21. kolo zavede písecké hokejisty na led Moravských Budějovic

Moravskobudějovická Žihadla se chystají na dalšího jihočeského soupeře. Po smolné porážce od David Servisu přivítají na svém malém kluzišti Písek. Hokejisté z města nad Otavou by své soky z krajského města rádi napodobili a proti houževnatým Moravským Budějovicím už konečně chtějí urvat potřebné body. Zápas 21. kola začíná na Vysočině ve středu 14. prosince v 18 hodin.

Po výtečné první polovině základní části teď i Žihadla poznávají, co je to bodová nouze. Z posledních šesti zápasů Budějovice je jednou vyhrály - v prodloužení s Nymburkem. Poslední porážku si černo-žlutí připsali v minulém kole na ledě David Servisu, kde většinu zápasu sice tahali za delší konec provazu, ale skvělý závěr domácích a branka v posledních sekundách připravila Žihadlům hořkou prohru 6:5. Moravské Budějovice si zatím drží dobré páté místo s 34 body. K poslednímu duelu nastoupily v této sestavě: Dudáček – Štáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Šurý, Bulín, Kondratěv.

Brankářské statistiky Moravských Budějovic vede dvacetiletý Milan Dudáček, který nastoupil podle týmových statistik do 18 zápasů. Mezi beky kraluje Ondřej Šťáva s úctyhodnými plusovými 22 body ve statistikách plus mínus. Šťáva má už 15 asistencí, ale také 28 trestných minut. Útočné řady táhne čtveřice Nováček, Rytnauer, Havel, Mikeš. První jmenovaný má dokonce v 19 zápasech 13 gólů a 15 asistencí.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy