22. kolo: U Vajgaru vypukne další jihočeské derby

Dvaadvacáté kolo západní skupiny druhé ligy nabídne další jihočeské derby. Písečtí hokejisté cestují k odvetě k rybníku Vajgar, kde na zimním stadionu Jana Marka vyzvou domácí Jindřichův Hradec. Utkání startuje ve středu 16. prosince v 18 hodin. První vzájemný zápas u Otavy vyhrál Písek 11:0.

Hokejisté Jindřichova Hradce se zatím krčí na dně soutěžní tabulky s pouhými pěti body. V úvodu soutěže dokázali porazit Pelhřimov a po bodu vybojovali s Havlíčkovým Brodem a Žďárem nad Sázavou. K bodovému zisku měl Vajgar našlápnuto i v jiných duelech, které ale mladý tým nedokázal dotáhnout do vítězného konce. V posledním utkání utrpěl Hradec debakl v Pelhřimově, kterému podlehl 10:5.

Nejvíce prostoru v brance dostali zatím Tomáš Kubeš (7 zápasů) a Jiří Švihálek (6). Ke čtyřem duelům nastoupil také budějovický junior Petr Spáčil.

Kanadské bodování mladé obrany vede Adam Popelka, který v 15 zápasech vstřelil dvě branky a na tři další přihrál. Nejlépe si také vede v hodnocení plusů a mínusů. Nejtrestanějším bekem je Jakub Pípal, který patří ve svých 22 letech k nejstarším obráncům týmu.

V útočných řadách pak operuje zkušený kapitán Vajgaru Luboš Voříšek (5+6) a bodově se nejvíc daří ještě Martinu Brabcovi (4+6), Otovi Lazorišákovi (4+4) nebo Davidu Košťálovi (3+4).

Sestava Vajgaru ze zápasu v Pelhřimově: Švihálek -Tržil, Port, Kadlec, Pípal, Popelka, Jon, Břečka, Lazorišák, Bílek, Bárta, Brabec, Fencl, Voříšek, Záhora, Zvoník, Šafář, Košťál, Drda.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy