Starší dorost díky trefám ze třetí třetiny obral o body Mladou Boleslav

Po prohře v Liberci se starší dorostenci vrátili na svůj led, aby se o den později postavili stejně starému výběru Mladé Boleslavi. Druhý zápas týdne se vydařil. Písek se dvěma góly ze třetí třetiny propracoval k vítěství 3:1 a získal tři body do extraligové tabulky. Třetí branku píseckého týmu vstřelil Jakub Šuhaj - na snímku jako první.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 28. kolo, so 7.12.2013
Písek
Mladá Boleslav
3:1
1:0, 0:1, 2:0
Branky a nahrávky: 12. Rod (Marcilis, Červinský), 46. Duchoň (Koutenský), 51. Šuhaj (Červinský) – 37. Pätoprstý (Kotala, Mattis). Rozhodčí: Dvořák - Samuel, Mertl. Vyloučení: 4:5, navíc Kotala (MBL) - 10 minut a OT do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 41:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.
Písek: Fogl – Červinský, Duchoň, Klas, Koutenský, Marcilis, Radoš, Rod, Šuhaj, Točík, Turek, Bednařík, Pixa, Polanský Bárta, Sentenský, Jiří Šergl, Jan Šergl.
Mladá Boleslav: Růžička – Pätoprstý, Durdil, Mašek, Němec, Planý, Prokop, Průšek, Semrád, Skořepa, Švejda, Tůma, Vajsejtl, Vaníček, Žalud, Mattis, Macura, Adamík, Kotala.

Aktivnější vstup do utkání prožíval hostující celek z Mladé Boleslavi a velmi blízko byl ke vstřelení gólu byl Durdil, který z rohu zavezl kotouč před bránu, kde se dostal do přímého souboje s brankářem Písku. Blesková reakce jednoho z dojíždějících domácích beků však zamezila změně stavu a domácí si mohli oddechnout.

Nakonec to byli domácí hokejisté, kteří vsítili úvodní branku zápasu a dostali se do vedení, a to na začátku 12. minuty. Marcilisovu střelu z mezikruží Růžička vyrazil před sebe, kde stál Tomáš Rod a bekhendovým blafákem nedal ležícímu brankáři soupeře šanci – 1:0. Další průběh první části zápasu přinesl vyrovnaný hokej plný šancí na obou stranách, ani jedna ze střel ale nezapříčinila změnu stavu.

V prostřední části bylo k vidění více slibně vypadajících akcí, nakonec se ale ujala opět pouze jediná, a to až ve druhé polovině třetiny. Na začátku druhého dějství hráli domácí oslabení ve čtyřech, i přesto se po dlouhé přihrávce dral do průniku Pixa, v závěru své akce ale trefil pouze levý beton boleslavského brankáře. O chvíli později mohl nevyužitou šanci potrestat Vaníček, který vyjel s pukem zpoza brány a kotouč po jeho zakončení poskakoval po brankové čáře, Fogl jej ale nakonec našel pod svou výstrojí.

Šance se střídaly na obou stranách. V té další se zjevil v polovině utkání domácí Sentenský, jenže jeho střela z nápřahu jen minula pravou tyč. Nakonec se ještě před přestávkou dočkali boleslavští hráči vyrovnání, a to díky využité početní výhodě. Po střele od modré čáry využil zakrytého výhledu píseckého brankáře Denis Pätoprstý a z dorážky zamířil do odkryté části klece – 1:1.

Do třetí třetiny se vstupovalo za nerozhodného stavu, ani jeden z týmu se ale příliš nezatahoval do obrany. Zkraje třetí dvacetiminutovky měl na hokejce druhou branku svého týmu Šuhaj, který se před Růžičkou dostal do opakovaného zakončení, ani jeden z pokusů ale brankovou změnu nepřinesl. Aktivita Píseckých však vyústila přesilovou hrou, která nakonec také vyústila v rozdílovou branku. Jihočechům stačilo pouhých deset vteřin an její využití. Koutenský předložil puk Jiřímu Duchoňovi na modrou čáru a druhý jmenovaný namířil puk mezi betony boleslavského brankáře – 2:1.

V polovině třetí třetiny se píseckým hráčům podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když při ponechané výhodě přesně zacílil Jakub Šuhaj a zvýraznil náskok domácích. V dalším průběhu třetí části čekaly Boleslav ještě dvě přesilové hry. Nejblíže korekci skóre byl v předposlední minutě Mašek, na kterého doslova zívala prázdná branka, svou šanci ale promarnil a neprosadil se už ani nikdo z jeho spoluhráčů. Písek na vlastním ledě porazil Mladou Boleslav 3:1.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy