Hrát tak takhle pořád, to by bylo…

…aby byl nadpis uveden na pravou míru, je třeba sdělit základní fakta. Tak tedy: Juniorka v derby s Táborem přejela svého soka bez větších vad na kráse. Brankář Marek Čunát podal další z kvalitních výkonů. Za domácí nastoupily tři posily z A týmu, ale zápas dohrál jen jediný z nich. Prosazovali se ale především kmenoví hráči.
Tolik stručný výčet, teď dejme vše do čtivějších souvislostí. Tak tedy – když už obrana juniorky někoho z Táborských pustila ke svému brankovišti, až na jediný případ zde stál nepřekonatelný Čunát. V defenzívě tentokrát vypomáhal i Michal Procházka, který si jako jediný z trojlístku ‘áčkařů‘ mohl vychutnat oslavy po zápase na ledě. Holec pro stále přetrvávající problémy se zápěstím nedokončil a Gajovský se v polovině hrací doby stal obětí brutálního zákroku, v poslední části proto taktéž odstoupil. Co se týče skóre, tak nejvíce si statistiky obohatil mladý obránce Švácha, který se jednou trefil a další dva góly založil. Dvojici přesných zásahů si připisuje kapitán Stropnický, o zbytek se podělili Hora (1+2) a Ondrejec (1+1). Rozhodující zlom klání přišel ve druhé třetině, přičemž všechny (!) branky domácích padly v přesilovkách.
Liga juniorů , 6. kolo, pá 7.10.2005
Písek
Tábor
5:1
0:0, 4:0, 1:1
Branky: 24. Švácha (Maršík, Hora), 34. Stropnický (Švácha, Hora), 35. Ondrejec (Formánek, Holec), 36. Stropnický (Gajovský, Švácha), 56. Hora (Ondrejec, Formánek) – 49. Mikeska (Kratochvíl) Rozhodčí: Fraňo Vyloučení: 9:8, navíc Blažek (T) 5 minut + do konce zápasu Využití: 5:0
Písek: Čunát (8) – Petele (4), Michal Procházka (5), Švácha (7), Jankovský (5), Maršík (4), Klas (5), od 41. Všetečka – Stropnický (8), Gajovský (7), Holec (7) – Formánek (6), Hora (6), Šimoník (5) – Pešta (5), Ondrejec (6), Fořt (4) – Bican
Tábor: Mazanec (35. Pipek) – Müller, Kříž, Hák, Šedivý, Kratochvíl, Blažek, Stejskal, Žižka, Pechánek, Peterka, Holánek, Hraňo, Slepička, Toula, Petrovič, Růžička, Mikeska, Drs, Nedvěd, Parýzek
Zpočátku měli Písečtí viditelně větší radost z hokeje, i když se v útočném pásmu nedokázali usadit na delší dobu. Mazancův prozatímní čistý štít nejvíce ohrozil Šimoník pálící bez přípravy z mezikruží. Jeho pokus však neměl potřebnou razanci ani přesnost hodnou úvodní branky takto vyrovnaného utkání. Táborští forvardi se Čunátovi poprvé představili v 11. minutě a jejich velvyslancem se stal Žižka. Ležícího brankáře domácích však nepřehodil. Za malý okamžik vygolfil na opačné straně Ondrejec dobře mířený projektil po ledě k tyči, v jeho dráze se však vyskytl Mazancův beton. Ofenzivní choutky píseckých hráčů mohl zchladit dvě minuty před přestávkou Peterka, který využil zaváhání s nadpisem ‘Kdopak to tu nebrání střední pásmo‘ a rázem uháněl osamocen vstříc Čunátovi. Laciný pokus do jeho protipohybu však skončil v lapačce maskovaného ochránce brankoviště. Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu, to mimochodem i proto, že ač Nikola Gajovský obelstil (lze dosadit jakýkoliv jiný, a hlavně neslušnější výraz – jen si představte, co tenhle útočník provádí nebohým protihráčům) obránce Tábora v rohu kluziště, následnou střelu mu další z bránících tečoval vysoko nad.

Druhá třetina si ještě ani pořádně neuvědomila, že už začala a na Čunáta se řítil Šedivý. Hostující kapitán minul, avšak dostal od domácích beků možnost dalšího pokusu jako prémii. Tentokrát mu radost zkazila horní tyč. A aby se naplnilo známé pravidlo o třetici všeho čehokoliv, do třetice otestoval pozornost domácího gólmana Pechánek. IHC tuto smršť prvního střídání přečkalo a následně se třetí útok snažil za Mazance procpat Maršíkovu střelu na teč. Bez úspěchu, i když kotouč se chvilku rozmýšlel, jestli si to přece jen nenamíří za brankovou čáru. Koncem téže minuty, která dostala pořadové číslo 23, inkasoval Nikola Gajovský úder holí do obličeje, a protože Tábor už v tu dobu hrál v oslabení, a protože v obličeji domácího útočníka se objevila krev, dostali Písečtí minutu trvající dvojnásobnou přesilovku, aktuální faul byl navíc ohodnocen čtyřmi minutami.

A žlutomodří s ničím neotáleli. Horovi sice nejprve zpracování puku v situaci dvou na jednoho trvalo déle, než je zdrávo – tudíž nezasunul – avšak další střídání přineslo pěkný úvodní gól. Hora vyhrál vhazování za sebe na Maršíka, ten si na modré několikrát přiťukl se Šváchou, načež druhý jmenovaný razantním a pohledným stylem rozvlnil síť za Mazancem. Zbylá početní výhoda zůstala nevyužita, a tak se další zajímavý moment odehrál až v minutě dvaatřicáté. Rozjetý Formánek se natlačil přes obránce a předložil Gajovskému gólově vyhlížející pas. Vyhlášený kliďas ovšem tentokrát netrefil ideálně. Navíc ho po motanici v rohu likvidačně sestřelil Blažek - čímž si mimochodem vysloužil okamžitou sprchu a pětadvacet minut do hokejového trestního rejstříku. Nikola Gajovský se dlouho nezvedal, po několika minutách se však na led vrátil. To ale předbíháme. Nedlouho po započetí pětiminutového vyloučení totiž početní výhodu, která nekončí po gólu, domácí využili…

Hora zatáhl po levém křídle puk do útočné třetiny, posunul do druhé vlny Šváchovi, který se nerozpakoval s okamžitým zakončením. Mazanec jeho střelu vyrazil pouze k dojíždějícímu Stropnickému, jehož dorážka si cestu za úspěchem proklestila pod rukou táborského gólmana. Lukrativní nabídku navíc domácím učinil svým zákrokem na Ondrejce Holánek – dvě minuty pět proti třem, no neberte to! A Písečtí poděkovali ve velkém stylu. Holec našlápl, zatřepetal rameny, čímž se zbavil bránícího hráče, a přenechal zakončení Ondrejcovi. Na Mazance, který se snažil nalézt puk kdesi v brankovišti, se vrhl Formánek spolu s autorem střely a doráželi a doráželi… A nakonec to byl Petr Ondrejec, kdo propasíroval kotouč za brankovou čáru. Mazanec přepustil své místo náhradníkovi Pipkovi, toho ovšem za malý moment bránili opět jen tři spoluhráči, protože hostující lavička poněkolikáté otálela s posíláním hráčů na vhazování a vyfasovala další trest.

A Písek poslal znovu do boje své přesilovkové komando, které ani tentokrát nezklamalo. Švácha s Gajovským předvedli sérii narážeček, což korunoval vytáhlý centr s jedničkiu na zádech přihrávkou na pohodlně zakončujícího Stropnického. Po přestávce se Táborští zákonitě vrhli do útočení, což mohl potrestat Hora pokusem z mezikruží, stejně jako Švácha najíždějící za okamžik do stejného prostoru a trefující tyč.

Zvýšená aktivita se ale hostům přece jen vyplatila. Nejprve sice Peterka, který si asi ani neuvědomil, že se vinou ohromné chyby píseckých obránců ocitl před Čunátem jakožto momentálně jediná vyskytující se forma života, a svou pozici zahodil zbrklou střelou. Minutu nato však další zaspání defenzivy IHC využil rychlým švihem nad lapačku Mikeska. Domácím ovšem tato skutečnost nijak na elánu neubrala. Holec s Gajovským, ještě než se odebrali do kabiny, předvedli jak se řeší situace dvou na jednoho podle pánů teoretiků píšících hokejové učebnice. Jen ta Holcova tečka nemusela skončit na tyči. Během závěrečných minut nejprve osa Formánek – Ondrejec – Hora rozebrala táborskou bránící čtyřku při dalším vyloučení hostujících hráčů. Gól byl jen logickým vyústěním. Poté se na pravém kruhu ocitl tvrdě pálící Hák a donutil Čunáta skrýt kotouč v náručí. Poslední akci utkání předvedli Ondrejc se Šimoníkem, kteří pohledně zakombinovali, ovšem skluz Pipka sebral Jakubovi Šimoníkovi z hokejky téměř jasnou trefu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy