Starší dorost podlehnul na vlastním ledě Pardubicím

Dorostenci Písku prohráli ve svátečním utkání s pardubickým celkem 1:4. Jedinou branku domácích zaznamenal v úvodní třetině Filip Vlček. Další zápas na vlastním ledě odehrají starší dorostenci v pátek, kdy se střetnou v rámci jihočeského derby s Českými Budějovicemi.
Extraliga staršího dorostu, 14. kolo, st 17.11.2010
Písek
Pardubice
1:4
1:2, 0:1, 0:1
Branky a nahrávky: 12. Vlček (Pícha, Ciboch) - 1. Vachutka (Havel, Řezníček), 17. Řezníček (Vachutka, Havel), 33. Pištora (Chmelař, Poulíček), 54. Chmelař (Moučka). Rozhodčí: Šmíd - Černý, Suchánek. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Diváci: 90. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Písek: Havelec (Havelka) - Jirků, Bernad, Vlček, Ciboch, Reiniš, Turek, Záhora, Janásek, Vlk, Lejsek, Krcho, Pícha, J. Paukner, Vejda, Šmejkal, F. Paukner, Matiášek, Chalupský.
Pardubice: Bernard (Veselý) - Pištora, Schneider, Voženílek, Pilný, Mládek, Petira, Řezníček, Havel, Vachutka, Poulíček, Moučka, Chmelař, Mejtský, Bureš, Zelinger.

Na první branku utkání se nemuselo dlouho čekat. Červené světlo se za píseckou brankou rozsvítilo hned v úvodní minutě a Pardubičtí šli velice brzy do vedení. Skóre otevřel Daniel Vachutka, který využil příhry Havla a polovysokou střelou Havelce pokořil. Velice blízko srovnání byli domácí v sedmé minutě, kdy se do pěkně vypadající kombinace zapojila celá formace a po přihrávkách na jeden dotek se zjevil před Bernardem osamocený Vlček, jeho střelu ale zastavila levá tyč pardubické branky.

Ze začátku velmi zakřiknutí domácí přidali na tempu a snažení modrožlutých nakonec přineslo své ovoce. Na přihrávku vyčkával před hostující brankou Filip Vlček a když se mu dostal puk na hůl, uklidil kus gumy za záda brankáře Bernarda. První třetina přinesla ještě jeden brankový moment. Pardubickému celku vrátili vedení stejní hráči, kteří se podíleli na prvním gólu. Po střele Vachutky dorazil puk do písecké klece Jakub Řezníček.

Na začátku druhé části se musel Bernard hodně ohánět, aby udržet těsné vedení svého týmu. Nejprve střílel z vrcholu kruhu Šmejkal a pardubický brankář vytěsnil puk ramenem. Následně si v průběhu početní převahy vytvořili střeleckou pozici Pícha a Vlček, proti střelám z nápřahu však hostující brankář odolal.

Hosté však nezůstali v produkci šancí dlouho pozadu a také před Havelcem bylo nejednou velmi rušno. Písecký brankář úspěšně čelil opakovanému zakončení Moučky nebo nájezdům aktivního Vachutky. Na další puk už ale nestačil. Z vrcholu kruhu střílel kapitán Chmelař a doklepnout puk do branky se podařilo Tomáši Pištorovi.

Do třetího dějství vstoupili domácí náporem a nejblíže snížení byl Ciboch, který se samostatnou akcí probojoval až před Bernarda, zakončením vleže na pardubického brankáře nevyzrál. Více střel si vyprodukoval ve třetí části tým z jihu Čech, radost z gólu však prožili hosté. Po vyhraném vhazování kapitán napřáhl Adam Chmelař a jeho pokus se od pravé tyče odrazil do branky domácích.

Stav 1:4 setrval až do záverečné sirény a celek z Pardubic si tak ve středečním utkání došel za poměrně hladkým vítězstvím.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy