho nic prosadil sváteční střelec - obránce Aleš Suda. V páté minutě dostal do Jana Polaty nabito před odkrytou klec Martin Koupal a zvýšil na 2:0, což byl také stav po první třetině. V té druhé sice rychle snížil na 1:2 expísecký Jakub Suchan, ale necelých sedm minut už Písek znovu vedl o dvě branky po premiérové trefě Lukáše Bednaříka po dalším skvělém pasu od Jana Polaty. Na začátku 35. minuty přidal šťastnější trefu s odrazem od brusle protihráče Martin Koupal a bylo to 4:1 pro Písek.

Ještě větší klid na písecké hokejky poslal prudkou střelou obránce Vladimír Hanus, na kterého v početní výhodě navázal krásnou individuální akcí nováček Dima Kot. Do pauzy zvýšil vedení na 7:1 Lukáš Bednařík. Třetí třetina už příliš hokejové krásy nenabídla, i když několik šancí na obou stranách k vidění přece jenom bylo. Prosadil se ale jen Jakub Volf, když prostřelil brankáře z mezikruží.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Bylo to přípravné utkání, kde jsme se ještě moc nezabývali systémem. Brali jsme to spíš jako zpestření tréninkového týdne. Potřebovali jsme v utkání vidět nové hráče. I když ještě moc nevěděli systém, tak náš týmový výkon byl slušný, podrželi nás gólmani, měli jsme spoustu neproměněných šancí. Ale víme, že to není utkání, které by nám přineslo sebereflexi, co se týče konkurence ve 2. lize. To budeme vidět po zápasech s druholigovými účastníky. Co se týče kádru, tak s nějakými hráči ještě jednáme. Budeme chtít tým ještě obohatit. Ale dá se říci, že dnes byli všichni hráči, kteří s námi teď trénují."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy