Starší dorost nebodoval ani v Havířově

Druhé kolo nadstavbové skupiny B proti sobě svedlo celky Havířova a Písku. Starší dorosteni z jihu Čech chtěli odčinit předchozí neúspěch z duleu s Porubou, ale svěřenci trenérů Heindla a Všetečky nestačili ani na havířovský AZ – prohráli 3:6.
Extraliga staršího dorostu, sk. střed, 2. kolo, so 14.12.2013
Havířov
Písek
6:3
2:1, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 9. Polak (Orság, Pacas), 18. Pořízek (Bednář, Fejko), 24. Heinzl (Bednář, Pořízek), 40. Orság (Wróbel), 50. Sap, 59. Pořízek (Moravčík, Trombík) – 12. Šuhaj (Točík), 39. Pixa (Marcilis), 53. Koutenský (Šuhaj, Pixa). Rozhodčí: Krenželok – Vengřín, Řezáč. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 34:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Havířov: Šimeček – Heinzl, Chroboček, Šteffko, Trombík, Ďurkáč – Orság, Polak, Fejko, Wróbel, Moravčík, Hendrych, Pacas, Pořízek, Bednář, Sap
Písek: Fogl – Sentenský, Horák, Turek, Červinský, Radoš, Koutenský – Bárta, Pokorný, Rod, Bednařík, Polanský, Klas, Duchoň, Šuhaj, Marcilis, Točík, Pixa
Úvod utkání se nesl v nevýrazném duchu a moc velkých šancí jsme neviděli. To až v rozmezí 9. – 12. minuty. Nejprve se v 9. minutě dostali do vedení domácí. Jakub Orsag nasměroval přihrávku přesně na hůl Erika Poláka, který si na brankovišti s hostujícím brankářem pohrál a puk dostal za brankovou čáru – 1:0.

Hosté ale dokázali rychle zareagovat. Ve 12. minutě adresoval Točík přesnou přihrávku na zadní tyčku volnému Jakubu Šuhajovi, který puk doklepnul za bezmocného Šimečka.

Havířov se, ale v 18. minutě, opět dostal do vedení. Lukáš Bednář v přečíslení poslal puk Radku Pořízkovi, který neomylně trefil spodní část branky – 2:1. Na konci třetiny stál ještě Točík před prázdnou brankou, ale Šimeček ho famózně vychytal lapačkou.

Ve 24. minutě měli hosté i smůlu. Střela Adama Heinzla někdo z hostů ještě tečoval do branky – 3:1.

Ve druhé třetině se Havířovu nepodařilo využít hned tři přesilovky jdoucí postupně za sebou, a tak to byl Písek, který snížil. V přesilové hře prokázal před brankou největší důraz Jan Pixa a vrátil hostům naději – 3:2. Tu, ale rychle utnul Jakub Orság, jenž dostal přihrávku od Wróbela a trefil se přesně nad beton Fogla – 4:2. Tato branka padla pouhé tři vteřiny před sirénou.

Ve 47. minutě hledal Koutenský na zadní tyčce nepokrytého Točíka, ale ten minul. V 50. minutě napřáhl na vrcholu kruhu Jaroslaw Sap a prostřelil Fogla – 5:2.

V 53. minutě sehráli Písečtí velmi dobře svou početní výhodu. Nejprve sice David Koutenský trefil tyčku, ale o chvíli později už svou střelu nasměroval pod víko Šimečkovy branky – 5:3. V 59. minutě dal konečnou podobu výsledku Radek Pořízek přesnou střelou mezi kruhy – 6:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy