Boj s rivalem rozhodl Gajovský

Loňská baráž o první ligu znovu přidala zápasům Písek – Vajgar punc derby. V juniorské soutěži oba týmy tradičně útočí na příčky nejvyšší. První letošní soupeření v této kategorii vyhráli Hradečtí, do Písku k odvetě potom přivezli výborné mužstvo v čele se zkušeným brankářem Anderlem a bekem Vomelou. Proti nim stála odhodlaná domácí parta. Písečtí se, ač sužováni obrovskou marodkou (chybí např. Růžička, Pangrác, Šimoník, Železný, Linhart, Čunát…) postavili na tuhý odpor. Bezbrankový stav trval až do 19. minuty, kdy se vedení ujali hosté. Po přestávce vyrovnal v oslabení Ondrejec, ale jen na chvíli. V polovině zápasu tak domácí prohrávali 1:2. Pak se ale trefil Stropnický a ve 40. minutě předvedl úchvatné sólo celým hřištěm do té doby absolutně nevýrazný Nikola Gajovský. Domácí šli do vedení, které ve třetí části ještě dvakrát navýšil právě útočník s jedničkou.
Liga juniorů , 11. kolo, ne 23.10.2005
Písek
Jindřichův Hradec
5:3
0:1, 3:1, 2:1
Branky: 25. Ondrejec (Hora, Maršík), 39. Stropnický (Klas), 40. Gajovský, 50. Gajovský, 51. Gajovský (Klas) – 19. Hanzal (Kašpárek), 30. Murgaš (Hazuka), 52. Lokvenc (Vomela) Rozhodčí: Mandrysz - Šátava, Pešek Vyloučení: 9:7, navíc Anderle, Hanzal – oba 10 minut OT Využití: 0:0 V oslabení: 1:0
Písek: Lukeš – Švácha, Jankovský, Petele, Maršík, Klas, Suchan – Pešta, Margeta, Gajovský – Kouba, Ondrejec, Bican – Stropnický, Černý, Hora
Jindřichův Hradec: Anderle – Hazuka, Chrt, Fiedler, Vomela, Zimmel, Švec – Kašpárek, Kamír, Kadlec, Murgaš, Dolina, Ficek, Hnazal, Navrátil, Vavroch, Lokvenc
18:46 – Po celkem vyrovnaném začátku, kdy si ale více příležitostí ke skórování vytváří domácí mužstvo, využívá chyby píseckých obránců Hanzal a přehazuje Lukeše.

24:20 – Písek hraje oslabení, puk ale získává pod kontrolu Maršík a vysouvá Horu. Tomu spěchá na pomoc Ondrejec a rázem je na světě přečíslení. Petr Ondrejec dostává skvělou přihrávku, kterou stejně tak skvěle proměňuje ve vyrovnávací zásah.

29:07 – Vajgar těží z lehkovážnosti Gajovského. Jeho laciný pokus o obhození vystihuje na modré čáře Hazuka a servíruje před brankoviště Murgašovi.

38:39 – Písečtí zastavují nápor hostí a přecházejí rychle do útoku. Puk putuje na modrou ke Klasovi, jehož bomba prochází Anderlemu pod betony a pomaličku si to šine těsně vedle tyče. Po gólu jsou hladoví Černý se Stropnickým a je to právě kapitán žlutomodrých, kdo doklepává za brankovou čáru.

39:55 - Nikola Gajovský odčiňuje svou chybu, která předcházela druhé brance, a nadechuje se k akci, ve které dokazuje svou nadpozemskou šikovnost. Za vlastní brankou přebírá kotouč, obchází prvního, druhého i třetího protihráče a jako by pod sluncem neexistovalo nic jednoduššího, překonává i Anderleho.

49:29 – “Káně“ podruhé. Další důkaz rovnice Gajovský + puk = gól. Jinými slovy – útočník IHC dostal až moc volného času před brankou soupeře, a jak už každé malé dítě ví, tohle v zásadě končí brankou. Blafák ‘Pocem- kam jdeš‘ a vedení 4:2.

50:54 – Do třetice všeho Gajovského. Maršík vysílá svého kolegu nádhernou přihrávkou po ose hřiště. Ještě než celá akce skončí, už zvedá ruce. Ví totiž, že na Anderleho se řítí Nikola Gajovský a na základě jistých matematických zákonitostí zmíněných o pár řádek výše – tohle snad nemůže skončit jinak než dalším gólem.

51:35 – Podobný kousek je k vidění i na druhé straně. Vomela nachází “za bukem“ Lokvence, který povedenou kličkou roztahuje Lukeše po brankové čáře, načež bekhendem rozvlní síť. To je ale z obou stran, co se týče střílení branek, vše a Písek si tak kráčí pro velmi cenné body za vítězství.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy