Tábor odjíždí zase s prázdnou

V docela solidní drama se tentokrát zvrhnul zápas proti táborským Kohoutům. I když Písek v půlce zápasu vedl 3:1 - i díky vůbec první trefě mezi juniory obránce Michala Klase - šlo s do šaten za vyrovnaného stavu. V posledním dějství přidaly oba týmy po gólu a až v devětapadesáté minutě rozhodl o konečném vítězství domácích svou druhou trefou v utkání kapitán Stropnický. Ostatní střelci ve žlutomodrém dresu byli Kouba, Hora a Procházka. Jestli vám nesedí počet, pak nepodceňujte své početní schopnosti. Skutečně nám někdo přebývá. Tím někým je Michal Procházka, který v šestatřicáté minutě vyrovnal na 3:3 ukázkovým vlastencem. Ani tenhle fakt, který vzbudil spíše úsměvy než zlost, nic nezměnil na dalším kvalitním výkonu Matěje Lukeše. Po delší pauze také opět hájil písecké barvy navrátilec z Milevska Daniel Jungbauer a hned se uvedl asistencí. Naproti tomu Nikola Gajovský se po dlouhé době musel obejít bez bodu.
Liga juniorů , 24. kolo, pá 16.12.2005
Písek
Tábor
5:4
1:1, 2:2, 2:1
Branky: 19. Stropnický (Klas, Holec), 25. Kouba (Růžička), 31. Klas (Holec), 43. Hora (Černý, Jungbauer), 59. Stropnický (Holec) – 12. Žižka, 33. Hák (Müller), 36. Parýzek, 56. Nedvěd Rozhodčí: Ondřej – Polonyi, Kreuzer Vyloučení: 12:10 Využití: 3:2
Písek: Lukeš – Procházka, Klas, Švácha, Jankovský, Petele, Maršík – Pešta, Gajovský, Holec – Jungbauer, Černý, Fořt – Stropnický, Ondrejec, Hora – Kouba, Růžička, Šimoník
Tábor: Šelepa – Müller, Černý, Hák, Šedivý, Kratochvíl, Blažek, Žižka, Pechánek, Růžička, Holánek, Hraňo, Slepička, Mikeska, Petrovič, Drs, Nedvěd, Parýzek, Lidral, Stejskal, Dutka
První opravdu vážnou šanci si přichystal až na osmou minutu Milan Černý. Pohrál si s obráncem, ovšem tváří v tvář Šelepovi minul. Podobnou individuální akci předvedl zanedlouho i Hora, ten ale zase zamířil přímo do hostujícího gólmana. Na druhé straně ujel ve vlastním oslabení Stejskal, Lukešovi však zjevně nečinilo velké obtíže zneškodnit jeho pokus. Kontroval opět Černý - tentokrát řešil přečíslení střelou, která skončila na tyči, dojíždějícímu Jungbauerovi pak skákající puk znemožnil trefu hned v prvním letošním zápase za Písek. Z chybné domácí rozehrávky následně Táborští vytěžili úvodní gól. Puk ve vzduchu zachytil Jan Žižka a bez váhání jej poslal mimo Lukešův dosah. Ještě do konce první části ale bylo srovnáno. Úspěšnou přesilovkovou kombinaci zahájil Holec přihrávkou na Klase, do jehož rány vložil šikovně hůl Stropnický.

Na začátku druhé třetiny obrátili Písečtí skóre. Růžička poslal z rohu přesný pas Koubovi, jímž vypálený puk se prodral skrze Šelepovy betony. Když běžela polovina utkání, odehrála se další důležitá událost. Holec zamotal hlavy dotírajícím obráncům a od modré čáry našel přihrávkou napříč útočným pásmem Gajovského. Ten nedal, ovšem po dorážce Pešty se strhla menší mela, kterou odnesl dvouminutovým trestem táborský Tomáš Černý. V početní výhodě pak, jako už nesčetněkrát, nabil Holec Klasovi. Jeho střela ovšem tentokrát nepotkala ani hokejku spoluhráče, ani clonícího soupeře, ba dokonce ani výstroj brankáře a napříč hradbou těl si proklestila cestu až za brankovou čáru. Nejproduktivnější písecký bek tak ke svým dvanácti asistencím konečně přidal i gól.

Jenomže za dvě minuty hráli s jedním hokejistou navíc hosté a na ránu Martina Háka si Lukeš ani nesáhl. Rychlá kontaktní branka zvýšila táborskou aktivitu směrem dopředu, a kdyby v pětatřicáté minutě Žižkovi nesjel puk z hole ve stoprocentní pozici, mohlo být vyrovnáno. To se nakonec stejně stalo. Ještě předtím ale písecký Kouba napálil Šimoníkovu přihrávku jen doprostřed Šelepova hrudníku. Nedlouho poté následovalo Maršíkovo vyloučení a během trestu vznikla dost kuriózní situace…

V rohu obranného pásma se puku zmocňuje Procházka a jak mu velí instinkt, chystá se ho napálit co největší silou za branku, odkud má putovat směrem na opačný pól hřiště…
Jenže!
Procházka napřahuje, zřejmě lehce trefuje hlavního rozhodčího do brusle, a pak kdosi z Táborských vykřikne „góóól!“ Matěj Lukeš se jen bezmocně ohlíží a vyrovnávající gól je připsán Rudolfu Parýzkovi, který se asi takhle už dlouho do statistik nezapsal a nezapíše.

Krátce před druhou přestávkou našel Jankovský od modré na pravém kruhu neobsazeného Černého, jehož nečekaný pokus z ostrého úhlu se možná odrazil od vrchní síťky Šelepovy klece. Každopádně se hrálo dál, verdiktem sudího byla horní tyčka.

Milan Černý si vše vynahradil nádhernou ukázkou své ekvilibristiky na začátku poslední třetiny. Kotouč mu ve středním pásmu bekhendem prostrčil Jungbauer a ‘Čerňas‘ se prohnal kolem všeho modrého, co se právě nacházelo na ledě, načež předložil Horovi lahůdkové zakončení do prázdné brány.

Těsné vedení udržel v 53. minutě Matěj Lukeš. Ale jak!!
Žižka poslal horizontální přihrávku napříč brankovištěm Pechánkovi, na kterého zívala úplně odkrytá klec. Matěj Lukeš dal ale vzpomenout na časy Jakuba Kováře a bleskurychlým přesunem od tyčky k tyčce a nastavením lapačky v tom správném směru sebral hostujícímu útočníkovi více než jistý gól. To vše se odehrálo ve zlomku vteřiny. Písecký brankář pak samozřejmě svůj nadpozemský zákrok okořenil vítězoslavným gestem.

Srovnání stavu ale přišlo na pořad dne ještě jednou. Čtyři minuty před koncem se po pravém křídle prohnal Nedvěd a dokonale přesnou bekhendovou trefou vymetl roh nad Lukešovou vyrážečkou. Domácím však bylo souzeno vyhrát, a tak chvíli nato, v přesilovce, došel Nikola Gajovský volnou chůzí s pukem až do útočné třetiny, zde s Holcem trochu povozili táborské obránce na kolotoči svých přihrávek, což zakončil Miroslav Holec přízemním pokusem do Šelepova betonu. Nepokrytý Petr Stropnický doklepl odražený puk, a i když se sedm vteřin před samým koncem zápasu octli domácí ve třech proti šesti, své vítězství uhájili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy