Písek čekají Řisuty, mužstvo zkušených harcovníků z Kladna

Druhé kolo play-off svede proti sobě třetí mužstva skupin Západ a Střed – HC Řisuty a IHC Písek. Výhodu úvodního domácího prostředí získaly Řisuty, a to díky lepšímu skóre ze základní skupiny o jediný gól! Pro hokejového fanouška je pojem Řisuty označující obec s 280 obyvateli velkou neznámou, vždyť druhou ligu začal tamní klub hrát až letošní sezonu a stadion si musí pronajímat v nedalekém Slaném! Přesto už dokázali hokejisté s hlavou buldoka ve znaku přehrát v prvním kole play-off Tábor 3:1 na zápasy a nyní se chystají na Písek!
Řisuty jsou sice nováčkem soutěže, ovšem v jejich dresu najdeme řadu zkušených hráčů, kteří odehráli v extralize bez nadsázky desítky sezón. K největším hvězdám patří někdejší kladenský kapitán a reprezentant Michal Mádl, který v extralize působil naposledy v Karlových Varech, ještě loni válel v play-off již více než čtyřicetiletý kladenský obránce Petr Kasík. Třetím matadorem v dresu Řisut je útočník Zdeněk Eichenmann. Odchovancem Kladna jsou i sedmatřicetiletý Radek Aschnebrenner a dvaačtyřicetiletý Jiří Petrus, kteří naposledy v extralize hráli za Kladno na začátku devadesátých let.

Všichni tři veteráni prožili nejlepší léta v kladenském dresu. Na Kladně vyrostla i celá řada dalších hráčů Řisut. Někteří si dokonce zahráli i extraligu. V časech, kdy trenér Otakar Vejvoda dal šanci polovině juniorského kádru Kladna, si extraligu vyzkoušeli útočníci Tomáš Ullrych, Petr Ibl, Radek Bělka a Martin Pištej. Pištej dokonce v sedmnácti letech v pěti zápasech vstřelil dvě extraligové branky. V nejlepší střelecké formě se ukazuje Tomáš Ullrych, který v letošní sezóně nastřílel ve 34 utkáních stejný počet branek! Je to mistr hattricků, nikdo jiný jich nedal ve druhé lize letos tolik jako on. Mimo jiné nastřílel hattrick v posledních dvou utkáních, které zlomily stav série s Táborem z 1:1 na 3:1. K nastupující generaci patří další odchovanec kladenského hokeje Tomáš Landa. V brance chytá někdejší juniorský mistr extraligy se Slavií Praha Michal Láníček, který před příchodem do Řisut chytal v Benátkách nad Jizerou.

V první polovině sezóny táhla mužstvo řada Jaroslav Ullrych - Jaroslav Müller - Pavel Hegenbart. Levé křídlo Hegenbart si však o Vánocích poranilo třísla a muselo se podrobit operaci. Nyní se chystá po zranění poprvé na led, ale lékaři mu to zatím zakázali. V současné době se potýkají Řisuty s nedostatkem levých křídel. Kromě Hegenbarta je totiž zraněný i jediný hráč, který pochází přímo z Řisut Tomáš Fiala, a po zranění centra Radka Bělky se do středu útoku posunul z levé strany Zdeněk Eichenmann. Na místě levého křídla tak musejí zaskakovat dva obránci - předsezónní posila z Loun Vojtěch Procházka a Dušan Palla. Se zraněním se potýká i Martin Pištej, do hry proti Písku už naopak naskočí obránce Radek Aschenbrenner.

Prostředí na zimním stadionu ve Slaném nepatří k bouřlivým. Ze Slaného jezdí sousta diváků raději na extraligu do Kladna a návštěvy na zimním stadionu při zápasech Řisut se pohybují okolo 100 až 150 diváků. Na play-off s Táborem však dorazilo více než pět stovek diváků. Vstupné na hokej činí 30 korun.

Písek se v prvním zápase bude muset obejít bez Petra Kicy, který nebyl uvolněn z Plzně, jinak by mělo být mužstvo kompletní.

Předpokládaná sestava Řisut proti Písku:
Láníček (Jirátko) - Kasík, Link - Ullrych, Müller, Landa - Aschenbrenner, Pscheidt - Ibl, Klaus, V. Procházka - Mádl, Petrus - Eichenmann, Scherzl, Palla - Šelicha.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy