Skvělý zápas a písecký obrat. Tři body zůstaly doma

Parádní obrat! Písek vydřel proti týmu HC Bobři Valašské Meziříčí, vedoucímu celku skupiny Východ, tři důležité body za skvělý obrat z 0:2 na 4:2! Písek začal dobře, ale paradoxně dva góly dostal. Ještě v první třetině zahájil stíhací jízdu Jan Polata, pak Písečtí ve druhé části přežili několik šancí Bobrů a ve třetí třetině je dorazili. Nejprve bleskurychle vyrovnal Petr Hučko, z úniku otočil stav Jan Sýbek a v oslabení zarazil poslední hřebíček do rakve Moravanů Petr Hučko, který tak podtrhl skvělou show první formace. Domácí bojovali jako jeden muž a berou zasloužené tři body!
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 18. kolo, so 17.11.2018
Písek
Valašské Meziříčí
4:2
1:2, 0:0, 3:0
Písek: Hauser – Parýzek "C", Hanus, Turek, Suda, Tintěra, Červinský, Bílek, Houdek – Polata "A", Hučko, Sýbek "A", Marcilis, Koupal, Matějka, Šuhaj J., Strnad, Rod, Gevorkian
Valašské Meziříčí: Slovák – Rudl, Baroš, Holiš, Weintritt, Báchor, Váňa, Žák – Hořanský, Brunec "C", Dubnický, Vaněk, Pořický, Seidler, Andris, Dvořák "A", Daněk "A"

Písečtí hokejisté vstoupili do utkání s favoritem bez bázně. Hosté se možná ještě vzpamatovávali z dlouhé cesty na jih Čech a už se na ně valil jeden útok za druhým. Zejména první útočná formace Písku dělala hostů problémy. Za Bobry měli zase slibné příležitosti Váňa nebo Daněk. Valašské Meziříčí uklidnil v jedenácté minutě Adam Hořanský, když nedal Hauserovi šanci střelou na levou tyč. Stejný hráč zvyšoval na 2:0 v 15. minutě z podobné pozice na kruzích a na střídačce Bobrů bylo veselo. Písečtí se ale nenechali zahanbit a rychle odpověděli. Sérii šancí završila střela šikovného Jana Polaty z levého kruhu a radost z domácího snížení.

Ve druhé třetině tahali za delší konec pomyslného lana hostující hokejisté. Písek sice čas od času zahrozil, ale nebezpečnější výpady podnikali bezesporu bílo-modří. V závěru druhé třetiny měli na hokejkách góly například Vaněk s Hořanským. Písečtí obránci ale zvládali závary obrovskou bojovností a s potřebnou dávkou štěstí likvidovat.

O druhé pauze si oddechli a začali spřádat plány na obrat, který měl přijít. Zavelel k němu po jedenácti sekundách třetí části Petr Hučko, který dostal na kruhy přesný pas a tvrdou ranou zamířil k levé tyči Slovákovy branky - 2:2. Po dalších sedmi minutách se už domácí borci radovali z prvního vedení v utkání. Jan Sýbek se ve středním pásmu ocitl na úrovni hostujících beků, nakopl motory a prohnal se kolem nich až před gólmana Slováka. Položil si ho blafákem do bekhendu a šikovně zakončil pod jeho chrániči - 3:2.

Poslední ránu do vazu dostali Bobři osm minut před koncem. Nejprve byl sporně vyloučen písecký obránce Roman Tintěra, který naskakoval také ve třetí útočné formaci. Když napadal hráče s pukem za brankou hostujícího týmu a projížděl kolem klece, gólman Slovák mu chytře vjel do cesty a nechal se srazit k zemi. Následovalo přísné vyloučení a šance na srovnání. To ale Bobrům nebylo souzeno. Petr Hučko s Janem Sýbkem vypíchli na modré čáře puk při přesilovkové kombinaci a hnali se do přečíslení. První jmenovaný možná chtěl nahrávat, ale nakonec musel sám střílet. První ránu ještě Slovák vyrazil, na dorážku mezi betony už ale nestihl zareagovat - 4:2. Moravany už nespasila ani velká snaha o snížení ani hra bez gólmana v závěru.

Písek si tak připsal další velmi cennou výhru nad favorizovaným celkem. Užila si ji i nová tvář v modro-žlutém dresu - jedenadvacetiletý mladík Michaylo Gevorkyan z Ukrajiny, který před tím působil ve 2. lize v dresu Draků z Bíliny. V Písku je na zkoušku. Na kontě má starty za ukrajinskou mládežnickou reprezentaci, v juniorce Slovanu Bratislava a Spišské Nové Vsi.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Věděli jsme, že proti prvnímu týmu východní skupiny to bude extrémně těžký zápas, což se potvrdilo. Oni mají perfektní hráče. V první třetině jsme nehráli úplně špatně, ale prohrávali jsme 0:2. Naštěstí se nám to povedlo otočit, což je s takhle těžkým týmem hodně složité. Jsem hrozně rád, že jsme to dokázali obrátit. Bylo to náročné, ale pracovali jsme skvěle. Trošku jsme zamíchali sestavou a povedlo se to. Výborně nás podržel také brankář."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy