Junioři zdolali Kralupy a jdou do čela!

Juniorka doma v dramatickém duelu urvala tři body proti druhým Kralupům nad Vltavou a posunula se do čela extraligové tabulky! Vítězství 5:2 zařídili svými brankami Milan Petřík, kapitán Matěj Přibyl a hattrick dal Jan Karbulka!
REDSTONE Extraliga juniorů, 8. kolo, st 13.11.2019
Písek
Kralupy nad Vltavou
5:2
1:1, 1:0, 3:1
Písek: Buchta (Karbulka Jakub) – Tampier, Houdek, Cibuzar, Šafář, Kurfürst, Kulveit, Remta – Přibyl, Krýner, Karbulka Jan, Petřík, Egert, Fríd, Brož, Andrle, Lamač, Novotný, Hrakholski
Kralupy nad Vltavou: Krinwald (Halamka) – Zedek, Hes, Drozda, Hájek, Klapka, Kučera – Štibran, Kuzďas, Binko, Marek, Hašlar, Němec, Runza, Bradáček, Kočí, Januška, Pejchal, Soukup

Zajímavá první třetina nabídla dvě branky. Do vedení šli zaslouženě Kralupští, když do úniku pláchl Adam Runza. V brejku trefil přesně nad Buchtovu lapačku. Hostující gólman Krinwald inkasoval až dvě vteřiny před první přestávkou, když ho z dorážky překonal Milan Petřík.

Po druhé třetině měli větší důvod k radosti písečtí hokejisté. Ti sice spálil mnoho šancí v přesilových hrách, ale udeřili paradoxně v době, kdy se zuby nehty bránili. Po útočném výpadu zvedal ruce nad hlavu Matěj Přibyl, když překonal gólmana hostí střelou po ledě. V závěru třetiny se z gólu předčasně radoval Hrakholski – sudí mu sebral nadšení po Frídově přihrávce rukou.

Pohledné utkání nakonec opanovali domácí, kteří ve třetí třetině soupeři odskočili větším rozdílem a náskok už zvládli udržet. Ve 48. minutě dal důležitý gól z trestného střílení Jan Karbulka, ale hosté zvládli za moment snížit díky trefě Bradáčka. Jenže mladík Karbulka, který pravidelně naskakuje za druholigový A-tým, byl při chuti. Za minutu zvládl ranou z levého kruhu k protilehlé tyči opět skórovat a v závěru završil hattrick trefou do prázdné branky při power-play Kralup.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy